![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
tekomusti / bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir : konya Bahçenin büyüklüğü : 2.000 m² Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Güneş, yağış güzel, mevsimine göre de rüzgârlı. Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :? Bahçenin türü: evim ve hobilerim Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?:normal bahçe Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?: Aşağı yukarı onbeş,yirmi yıldır. Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : hayır. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş plânı var mı? Varsa ekleyiniz: Yok Bakımı nasıl yapılıyor?: ailemle,Kişisel Bahçede bulunan ek alanlar: ağaçlık,tavuk kümesi ve çardak Bahçe için hayaliniz, idealiniz var mı?: Şimdiki hali hoşuma gidiyor Bahçede bulunan bitkilerin listesi(ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler): aşagı yukarı konyada yetişen herşey var Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?: Hepsine ilgim var.özellikle bonsai (Güllere, bağdaki üzümlere, meyve ağaçlarının hepsine. vb.) Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Ailem ve kendim için, satış gibi bir olayımız yok. Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Suyumuz var, 80m derinlikten su çekiyoruz. Suyumuzun durumu iyi. Sebze bahçesi ve güllerin çoğu borularla sulanıyor, Yer yer de hortum kullanıyoruz. Su tasarrufu içi neler yapıyorsunuz: Bitkilerin ihtiyaç duyduğu oranda su kullanıyoruz. Fazla su yine toprak tarafından emiliyor. Toprak özellikleri: Kaliteli bir toprak yapısı yok, o yüzden yanık hayvan gübresi kullanarak ıslah etmeye çalışıyoruz. Kompost yapıyor musunuz?:hayır Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?: çok oldu İyi ki yapmışım dedikleriniz neler: istediğim pek çok bitkiye sahip olmak ve yetiştirmek |
![]() |
![]() ![]() |
|
|