![]() |
|
![]() |
#781 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Evet kışın ne yapacağız sorup araştırıp öğrenmek lazım. Sizin sellukaya birşey olmaz sanırım. Antalya iklimi uygun olabilir ama benim kesin içeri almam gerekiyor. Bitkilerin insan hayatında çok olumlu izler bıraktığı bir gerçek. Güzellikleriyle ilk karşılaştığım zaman kendimden geçiyorum resmen. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-07-2013
|
İyi günler Sevgi Hanım; Fotoğraflarınızı kırparak küçülttüğünüzü yazmışsınız. Photoshop programı ile sadece pixel derecesini düşürürseniz fotoğrafı kırpmadan yükleyebilirsiniz. Sayfaların tamamını inceleme fırsatım olmadı ancak takip ettiklerimden begonvillere karşı özel bir ilginiz olduğunu anlıyorum. Çok profesyonel sayılmam ancak, anne ve babamın Didim'de bulunan evlerindeki begonvilden hatırladığım kadarı ile kış aylarında 0 derecenin altına düşmediği müddetçe sıkıntı yok. Bir sene -2 ila -4 derece arasına düşmüştü soğuklar, o kış begonvil epeyce hırpalanmıştı hatta öldüğünü düşünmüşlerdi. Ancak bahar aylarında güzelce budadılar. Tabiri caiz ise sadece gövdesi kaldı begonvilin ama o sene yeniden canlandı ve yeniden evin terasına ulaştı. Bir başka detay da begonvillerin çiçekleri çok dayanıklı oluyorlar. Yaz aylarında çiçeklerin bol olduğu dönemde çiçekli dallardan keserek buketler oluşturur ve bu buketleri dal uçları yukarıya, çiçekli kısımlar da aşağıya gelecek şekilde gölge bir yerde kurutursanız (Renklerde hiç bir solma ya da değişim olmuyor) bir sonraki çiçek sezonuna kadar evinizin güzel bir köşesinde begonvillerinizin çiçekleri ile beraber oturabilirsiniz. Eğer başarabilirsem, anne ve babamın bahçesindeki begonvilin bir resmini buradan göstermeye çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Ağaç Dostu
|
Sn. efekentli; hoşgeldiniz. Evet tespitiniz doğru, begonvil sevdam 20 yıl önce başlamıştı. Kıbrısta her evin önünde çatılara tırmanmış begonvilleri görünce hayran olmuştum. Daha önceki yıllarda yetiştirmeye çalışmıştım ama başarılı olamamıştım. Bu kış tek sıkıntım ada begonvilimi sarıp sarmalayıp dışarıda mı bıraksam yoksa saksıya geçirip içerimi alsam henüz karar veremedim. Ada begonvili kış soğuklarına dayanıklı bir tür ama benim begonvillerim henüz küçük dayanır mı bilmiyorum. Ilginize teşekkür ederim. Iyi günler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden bugün topladıklarım. Reyhanlar yıkanıp, ayıklandı kuruması için bez üzerine serildi. ![]() Nanelerimde aynı işlemi gördü. Nanelerimin üçüncü kırpılışı. ![]() Pembe domateslerim. Daha öncede toplamıştım ama en çok bugün topladım. Bazılarında Sn. h_doğan tanıştırdığı tuta kelebeği var. Hemde en büyüklerinde. ![]() Onları çekmedim. Tohumların içine birde çeri domastesi karışmış. Uzun sırık domates gibi büyüdü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Ağaç Dostu
|
İyi bir hafta diliyorum. Hepimiz için
Sellukanın açılışını yakalamışım bu sabah. Fotoğrafları incelerken farkettim. ![]() Bu sellukayı ise dün koklayabilmek için kopardım. Muhteşem bir kokusu var. Kokusu Akasya çiçeğinin kokusuna benziyor. Demirlere sarılı olanlar açınca herhalde o odadan dışarı çıkmam. Selluka kokusu eşliğinde kitap okumak çok güzel olur sanırım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşımdan 05.06.2013 tarihinde çelik olarak aldığım sakız sardunyam. Çelikler çok küçüktü. Tutmayacağını düşünüyordum ki minicik yaprakları hayata tutunduğunu ispatladı. Bu görüntüler 15.07.2013 tarihli. ![]() ![]() Bu görüntülerde 16.08.2013 tarihli. Çelikleri diktiğim tarihle, gelişip çiçeklenme dönemi bir hayli uzun sürmüş. Çeliklerimin çok küçük olmasından kaynaklandı sanırım. Ama sonuçta mutlu sona ulaştık. Sağdaki kırmızılı sakız ise benim saksıdaki rüzgardan kırılan dallarından birisi. 3 çelikti. 2 si tuttu biri tutmadı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Sevgi maşallah sakız sardunyana hayata tutunmuş ve çok da güzel rengi şekli ile çiçeklerini bile açmış. Emeklerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Ağaç Dostu
|
Hediyelerim
Sevgili Cemo' nun güzel hediyeleri bugün elime ulaştı. Çok teşekkür ederim. Dilerim küpe çiçekleriniz daha da coşar ve hep yüzünüzü güldürür. ![]() Köklü olanları hemen diktim. ![]() ![]() Çelikleride köklendirmek için perlite diktim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo, çelikleri o kadar çok göndermiş ki köklü olanların bir kısmını da saksıya diktim. Bir diğerini de kapı girişine diktim. Mazı ağacının yanında hem güneşten korunacak hem de rüzgar ve soğuktan. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Sevgili sevgi, Budün ikincikez çimlerimi biçtim. Siz hocalarımın yolunda ilk adımlar. Taşlarım siznkilerin aynısı herkes çok beğeniyor. Sellukayı Akçay'dan alıp kışın İstanbul' getireceğim. Yalnız getit götür büyüyünce nasıl olur bilemiyorum. Ne tavsiye edersiniz? Ayrıca daha çooooooooooooooook resim isterim bahçeden. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Ağaç Dostu
|
Günaydın
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili Sevgi bahcenizi büyük bir begeniyle gezdim, bitkileriniz cok bakimli emek verdiginiz belli oluyor, bahcenizde güzel günler gecirmeniz dilegiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
ah ah ah ah ah diyorum başka ne diyeyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sararma gübre eksiliğinden kaynaklanıyor. Gübre takviyesi yaparsanız sizin sümbülünüzde coşacaktır. Çok çabuk toparlanıp bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
su sümbülünüz çok şirin görünüyor. emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Ağaç Dostu
|
Yavru küpelerin cok cabuk gelişip, senin de yüzünü güldürsün Sevgi. Çelikleri perlite dikerken, tepesinde 2 yaprak bırakıp diğerlerini kopartıyorum ben. Yaprağa güç harcamayıp köke çalışıyor o zaman. Fazla yaprakları bir makasla kes at bence. Bu güzel bahcede, her dem güzellikler yaşaman dileğiyle, sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
Bahçedeki çalışmaların çok güzel.. Emeklerine sağlık. Umarım her şey gönlünüzce olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
beğendiğiniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Asterler çok güzeller, maşallahları var, renkleri de çok tatlıymış, çiçekleri hiç eksik olmasın üzerlerinden, sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Şimdi de mor asterimin alt yapraklarında başlamış büzüşmeler. Kuruyanların köklerini çektim baktım delikler vardı ama zararlıyı bulamadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhaba Sevgi hanım, sellukalarınızı koklarken bir kez de benim için koklamanızı rica edeceğim, bende ki çiçeğe geçmeden kurudu, kaybettim maalesef.. ![]() ![]() Asterleriniz, su sümbülleri, çimler ve tüm çiçekler içimi açtı, hepsi çok güzel, emeklerinize sağlık.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
begonvil, nergis, sardunya, selluka, sümbül |
|
|