İyi günler Sevgi Hanım;
Fotoğraflarınızı kırparak küçülttüğünüzü yazmışsınız. Photoshop programı ile sadece pixel derecesini düşürürseniz fotoğrafı kırpmadan yükleyebilirsiniz.
Sayfaların tamamını inceleme fırsatım olmadı ancak takip ettiklerimden begonvillere karşı özel bir ilginiz olduğunu anlıyorum. Çok profesyonel sayılmam ancak, anne ve babamın Didim'de bulunan evlerindeki begonvilden hatırladığım kadarı ile kış aylarında 0 derecenin altına düşmediği müddetçe sıkıntı yok. Bir sene -2 ila -4 derece arasına düşmüştü soğuklar, o kış begonvil epeyce hırpalanmıştı hatta öldüğünü düşünmüşlerdi. Ancak bahar aylarında güzelce budadılar. Tabiri caiz ise sadece gövdesi kaldı begonvilin ama o sene yeniden canlandı ve yeniden evin terasına ulaştı.
Bir başka detay da begonvillerin çiçekleri çok dayanıklı oluyorlar. Yaz aylarında çiçeklerin bol olduğu dönemde çiçekli dallardan keserek buketler oluşturur ve bu buketleri dal uçları yukarıya, çiçekli kısımlar da aşağıya gelecek şekilde gölge bir yerde kurutursanız (Renklerde hiç bir solma ya da değişim olmuyor) bir sonraki çiçek sezonuna kadar evinizin güzel bir köşesinde begonvillerinizin çiçekleri ile beraber oturabilirsiniz.
Eğer başarabilirsem, anne ve babamın bahçesindeki begonvilin bir resmini buradan göstermeye çalışacağım.
|