![]() |
|
![]() |
#151 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
Verdin çook güzel bir fikir; yardım lütfen!.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sudenur, Bahçenizi gezmek bugüne kısmetmiş. Kısa zamanda çok güzel gelişme kaydetmişsiniz. Zamanla çok daha güzel olacaktır. Değerli üyelerimiz sizinle çok güzel paylaşımlarda bulunmuşlar. Bu paylaşımların bahçenizdeki etkisini zamanla daha iyi görebileceğiz. Ailenizle sağlık içinde evinizde ve bahçenizde keyifli günler geçirmenizi temenni ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine, Hercailer sonbaharda satışa çıkıyor. Ekim'de olmazsa bile Kasım'da kesin satışta olur. Bence lalelerle hercaileri birlikte aynı zamanda dikmek en iyisi olur. Laleler önce dikilirse hercaileri dikmeye çalışırken zarar görebilirler. ![]() Kazayağı benim bildiğim kadarıyla Ankara kışına dayanamaz ama şurada da -17 denmiş. Belki de denemek lazım. ![]() http://davesgarden.com/guides/pf/go/115336/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Ne büyük mutluluk, ne büyük mutluluk. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Ben de semt pazarına gittiğimde önce bu gibi şeyleri satanları dolaşırım. Boy boy zincirler, çıngıraklar-çanlar, bahçe aletleri, alet saplarını tek tek incelerim. Yanımda olanlar sıkılırlar, ben de " haydi siz sebze pazarına gidin, ben sizi orada bulurum" diyerek yollarım. Aldıklarımı gören Oğuz, şaşırır " valla alem kadınsın, ne yapacaksın bunları" derse de cevabım hazırdır: zamanı geldiğinde bulurum, kullanılacak yeri. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buna "Çatal bel" ya da Pancar sökme beli deniliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Moderatör
|
Olabilir tabii, maksat çim alan üzerinde derinliği 20-25 cm olacak kadar delikler açmak. Yüzeyde biriken su daha kolayca dibe gider, yosunlaşma bir nebze önlenir, toprak hava alır. Bende 3 tane, 4 dişli dirgen var. 3 kişi yan yana gelerek bir sıra oluşturuyor ve başlıyorlar hayali çizgi üzerinden batırmaya. Daha sonra ilk sıradan yarım metre ilerde yeni bir hayali sıra ile devam ediyorlar. Böyle böyle devam ederek çim alan üzerinde kurşun kalemden biraz daha kalınca 20 - 25 cm derinliğinde delikler açılmış oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
SUDENUR um şu ara 1 liraya bile minicik minicik kasımpatlar satılıyor. Onlardan alıp bahçeye kasımpat öbekleri yapmak lazım şimdiden seneye hazırlık. Haksız mıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Evet bence de ama eşim pek sevmiyor Kasımpatlarını. ![]() ![]() Buna rağmen ben iki üç saksı daha alıp bu bölgeyi baştanbaşa Kasımpatı ile doldurmayı planlıyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Tamam o halde; tam zamanı SUDENUR um. Rastgelsin inşallah. Ben de bayramdan sonra alayım bahçede şöyle bir öbek oluşturayım inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
İyi geceler.. :))
Kış geldi geliyor derken bugün hissedilir oranda gösterdi soğuk yüzünü. Hava oldukça serin. Kombi 50 derece de yanıyor ev ancak ısındı. Bahçemde ki son güller.. ![]() ![]() Nar çiçeği Kasımpatımı çiçekleri solmak üzereyken ancak fotoğraflayabildim, üzerine düşen koca bir futbol topu yüzünden boynu büküldü garibimin. ![]() ![]() ![]() Sarı Kasımpatımın minik olanını çöpten kurtardım, solmak üzereyken atmışlardı, yeni yapraklar, tomurcuklar çıkarıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Kış hazırlıklarım bitmek üzere. Çimleri kısalttık gübreledik, üzerinde ki tüm atıklardan arındırıp, gül köklerinin tamamını hayvan gübresiyle kapayıp budadık. Taş çiçeklikte ki dört minyatür gülümü daha geniş bir alana aralıklı diktim. Elektrik direği etrafına sıraladığım taflanlar da yanlarında.. Arka girişin çim yenileme işi bahara kaldı.. ![]() ![]() Hercailerim yeni yerlerinden oldukça memnun, boşluklara pembe laleler diktim.. ![]() Zengarden den aldığım güz soğanlarının bir kısmını galvaniz saksılara, büyük çoğunluğunu bahçeme ektim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Sayın Sudenur bahçeniz çok güzel. Hele ki çiçek tarhınıza bayıldım. Elinize sağlık çok güzel yapmışsınız. Kasımpatı çiçeklerinizin de maşallahı var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz sayın resul, teşekkür ederim, daha güzelleri sizin de olsun. ![]() YeniGine ablam, bak arayı uzatmıyorum.. ![]() Mazı köklerini boğan fazla toprağı çapalayıp azaltarak mevsimlik çiçek yerleri tanzim ettim. ![]() ![]() Diğer taraftan aldığım fazla toprağı çim kalıntılarından arındırarak giriş kapımda ki dar alana aktardım. ![]() Eylül'de ektiğim Mis zambaklarım büyümeye devam ediyor. ![]() ![]() Akşam sefalarımın bir kaç kökü ebruli açtı, çok güzel kokuyorlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
Düzenleme güzel olmuş, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Arka girişten genel görüntüler. ![]() ![]() ![]() Lavantalarımı budayıp kısalttım, çok hızlı büyüyorlar maşallah. ![]() Haziran'dan beri çiçekli kalan Horoz ibiklerim için daha fazla yer ayıracağım önümüzde ki bahar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz sayın sarin, teşekkür ediyorum, uğramanıza sevindim. ![]() Su ile pek arası olmayan Lavanta'larımın hemen yanına soğanlı bitkilerimi ektim. Nergis'lerim, Safran'larım, Muskari'lerim olacak kısmetse bu bahar bahçem de.. ![]() ![]() İlk Muskari'm çıktı. ![]() ![]() Lavantalarımın yanında ki Adaçaylarımı geniş alana taşıyıp, aralıklı dikmeye gayret ettim lakin yine sıkışık olmuş, çok hızlı gelişiyorlar. Yaprak renkleri harika. ![]() Abelia'larımı gübreleyip, köklerini malçladım, kışı donmadan geçirmelerini umuyorum. ![]() Düzenleyen Sudenur : 10-11-2012 saat 22:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
Hoşbuldum, Gecikiyorum arada kusuruma bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Clematis'imin kuruyan dallarını budayınca bir karış kaldı. ![]() ![]() Sarkıcı Biberiye'm çiçek açtı. ![]() ![]() Dik büyüyen Biberiye'm. ![]() Sevgili Benol hanımın hediyesi Galla'larım coştukça coşuyor. ![]() ![]() Kırmızı uçlu sazlığım kıpkırmızı oldu. ![]() ![]() Düzenleyen Sudenur : 10-11-2012 saat 18:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin gülenmelek'cim. ![]() ![]() Sizlerden feyz aldım inanın. Bir kaç ay da ortaya çıkardığım bu düzen, intizam, formumuz sayesinde tamamen. ![]() Limon kokulu Kekik'im. ![]() Tek kökten yayılan Yaz Kar'ım, namı diğer Fare Kulağı.. ![]() ![]() Bebek yüzlü Hercai'lerime yakın çekim. ![]() ![]() ![]() Evde boynunu büken Sıklamen çiçeğim soğuk havaya bana mısın demiyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitkilerimi havalar biraz daha soğuduğu vakit içeri taşıyacağım. Yer ayarlama çalışmaları yapmaktayım. ![]() ![]() ![]() ![]() Baumax'den paketini 1 TL'ye aldığım bahar soğanlarım Dahlia'lar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Site kedimiz Duman, havalar soğuduğundan beri ortalar da yok, kızım çok üzgün. Resimleriyle avunmakta.. ![]() ![]() ![]() ![]() Ankara toplantısı ganimetlerim. ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kısmını büyük arajman saksı da topladım, içeri aldım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın Sudenur
Gezdim .gördüm .meraklı olduğunuz belli oluyor Tebrikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Allah gönlüne göre versin Cemo ablam. ![]() ![]() Kırmızı uçlu tombikler gilan'ın hediyesi, eve getirene dek epeyce yaprak dökmüş. ![]() ![]() İçeri taşıdıklarımdan bir kısım. ![]() Ankara Toplantımızdan hediyelerim de var içlerinde. ![]() Yaprağı güzeli öyle çok aramıştım ki sevgili Denizardacan, hızır gibi yetiştirdi sağ olsun. ![]() Arada boş vakit bulduğumda konserve kutularından dönüşüm çalışmalarım da oluyor, çöpe atmaya kıyamıyorum. ![]() ![]() ![]() Boyadığım ağaç kozalaklarıyla doldurduğum bu minik sepet, yaz boyu verandamı süslemişti, şimdi banyom da. ![]() ![]() Düzenleyen Sudenur : 10-11-2012 saat 23:34 Neden: ekleme.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SUDENUR um tebrik ediyorum seni; maşallah kısa bir sürede bu kadar güzel gelişmeler. Bahçe güzelleşmiş ve daha da güzelleşme yolunda. Çok güzel olmuş; ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim ablacığım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|