![]() |
|
![]() |
#243 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() Gürcan bey sizi çok tebrik ediyorum kısıtlı imkanlarda okadar güzel şeyler paylamışınızki çok beğendim, en çokta kaldırımın kenarında kuruyan ağaçların yerine dikiyorsunuz ya bu yüzden sizi çok taktir ettim bu memleket için keşke herkes sizin gibi bir yerlere ağaç dikse memleketimiz yemyeşil olur. Daha yeşil bir ülke için hepimiz el ele vermeliyiz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet çelik asma maceramız devam ediyor ![]() ![]() Hele hele son yıllarda ülkemizde yaşanan doğa katliamlarını gördükçe insan kahroluyor. Toplumdaki her birey bilinçlenmeli ve doğaya katkıda bulunmalı diye düşünüyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
Gül Reçeli
Öncelikle aklıma çelen sayın Akçabardak çok teşekkür ederim ![]() ''Pembe güllerin reçeli çok güzel olur'' dediniz, bende denedim oldu ![]() Nasıl yaptığımı paylaşayım sizlerle... Ama maceralı oldu biraz. Bu arada babam gülleri çok sevdiği için özellikle dalından koparılsın istemiyor. Hatta geçenlerde bir komşu koparmaya kalkmışta babam kıyameti koparmış. Bende şimdi; ''gül reçeli yapacağım'' deseeeemmmm olmayacak. Ne etsem ne yapsam bir türlü karar veremedim. Ama aklıma koydum bir kere o ''gül reçeli'' yapılacak. Ne anneme ne de babama söyledim, nasıl olsa mutfakta seslerden ve kokudan anlayacaklar. O zamanda ''birşeyler uydururuz'' dedim. 2. katın merdiven bölümüne çıktım (kırmızı gül için) kırmızı gül 2. kat balkon demirlerine sarılı çünkü. Tam koparmaya başladım ki altı üstü 2 adet kırmızı gül koparıcam babam kapının önüne çıkmaz mı? ![]() Yukarıda ben hiiiiççç ses çıkarmadan gülün birini koparmış avucuma zor sığdırıyorum ve duruyorum öylece ![]() Babam ise aşağıda. Aksi şeytan ya avucumdaki yapraklardan iki üç tanesi yavaşşşşş yavaşşş, bir sağ bir sola döne döne süzülüp aşağıya babamın önüne düşmez mi? Eyvah dedimmmm. Şimdi nanayı yedik... Birinci yaprak yere düştü babam ona bakıyor ardından ikinci yaprak ve ardından üçüncü yaprak tam kafayaaa. Ben kendimi zor tutuyorum gülmekten ![]() Sonra babam kafayı yukarı doğru çevirmez mi? Göz göze geldik ve; ''Ne yapıyorsun oğlum orda''? Ben ise ''hiiiiiiççççç'' ve ''hemen ardından kediler zarar vermiş bir kaç tanesine bunları toplayımda reçel yapalım bari'' desemde pek inandırıcı olmadı çünkü içeri doğru söylene söylene gitti... Bunu fırsat bilip 3 tane de pembe güllerden kopardım. Aldığım gibi doğru tam topuk mutfağa...Haydi iş başına gürcan. http://www.agaclar.net/forum/kislikl...tm#post1277053 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Peki babanız güllerin kopartılmasına kızıyormuş reçeli nasıl buldu beğndiler mi? beğendiyseler mesele yok o gülleri kopartmak kolay olmamış çünkü hiç değilse vermiş olduğunuz onca emeğe değmiş olsun. Valla şaka bir yana gerçekten çok güzel olmuş ellerinize emeklerinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Yeni çimlenen fidelerinizin ürünleri bol olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın ykaya194 Tozlaşma olayı kısaca, çiçek tozunun erkek organlardan dişicik tepesine taşınmasıdır. Bu taşınma genellikle rüzgârla veya böceklerle, sınırlı olarak da değişik yöntemlerle olur. Bildiğim kadarıyla malta eriği çiçekleri iki eşeyli olup, tozlaşmasında arılara geresinim duyar. Rüzgarın ters yönde olması ve şiddetli rüzgar, tozlanma ve döllenme üzerinde olumsuz etki yaparak verimi azaltır. Pek fazla bilgim yok detaylı olarak araştırmanızı tavsiye ederim. Aşağıdaki sayfaları inceleyebilirsiniz... http://www.agaclar.net/forum/meyvele...lilar/9884.htm Yapay tozlaşma - Sayfa [1] - Dünya Ansiklopedisi SEBZELERDE MEYVE TUTUMUNU ARTIRICI İŞLEMLER |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() ![]() Ve fideler; domates, biber, salatalık valla sevgili Gürcan ne diyeyim yok alanda güzellikler başarıyorsun derken aklıma patlıcan fidesi yok mu diye geldi. Zira; sevgili Sudenur reçele özenmiş gitmiş reçel yiyivermiş, biliyorsun ben de kızartmalarına ve salatalarına bayılırım... Rastgelsin inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İçinde olunca insanın ve sevdiğim için uğraşıyoruz işte yer bulabildiğimiz müddetce. İnanın şimdi siz patlıcan dediniz ve ben unuttuğumun farkına vardım iyi mi? Artık patlıcan fidesi için başka sefere nasipse çünkü planları ona göre yaptım nerden baksanız 25 saksıya yakın fide olacak hatta 7 saksım eksik. Saksı yerine plastik su kovalarından almayı düşünüyorum. Geçen forumda bir arkadaşın sayfasında gördüm saksı yerine kova kullandığını unuttum şimdi adını. Toprak, torf, perlit, kompost, gübre herşey hazır. Bekliyoruz bakalım. Fideler az daha canlansın hem havalarda İzmir'de yağışlı bu aralar. Vallahi sayın sudenur'un diyetini de bozduk ama bir kaşıktan birşeycik olmaz artık ![]() Evet biber kızartmalarını da geçen sene size has özel olarak kızartmıştım ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Plastik su kovaları?.. Benim de elimde 2 tane daha sardunya fidesi var nereye diksem diye düşünüyor idim. Bina görevlisi evini boyattı ve boyaların plastik kutuları duruyor, onlara diksem olur mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
Neden olmasın sevgili YeniGine... Kovaların ışık geçirgenliği olmadıktan sonra sorun yok. (Çünkü yosun tutarlar) Plastik su kovaları da hem geniş ve aynı zamanda büyük. Koyu renkteler. Gayet mantıklı yani üstelik ucuzluk eşya satan yerlerde bu tür kovalar ucuz. Plastik kova büyüklüğündeki saksıların fiyatları pahalı diye biliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Sevgili YeniGine, bende bu ara olağan üstü bir tatlı aşkı var ![]() Bende büyük saksı almaktansa plastik kova alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gürcan maşallah amarallislerin de çok güzel açmışlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Domatesler, biberler, erikler portakallar derkeen birde amaryllis muhteşem bir görüntü... keyfini çıkarın Gürcan Keskin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın hira. Bu güzelliği görünce kaçırmak istemedim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Maşallah siz beşlisinide açtırmayı başarmışınız...Tebrikler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben nedense hep domates, biber, marul, soğan, salatalık hep bahçede toprakta olur diye düşünmüşümdür, nedendir bilmem hiç saksıya yakıştıramamışımdır ya da hiç düşünmedim. Ama sende böyle gördükçe bir heves bir heves; ben de böyle dikeyim derkeen yine aklıma nasıl sularım geldi. ![]() Ama yine de hevesimi kırmadan bir iki saksıya deneyeyim deyiverdim senin çalışmalarını görünce bu gece. Rastgelsin!.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dün saksılara toprakları doldurup fideleri diktim. Bahçe olmayınca malesef ![]() ![]() Bence bir iki saksı denemelisin. Taze taze meyvelerini yersiniz... Düzenleyen gürcan_keskin : 13-05-2014 saat 02:46 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
İş yerindeki saksılarım
Bu yıl saksıda yetiştirdiğim sebzeleri tohumdan büyüterek deniyorum inşallah sağlıklı büyürler. Dün fide dikimi işlemini bitirdim. Toplam 21 saksı hazırladım. Sonradan 3 saksı daha eklemeyi düşünüyorum çünkü yine tohumdan büyümeye devam eden ''kandil dolmalık biberlerim'' var. Henüz daha direk olarak saksıya şaşırtma yapılacak duruma gelmediler. 5 çuval bahçe toprağı, 1 çuval sığır gübresi toplam 6 çuval. Çuval fiyatı 10,00 TL (İzmir Kemalpaşa'dan sipariş verdim) ![]() İnternetten sipariş verdiğim 80 litre tarım perliti. ![]() 40 litre torf ve kendi hazırlamış olduğum 20 litrelik kompost (sebze ve meyve artıkları, yaprak, ağaç dal parçaları, çay posası) (geçen kıştan bu zamana) ![]() 7 adet saksı eksikti. Saksı yerine maliyeti daha ucuza geldiği için 15 litrelik plastik su kovası aldım. Tane fiyatı 5.00 TL (Tek düşüncem güneşten kovaların hemen çürüyebilmesi. İnşallah öyle olmaz) ![]() Yine saksı olarak kullanabileceğimi düşündüğüm 19 litrelik su damacanası. Ağız kısımlarını kestim ve siyah çöp poşeti ile sarıp şeffaflığını önledim. ![]() Düzenleyen gürcan_keskin : 14-05-2014 saat 00:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
İş yerindeki saksılarım
4 adet 20 litrelik beyaz saksılarım. ![]() Saksı yerine kullanacağım plastik su kovalarının altını drenaj için kalın matkap ucu ile deldim. ![]() İzmir Kemalpaşa'dan sipariş verdiğim toprak gerçekten tavlı ve oldukça güzel. ![]() 80 litrelik tarım perlitten 75 litreye yakın toprağa karıştırdım ve ilave olarak 1 çuval gübre, 40 litre torf, 20 litre kompost ekledim. ![]() Saksıları doldurdum ve tohumdan büyüttüğüm fidelerimi toprakla buluşturdum. ![]() Düzenleyen gürcan_keskin : 13-05-2014 saat 02:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
İş yerindeki saksılarım
4 adet 20 litrelik saksıların 3 tanesine tohumdan büyüttüğüm 3 adet ''Trip L crop Derviş Domates'' cinsi diktim. ![]() Saksı olarak kullandığım plastik su kovası. ![]() Kovaların bir kısmına yine tohumdan büyüttüğüm ''İtalyan Akardiyon Domates'', bir kısmına ''Sırık domates'', bir kısmına ''çengelköy salatalık'' diktim. ![]() Saksı olarak kullandığım su damacanası. Dış yüzeyini siyah çöp poşeti ile kapladım ve tohumdan büyüttüğüm ''çengelköy salatalık'' diktim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|