![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() SAYGILAR SUNUYORUM. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
|
Bambusa arılarını burada domates döllemede de kullanıyorlar, ama arı dediklerinde nereye kaçacağımı şaşırıyorum. Arı allerjim olduğu için ödüm kopuyor, bu arılar sokar mı? Eğer sokarlarsa sevgili Nur, serana gelmek hayal olacak benim için. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz zaten cattleyanın yoğun dönemlerinde gelin o zaman bambus arıları olmuyor. Bahar ve yaz aylarında serada olmayı seviyorlar.Bu sene 3-4 taneden fazla görmedim ama onlar işlerini layıkıyla yapmışlar ben istemesemde ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Döllenmiş olmaları neden keyfinizi kaçırıyor bir bilgim olmadığı için soruyorum döllenmiş olmaları çiçeklenmeyi mi geciktiriyor? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
1. bitkinin tohuma durması demek yorulması demek bir dahaki çiçeklenmenin geçikmesi ve hatta bir sene ertelenmesi demek (cattleyaların tohumunun olgunlaşması ve/veya yeşil kapsülün olgun hale gelmesi ortalama 11 ay sürer) 2. dölenen çiçek ertesi gün pörsür taç yaprakları kurur stigmatadan tohum torbasına doğru şişme gösterir. Bir kaç hafta süren çiçeklenme anında kesilmiş olur. Bu görüntü kaybı demek ilk etaptda. 3. asıl sorunumuz bir dal cymbidium düşünün başında sonunda veya ortalarında bir ya da bir kaç çiçek bu şekilde pörsümüş bu da ticari değer kaybı demek. kısaca ticari kayıp bir yanda diğer yanda çiçeğin yorulması. cymblerde kesip atabiliriz seneye yeniden olgun açar ancak cattlerde biz zaten onu hedefledik 4-5 saksı seneye az da çiçeklense olur ![]() Bilmem işin özünü anlatabildim mi? Düzenleyen praecox : 24-07-2012 saat 13:53 Neden: imlâ |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Çok güzel aydınlattınız teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya koleksiyonunuz da güzel olmuş Nur hanım,...Tüm hoya koleksiyonerlerinde muhakkak orkide de vardır. İkisinin de istekleri aynı bence...Koleksiyonu büyütmek isterseniz, bende elimdikilerle seve seve katkıda bulunurum... ) |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu demektir ki biz orkidecilerde de Hoya olması lazım. Teklifiniz için teşekkür ederim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Size tanıştırmak istediğim 2 tane Phalenopsis'im var.. Biri 9- 10 senedir bende.. emektar diğerini ise zaman zaman Phalenopsis'te satsanız diyen müşterilerimi geri çevirmemek için aldıklarımdan...1,5 senedir beraberiz serada ![]() Emektar ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın agozce, En az çiçek olan dönemdeyiz. Acele etmeyin Havaların çok sıcak olması, köprüde ki trafik sorunu toplantıların kısa olmasına sebep aslında bu aralar. Çok bir şey kaçırmıyorsunuz. Geleceğiniz günü dört gözle bekliyorum. Saygılar ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Kasım ayında açmasını beklediğim Sterlitzia Reginae Haziran ayında çift çiçekli olarak açtımıştı ![]() ![]() Çiçek açımını 1hafta -10gün içinde tamamladı. ![]() Düzenleyen nrkrkmz : 29-07-2012 saat 03:50 Neden: Foto değişikliği |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın agozce, Serada tek sistem sulama yapılmıyor. Vandalar her gün daldırma yöntemi ile sulanıyor. Nepenthes hergün yağmurlama yapılarak sulanıyor. Saksılar tek tek hortumla sulanıyor. Saksılara yazın haftada 2 kere sulama yapılıyor kışın ise havanın ve saksıların nem durumuna göre 10-15 günde bir suluyoruz. Gübreleme yapraktan spreyleme ile yapılıyor. Sera sıcaklığı kışın gece 12-14 derece gündüz 20 -24 derece arasında yazın 35 derecenin üstüne çıkartmamaya özen gösteriyoruz. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
sevgili nur hanım emeğinize sağlık elleriniz dert görmesin , çabanız azminiz için 41 kere maşallah diyorum. seranız ishaklı köyünde ise çok yakınım. misafir kabul ederseniz seranızı yerinde görmek beni inanılmaz mutlu eder. hafta sonları müsait olduğunuz bir gün gelip görmek tanışmak isterim . |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili agaclar.net üyeleri, Seraya gelmeyi planladığınızda 0530 700 62 22 no'lu telefondan bana ulaşıp geleceğinizi bildirirseniz memnun olurum. Adres: İshaklı köyü, Trabzon cad. No: 36 Beykoz - İstanbul Geldiğinizde serada bulunmak isterim. Saygı ve sevgiler. nrkrkmz (Nur Korkmaz) Not: Yol tarifine Google Maps sayfasına "hayal bahcem sera" yazarak ulaşabilirsiniz. adres ve telefon bilgilerimi www.hayalbahcem.com adresinden de bulabilirsiniz. Düzenleyen nrkrkmz : 03-08-2012 saat 13:01 Neden: adres ilave |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
teşekkür ederim nur hanım , eşimi ikna edip ziyaretinize geliriz inşallah bir mani olmazsa.. seranın tam adresini tarif ederseniz memnun olurum. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
![]() |
|