![]() |
|
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
|
inşaallah sayın h_dogan, siz sebzeleri hasada başladınız, biz daha yeni dikiyoruz, ülkemizin güzelliği, kolay gelsin, teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() Ben yavaş yavaş hasat yapıyorum. Fotoğraf da çektim hasat ettiklerimi ama daha yükleyemedim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
bizim bahçeninde kotu yan yol çalışmaları sebebiyle bir hayli düşük kalmıştı. yaklaşık 2 sene önce 50 cm kadar açık sarı toprakla yükseltmiş idik. ama malesef aynı sizin gibi ne tava geliyor nede tam verim alabiliyorduk. bende fidelerimi dikerken iyice çapalıyor ve diplerine birer avuç koyun gübresi serpiyordum , iyi kötü verimli oluyordu. yalnız bayadır benimde aklımda bir yerlerden kum bulup serpmek ve iyice karıştırma yöntemini uygulamak var. çekincem şu ki kumlu toprak eskisi gibi suyu yedikçe kaymak tabakası oluşturmaz ve aldığı suyu hemen alt tabakaya ileteceğinden sulama isteği artar gibi geliyor. ne dersiniz acaba yanılıyormuyum. birde kalın dere kumu ya da kaba sıva kumu olurmu acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
köstebek tümseklerinin yoğun olduğu bölgeye bu sefer bir hayvan gelmiş bölgesi yaklaşık 50 cm derinliğinde kazmış, pençe izleri var,köpek mi tilki mi anlayamadım, esas anlayamadığım tel çiti nasıl aştığı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
domates fideleri 83 günlük oldular, çiçek tomurcukları gözüktü ![]() ![]() ![]() üzüm asması 100 cm civarına ulaştı ,terbiye sistemine geçtik ![]() dev bal kabağı yeni yerine alıştı ![]() Düzenleyen attar : 23-05-2013 saat 11:18 Neden: tashih |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bereketi bol olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler limon_sever; ben bal kabağında elle tozlaştırma düşünmüyordum ama biraz araştırtım şunu öğrendim, eğer arıların tozlaştırmasına müsade edersek başka bir kabaktan toz alma ihtimali yüksek, işi garantiye almak için dişi olanın üzerini tül benzeri bir bezle dölleyinceye kadar kapalı tutarak kendi erkek çiçeğini elle döllendirmek olduğunu öğrendim,verdiğiniz bilgi de iyi oldu ben ilk çıkan kabağı bırakmayı planlıyordum, kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Moderatör
|
Bereketli olsun inşallah. Yarışacağız dev kabakta sizinle. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
yarışma insana heyacan katar, fakat biz daha çok yeniyiz bu yolda acemiliklerimiz ancak sizlerin tecrübelriyle giderilebilir, biz yarışma demeyelim de deneme diyelim, kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Moderatör
|
Ben de 2. kez Atlantic Dill's Giant yetiştiriciliği yapıyorum. 1. denemede başarısız olmuştum geç ekimden dolayı. Bu sefer çok erken ekip örtü altına aldım bakalım sonuç ne olacak. Çok sıcak zamanda Adana'da meyve tutumu olmamıştı. Bu sene 4 meyve var kıyamadım diğerlerini koparmaya. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
resimde gözüken çeşit oturakmış " Domates Süper Yerli Marmande - Oturak, standart, orjinal köy tipinde olan bir çeşittir" |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
biber, çilek, domates, kamelya, sondaj |
|
|