![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özelikle, kabuk ve çekirdekleri çok zehirlidir. Olgunlaşmamış, daha yeşil iken toplanıp kullanılırsa zehirli, ishal edici ve kusturucudur. Kocakarı ilacı olarak sinüzit tedavisi için doğrudan burun deliklerine uygulandığı zaman, ciddi alerjik reaksiyonlardan dolayı ani nefes durmasına yol açabileceğinden öldürücü etkiye sahip çok tehlikeli bir bitkidir. Uzman hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. Annenizin adına, çok büyük geçmiş olsun... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Bunları okuyunca Allah bize bağışlamış diyorum. Çok teşekkür ediyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki, yabani otsu bitkiler... Malva neglecta – Küçük ebegümeci. Genç bitkiler sebze olarak kullanılır. Protein ve C vitaminince zengindir. ![]() Malva neglecta – Küçük ebegümeci. ![]() Malva neglecta – Küçük ebegümeci. ![]() Malva neglecta – Küçük ebegümeci. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Merhaba, lavanta hakkinda verdiginiz bilgiler icin cok tesekkürler, gecen sene diktigim lavantalari yaban tavsanlari sürekli otlandigindan lavantalarim gelisemedi, celikleme yöntemiyle cogaltmayi düsünüyordum... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlgi ile takip edip, paylaşımda bulunduğunuz için bende size teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki, yabani otsu bitkiler... Sonchus oleraceus (Ekmek Devedikeni, Yıllık Ekmek Devedikeni) Yaprakları yeşil salata olarak yenir. Ispanak gibi pişirilir. ![]() Sonchus oleraceus (Ekmek Devedikeni, Yıllık Ekmek Devedikeni) ![]() Sonchus oleraceus (Ekmek Devedikeni, Yıllık Ekmek Devedikeni) ![]() Sonchus oleraceus (Ekmek Devedikeni, Yıllık Ekmek Devedikeni) ![]() Sonchus oleraceus (Ekmek Devedikeni, Yıllık Ekmek Devedikeni) ![]() Sonchus oleraceus (Ekmek Devedikeni, Yıllık Ekmek Devedikeni) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Sayfanızı baştan sona büyük bir beğeniyle gezindim..Anlatımınız,görselleriniz ve bilgileriniz hepsi birbirinden değerli ve öğretici...Emeklerinize sağlık...Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlgi ile takip edip paylaşımda bulunduğunuz için bende size teşekkür ederim. Saygı ve selemlarımla... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki otsu çiçekli bitkiler. Zinnia elegans - Zinya Çiçeği Haziran-Eylül ayları arasında çiçeklerini açar. Kırmızı, mor, beyaz, sarı renklerde, yalınkat ve katmerli çiçekleri 30-100 cm. boylanır. Sonbahara ve soğuklara dayanıklıdır. Gece donlarına hassastır. Güneşli yerleri ve suyu sever. Humuslu ve geçirgen toprakları sevsede... Fakir olan topraklardada sorunsuzca güzel ve bol çiçeklerini sergiler. ![]() Zinnia elegans - Zinya Çiçeği |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın Eser İlhan, Reyhan, Fesleğen ( Ocimum basilicum L.) Tek yıllık, ılıman iklim bitkisidir. Yarı gölge alanda kuvvetli gelişir. Suyu sever. Gelişimi hızlı olduğundan (mayıs -eylül) mahsül için defalarca budama yapılabilir. Her yıl tohumdan üretilmesi gerekir. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Mürvet, Acaba ebegümeci bu mevsimde toplanıp yenir mi? Çevremde bolca çıktıklarını görüyorum. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın yağmur, Baharda toplanır diyorlar ama, bu mevsimdeki durumu harika görünüyor... Bence, toplanıp yenilebilir. Yemeğini yapmasını bilenler farklı damak tadı üretebiliyorlar. Aslında kendisi tadsız ve yavandır. Şifa niyetine... Afiyet olsun... |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki kaktüsler, Opuntia humifusa (O. comprressa) - Kaynana dili ve armut yapısındaki meyvesi ![]() Opuntia humifusa (O. comprressa) - Kaynana dili ve Meyvesi ![]() Opuntia humifusa (O. comprressa) - Kaynana dili ve Meyvesi |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın Nuri Murvet merhaba; kaynanadili kaktüsünüz; bende de minik bir saksıda (üç boğum idi 2 boğum kaldı) var. Sanırım sizinki bahçede dikili, peki yağmurdan, kardan etkilenmez mi? Baharda ben de bahçeye alsam olur mu acaba? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın YeniGine, Evet.. Dediğiniz gibi bahçede ekili... Opuntia cinsinin soğuğa en dayanıklı türlerinden... Kışın soğuklarda bir görseniz pörsüyor, buruşuyor, yerlerde sürünüyor. Tamam dondu bu diyorum... Baharda sanki botoks yaptırmış gibi, gergin ve diri haline tekrar geri dönüyor. Çiçeklenmeside bol ve çok güzel... Doğal ortamında -20 dereceye kadar dayanabilir diye söyleniyor. Yalnız bulunduğu ortamdaki toprak süzek, su geçirgenliği olmalıdır. Sizin Opuntia'nızın türü nedir bilemiyorum. Sizi yanlış yönlerdirmek istemem... Türünü bilmiyorsanız...Kalan iki boğumdan, birini bu kış dene-yanıl yöntemi ile test edin isterseniz. Donarsa size bir boğum borcum olsun... Bu türden size gönderirim... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ediyorum, sağolun Sayın Nuri Murvet site bahçemin bu sayfasında ikinci bebiş yani boğum gelirkenki fotoğrafını buldum. Fotoğraftan anlayabilirsiniz inşallah!.. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/30294-34.htm |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dikkat etmeniz gereken önemli husus ekeceğiz alanın toprağı süzek yapıda, suyu çabuk drene edebilsin... Toprakta gelişimi çok hızlı olur. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Nuri Murvet çok teşekkür ediyorum sağolun. Hele ki özellikle güney cephemizdeki toprak dediğiniz gibi değil, kaç tane çam balçık çamurda kurudu gitti. O halde ben büyük bir saksı alıp ona dikeyim... Çok teşekkür ediyoruum. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Ordu'da bu bitkiye "sakarca" deniliyor. Yemeği de yapılıyor. Çiçek olarak da çok hoş göründüğünü düşünüyorum. Düzenleyen yağmur : 07-03-2014 saat 09:42 Neden: imla |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence çiçekli hali daha hoş görünüyor. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Nuri Mürvet sümbüllerinize maşallah, ne kadar çok olmuşlar harika, tam hayal ettiğib gibi. Hepsini diktiniz mi, yoksa çoğalarak mı bu hale geldiler? |
|
|
|
![]() |
|
|