![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2011
|
seyfi0505 / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir İstanbul Bahçenin büyüklüğü 350 m2 Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları güneş az alıyor Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri en fazla 3- 5 derece Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) konut Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? çok kötü ot bürümüş Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 25 yıl Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz yok Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) kendim bakıyorum Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? yok Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? evet Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) elma armut bögürtlen Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? evet Varsa çok özel bir bitkinizin adı? hayır Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? evet Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? şebeke Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? hava şartları ve bitkinin cinsine göre sulama Toprak özellikleri bazı bölüm kireçli bazı bölümler kahverengi Kompost yapıyor musunuz? evet Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? evet Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? elma pamutklu bit ve gül külleme zirai ilaç kullanıyorum kışlık yağ atıyorum Bahçeniz organik mi? sebzelerde evet Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? güzercin gübresi Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? hayır Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? şebeke horum suluyorum çiçeklere yagmur suyu biriktiriyorum Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? hayır İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? bahçeyi çiçeklerle doldurmam Tetanoz aşısı oldunuz mu? hayır sarmaşık gül ![]() Düzenleyen seyfi0505 : 19-02-2013 saat 20:35 Neden: ön bahçeyi ven yan bahçeleri hesap etmedim |
![]() |
![]() ![]() |
|
|