![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın Nuri Murvet merhaba; kaynanadili kaktüsünüz; bende de minik bir saksıda (üç boğum idi 2 boğum kaldı) var. Sanırım sizinki bahçede dikili, peki yağmurdan, kardan etkilenmez mi? Baharda ben de bahçeye alsam olur mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın YeniGine, Evet.. Dediğiniz gibi bahçede ekili... Opuntia cinsinin soğuğa en dayanıklı türlerinden... Kışın soğuklarda bir görseniz pörsüyor, buruşuyor, yerlerde sürünüyor. Tamam dondu bu diyorum... Baharda sanki botoks yaptırmış gibi, gergin ve diri haline tekrar geri dönüyor. Çiçeklenmeside bol ve çok güzel... Doğal ortamında -20 dereceye kadar dayanabilir diye söyleniyor. Yalnız bulunduğu ortamdaki toprak süzek, su geçirgenliği olmalıdır. Sizin Opuntia'nızın türü nedir bilemiyorum. Sizi yanlış yönlerdirmek istemem... Türünü bilmiyorsanız...Kalan iki boğumdan, birini bu kış dene-yanıl yöntemi ile test edin isterseniz. Donarsa size bir boğum borcum olsun... Bu türden size gönderirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ediyorum, sağolun Sayın Nuri Murvet site bahçemin bu sayfasında ikinci bebiş yani boğum gelirkenki fotoğrafını buldum. Fotoğraftan anlayabilirsiniz inşallah!.. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/30294-34.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dikkat etmeniz gereken önemli husus ekeceğiz alanın toprağı süzek yapıda, suyu çabuk drene edebilsin... Toprakta gelişimi çok hızlı olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nuri Murvet çok teşekkür ediyorum sağolun. Hele ki özellikle güney cephemizdeki toprak dediğiniz gibi değil, kaç tane çam balçık çamurda kurudu gitti. O halde ben büyük bir saksı alıp ona dikeyim... Çok teşekkür ediyoruum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Ordu'da bu bitkiye "sakarca" deniliyor. Yemeği de yapılıyor. Çiçek olarak da çok hoş göründüğünü düşünüyorum. Düzenleyen yağmur : 07-03-2014 saat 08:42 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence çiçekli hali daha hoş görünüyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nuri Mürvet sümbüllerinize maşallah, ne kadar çok olmuşlar harika, tam hayal ettiğib gibi. Hepsini diktiniz mi, yoksa çoğalarak mı bu hale geldiler? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene kasım sonunda ekimini yaptım. Çoğaltarak değil, hazır geldi. Sağ olsunlar arkadaşlar çuvala doldurmuşlar getirdiler. Muscari ve nergis soğanlarıda göndermişler. Geç ektim çiçeklensinler paylaşacağım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel olmuş Sayın Nuri Murvet benim de hep hayalim 4 senedir soğanlıları alıyorum dikiyorum soğanlı tarlam olsun istiyorum. Fakat ne hikmetse ben istedikçe onlar azalıyorlar. Bu sene üçgen tarlamdan çok ümitli idim ama şimdi bakıyorum sümbüller çoğalmış, laleler azalmışlar. Sümbüllerinizi güle güle büyütün daha da çoğalsınlar inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın h_dogan Bahçemdeki yabani otlar aldı başını gidiyor. Geçen hafta tam toprak tavına gelmişken çapa makinesi ile toprağı alt üst edeyim derken... İki günden beri yağan yağmurlardan dolayı çapa işi gene ertelendi... Yabani otsu bitkileri paylaşmaya devam... Bu bilgilerde lazım oluyor. İlgili olduğunuz için bende size teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Benim de cok isime yariyor bu paylasimlar. Gecen sene az merak etmemistik esek hiyarini. Ne oldugunu bilmiyorken kizim merak etmisti meyvesi yenir mi acaba diye. Macera arasak zehirlenecekmisiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|