![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kışlık hazırlıkları başlayalı epey oldu. Kendi ürettiklerimizden kışlık ihtiyaçlar için değerlendirmeye çalışıyoruz. Üzüm bandırma suyu temiz odun külü ve zeytinyağı ile veya Potasyum karbonat ve zeytinyağı karışımı ile soğuk olarak hazırlanıyor. Üzümler temizlenip yıkandıktan sonra bu karışıma batırılarak daha sonra kurumaya bırakılıyor. Muğladan selamlarımla. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bilgi için teşekkür ederim. Bu yıl iki kök çekirdeksiz sultani üzümüm ilk kez meyve verdi. İki kök te horoz karası üzümüm var. Yöremizde üzüm kurutma pek bilinmiyor. Üzümlerim henüz kurutacak kadar yok ama belki önümüzdeki yıllarda kurutmaya ihtiyaç duyaniliriz belli mi olur. ![]() Bizim bölgemizde de incir kurutuluyor. İncirlerin içleri açılıp güneşte kurutuyorlar. Ayrıca incir pestili de yapıyorlar. Tarhana yarma dediğimiz döğmelik buğdaydan sütle pişirilerek yapılıyor. Her yörenin kendine göre ayrı güzellikleri var. Paylaşmak ve birşeyler öğrenmek her zaman güzeldir. Mersin'den saygılar. |
|
|
|
![]() |
|
|