![]() |
|
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
bunlar lahana değil kocaman açmış yeşil güller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kışlık hazırlıkları başlayalı epey oldu. Kendi ürettiklerimizden kışlık ihtiyaçlar için değerlendirmeye çalışıyoruz. Üzüm bandırma suyu temiz odun külü ve zeytinyağı ile veya Potasyum karbonat ve zeytinyağı karışımı ile soğuk olarak hazırlanıyor. Üzümler temizlenip yıkandıktan sonra bu karışıma batırılarak daha sonra kurumaya bırakılıyor. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaç Dostu
|
Bilgi için teşekkür ederim. Bu yıl iki kök çekirdeksiz sultani üzümüm ilk kez meyve verdi. İki kök te horoz karası üzümüm var. Yöremizde üzüm kurutma pek bilinmiyor. Üzümlerim henüz kurutacak kadar yok ama belki önümüzdeki yıllarda kurutmaya ihtiyaç duyaniliriz belli mi olur. ![]() Bizim bölgemizde de incir kurutuluyor. İncirlerin içleri açılıp güneşte kurutuyorlar. Ayrıca incir pestili de yapıyorlar. Tarhana yarma dediğimiz döğmelik buğdaydan sütle pişirilerek yapılıyor. Her yörenin kendine göre ayrı güzellikleri var. Paylaşmak ve birşeyler öğrenmek her zaman güzeldir. Mersin'den saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
pamuk eller dert görmesin.bu sayfaya ne vakit girsem acıkıyorum ( iyiki yakınınızda değilim sürekli eve damlar bahçeye kaçar obez olup çıkardım) üzümler incirler oy oy dedirtiyor... akşam sefasına bayılırım , sabah sefasınıda görünce rahmetli babaannem aklıma geldi onun yaprakları ile bir çeşit bulgurdan sarma tarzı yöreye has bir yemek yapardı... dediğim gibi sizin sayfanız beni elma kurduna çeviriyor, geçiyorum çiçeği böceği şu kış hazırlığını izlemek ne keyifli geliyor yaşasın hünerli eller ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() eski entellektüel hırsızlar... ![]() afiyet olsun, kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Sayın smnünal, hairka görünüyor hepsi. elinize emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Halil bey, Tohum takas etkinliğine bu sene gelecek tohumların içinde bunlarda olacak sizin vasıtanızla inşallah diğer doğaseverlerin bahçelerinde daha güzelleri yetişir. Havaların serinlediği bu günlerde beyaz peynir, üzüm ve enzimle tadı dahada güzelleşecektir. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tabi kavun ile içi göz göz olmuş beyaz peyniride. Ekelimde geçmişi hatırlıyalım,hiç olmazsa. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ekmek isteyenlere her zaman kapımız açık. Yeterki ekmek isteyenlerden haberimiz olsun. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Maaaşallah boncuk gibi dizmiş.Bu çeşitten yetiştirmek isterim.Bend'de ayaş,Maraş,Pembe domates var.Hırsız kandıran bizim meşhur kavun türümüzdür.Tadı'da çok nefisdir.Kavun olarak Çorumun meşhur 10 diliminden var.O da güzel oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Ama hakikatten smnunla bey yanii sizin sayfanıza bakınca incirin ağzından bal damladığı gibi bizimde ağzımızın suyu akıyor yanii ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Mimarislim, San marzino domates tohumundan ve yöresel siyah uzun patlıcan tohumları olgunlaştığında tarafınıza gönderilecektir bilginize. Bende sizin Çorum kavununu denemek isterim. Muğladan selamlarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın GÜLSEN hanım, Selamınız başım üstüne. Yakın çevremizdeki dostlarımızla elimizde olanın fazlasını paylaşmaya çalışıyoruz. Olan olmayan var diye son zamanlarda pek fazla sebze bahçesinde yetişen ürünlerden resim koymayaya çalışıyorum ama yinede insanın ürettiklerini görselde olsa paylaşması ve bilgi açısından belki lazım olanlara faydamız olur diye kısıtlıda olsa resim ekliyorum. Biliyorsunuz size sözümü unutmuş değilim olgunlaştıklarında tarafınıza ulaşacaklardır bilginize. Muğladan selamlarımızla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Estağfirullah smnunal bey, çok teşekkür ediyorum,Selamınız başım üstüne... Düzenleyen GÜLSEN_ : 17-09-2012 saat 16:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|