Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi justice
bizim bahçeninde kotu yan yol çalışmaları sebebiyle bir hayli düşük kalmıştı. yaklaşık 2 sene önce 50 cm kadar açık sarı toprakla yükseltmiş idik. ama malesef aynı sizin gibi ne tava geliyor nede tam verim alabiliyorduk. bende fidelerimi dikerken iyice çapalıyor ve diplerine birer avuç koyun gübresi serpiyordum , iyi kötü verimli oluyordu. yalnız bayadır benimde aklımda bir yerlerden kum bulup serpmek ve iyice karıştırma yöntemini uygulamak var. çekincem şu ki kumlu toprak eskisi gibi suyu yedikçe kaymak tabakası oluşturmaz ve aldığı suyu hemen alt tabakaya ileteceğinden sulama isteği artar gibi geliyor. ne dersiniz acaba yanılıyormuyum. birde kalın dere kumu ya da kaba sıva kumu olurmu acaba.
|
sayın justice;şu ana kadarki izlenimim gayet iyi,kazayağıçektirmiştim üzerine kumu 10 cm olarak serdirdim, sonra bir sefer tırmık,bir sefer kazayağı,tekrar tırmık çektirdim toprakla güzelce karıştığı için sadece kum yok, fakat toprak yumuşadı işlenmesi çok kolaylaştı, şu anda suladığım yerlere baktığımda 1 hafta nemini koruduğunu gördüm, bence yeterli, dedidiğiniz kumdan kullandım, kolay gelsin