![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Bahçelere,kırlara bahar geldi.Her taraf rengarenk Papatyalar,anemonlar çiçek açtı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Esin, Bahçe ziyaretinize sevindim. Hoş geldiniz. Doğa canlanıyor. İleriki günlerde bu canlılığa kuşlar, böcekler katılacak. Doğa daha hareketlenecek. Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatör
|
Papatya ve gelincikler çok güzel açmış. Eşekler baya azaldı evet, traktör daha kolay geliyor insanlara. Eskiden her evde hayvan vardı:inek, at, eşek, koyun, keçi, tavuklar, kazlar, ördekler vs. Şimdi ise bazıları gördüğünde evde hayvan mı beslenir deyip üstüne bağrı yiyorsunuz. Halbuki eskiden evlerimizde bu hayvanlar vardı ve biz çocukken çok da mutluyduk. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretinize sevindim. Hoş geldiniz. Baharın gelmesiyle anemon papatyalar ve diğerleri de açmağa başladılar. Doğa canlanıyor. Eski yıllarda nüfusun çoğu kırsal kesimde otururdu. Şehre göçle köyler boşaldı. Köyde kalanların çoğu da hayvan beslemiyor. Hayvansal ürünleri bakkaldan hazır alıyor. Böylelikle Anadolu ırkı sığırlarımız, küçükbaş, kümes hayvanlarımız kayboluyor. Sağlıklı esen kalınız. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderatör
|
Malesef doğru söylüyorsunuz. O kadar tembelleştirildik ki köyde oturanlar bile birkaç tavuk beslemekten yoksun, birkaç sebze ekmekten aciz malesef. Köyde oturup da sebzesini köyde gezen sebzeciden alıyorlar. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Kır çiçekleri saf ve duru oluyorlar çok severim onları sizde çok güzel resimlemişsiniz,elinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçe ziyaretime hoş geldiniz. Sevindim. Güzel sözleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Kır çiçekleri bakirdir.Özgürdür... Selam ve sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Çok güzel görüntüler.İnsanın içi kıpır kıpır oluyor.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın gülenyüz, Bahçe ziyaretime tekrar hoş geldiniz. Güzel sözleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Selam ve sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçelerimden papatyalar ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Kır papatyaları ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sümbüllerim çiçek açtı. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Hocam merhaba Kır çiçekleri çok güzel mavi olanlar lale mi anemon mu acaba Saygılar |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Baharın çoşkusu kır çiçekleri ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim.Mavi olanlara yöremizde lale denilir. Litatürdeki adı Anemon dur. Selam ve sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yıl havalar bazen yağışlı, bazen güneşli gidince bahar güzel olacak. Şimdiden toprağa çiçekler halı gibi örttü. Her taraf rengârenk, yemyeşil... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın Muallim maşallah bu ne güzelliktir böyle. Çook güzeller çok. Fakat henüz şubat ayındayız nisan - mayıs ta nasıl olacaklar acaba? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
of, of offf, bunlar ne güzellikler böyle, bayıldım doğrusu, iyiki çekip buraya atmışsınız. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğendiğinize sevindim. Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçelerim den Anadolu salep orkidesi.Yöresel adı Gelincik(Orchis anatolica) ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçelerim den Anadolu salep orkidesi.Yöresel adı Gelincik(Orchis anatolica) ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yıl havaiar genellikle yağmurlu ve güneşli olduğundan birde kuzeyi kapalı yerlerdeki bitkiler çabuk büyüdü. Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba, Sevgili Muallim, elinize sağlık uzun zamandır bu güzelliği görmemiştim..özlemişim. bizim oralarda da çok olur bu talep orkidesinden, biz ona dildimbak deriz çok güzel kokardı, yakın resmi var mı? Benim gördüklerimin kırmızısı da vardı, bu rengide ortası benekli benekli değil mi? sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özleminizi giderdiğimi sevindim. Resimlerdeki Anadolu Orkidesinin bir türdür. Anadolu’da yetişen pek çok türü varmış. Eskiden çok yerde vardı. Salepçiler kökünü kazıdı… Şimdi korunan birkaç özel bahçe kaldı. Oralarda ne zamana kadar korunur? Bu orkidenin çiçeğinin son kısmı dışa doğru açılan 3 dilcik var. Bu dilciklerin ortasında geriye doğru krem renk üstüne çingene pembesi noktacıklar var.Ayrıca kendine has güzel bir kokusu var. Bilmem anlatabildim mi? Sanırım sizde bunu öğrenmek istediniz. Selam ve sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba, Evet sevgili Muallim, bu o...dildimbak diye bildiğim s alep orkidesi imiş teşekkür ederim. Hem yeniden gördüğüme hemde ismini öğrendiğime sevindim. Kokusu çok kesindi kırmızı olanın bu renge göre, bizim köyde de çok var, fakat kimse toplamıyor, sanırım ne olduğunu bilmiyorlar..umarım ögrenmezler hiç, yoksa onuda tüketir bizim insanımız. Kuzu kulağı( ekşimik) ve orman kapari bitkisini aradıkları gibi, altını üstüne getirirler ormanların. tekrar teşekkürler, sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Baharın çoşkusu kır çiçekleri ![]() ![]() Kırçiçekleri ve Türk Bayrağı ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Son yıllarda Yöremizin fazla göç alması, tarım alanlarının genişletilmesi, Anadolu salep orkide'sinin yaşam alanlarırıı çok daralttı. Kalanları da, salepçilerin bilinçsizce kazmaları ,bitirmek üzere. Umarım başka yörelerde durum böyle değildir. Selam ve sevgilerimle... |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|