agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-02-2019, 18:27   #3541
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Sevgili akçabardak. Diken kabağı için ilgili başlıkta bir paylaşım yaptım bir göz atın isterseniz. Yine de takıldığınız bir şey olursa seve seve yanıtlarım.

Kalikanthusu dediğiniz gibi şimdi ayırmayın, o üç sürgün de sezon sonu kök salacaklar. Dibinden yeni sürgünler de verecek. O zaman söküp makasla ayırıp çoğaltabilirsiniz.

Karakafes yerinden oynatıldığı zaman uygun ortamı da bulursa hemen filizlenir. Şöyle bir köşe ayırıp bahçeye aktarabilirsiniz. Unutmayın yanları yeni sürgün dolacak ve bulunduğu yeri kaplayacak.

Böğürtlenler için size de aynı şeyi önereceğim. Çukuruna dişli dere kumu ve yanmış ahır gübresini bolca koyup karıştırın. Suyunu da eksik etmezseniz gelişimine şaşacaksınız. Tam güneş gören bir yerde olursa elde sepetle dolaşırsınız aralarında.

akçabardak ve TCM beğendi.

Düzenleyen Lonicera : 25-02-2019 saat 06:20
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2019, 19:03   #3542
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Fideleri dikerken geçen sene ekim-dikim zamanı paylaşmıştım. Dere kumu yerine köklerin daha iyi gelişmesi, yolunu bulması, hava alması, fazla suyu aşağı salması için inşaatlarda kullanılan burada 'cüruf' dedikleri pomza taşına benzeyen bir şey kullandım. Yarım ila bir cm. arası büyüklükte oldukça hafif (suda batıyor) dolgu malzemesi. Bardakların diplerine üç beş tane attım ve köklerde çürümü hiç bir fidede olmadı. Sizin böğürtlen-ahududuları da dikerken alt kısma daha fazla olmak üzere cüruf koyayım üst tarafa yaklaştıkça bunun miktarını azaltayım diyorum. Karışımın diğer elemanları da su tutması-hava alması-boşluk yaratması-kök gelişmesi için perlit, torf, cocopeat ve yanmış hayvan gübresi. Mükemmel olacağını düşünüyorum. Benim bile fidenin yanına kıvrılasım geldi şimdiden. İnşallah sağ-salim fideleri büyütebiliriz tabi. Tabi dikerken dediğiniz gibi ahududu ve güz zeytininde fidenin kök üzerini fazla toprağa gömmüyoruz, böğürtlenlerde önemli değil.

Name:  fide.jpg
Views: 586
Size:  50.9 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2019, 22:12   #3543
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Sevgili akçabardak ablacım;bahçenize bahar, güzelliklerle inşallah bol bereketiyle ilk adımını atmış. erikler galalar çiçeklerini açmışlar. efe püskülü çiçeğinin formu çok hoş hediye paketlerinin üzerindeki rafya şeridi gibi duruyor. Yeni bitkilerinizi güle güle sağlıklı büyütürsünüz inşallah. ayrıca ablacım, geçmiş olsun. tekrar sağlığına kavuştuğuna sevindim sağlıcakla sevgiler.....

akçabardak beğendi.
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2019, 16:04   #3544
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sevgili akçabardak. Diken kabağı için ilgili başlıkta bir paylaşım yaptım bir göz atın isterseniz. Yine de takıldığınız bir şey olursa seve seve yanıtlarım.
http://www.agaclar.net/forum/1560302-post263.htm

Sevgili Lonicera doğru yapmışmıyım sizce

Dediğiniz gibi suyla hiç temas ettirmedim
Name:  DSCF1658.jpg
Views: 470
Size:  39.8 KB

biraz daha yakından
Name:  DSCF1657.jpg
Views: 471
Size:  37.2 KB

blnturkek beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2019, 16:17   #3545
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Fideleri dikerken geçen sene ekim-dikim zamanı paylaşmıştım. Dere kumu yerine köklerin daha iyi gelişmesi, yolunu bulması, hava alması, fazla suyu aşağı salması için inşaatlarda kullanılan burada 'cüruf' dedikleri pomza taşına benzeyen bir şey kullandım. Yarım ila bir cm. arası büyüklükte oldukça hafif (suda batıyor) dolgu malzemesi. Bardakların diplerine üç beş tane attım ve köklerde çürümü hiç bir fidede olmadı. Sizin böğürtlen-ahududuları da dikerken alt kısma daha fazla olmak üzere cüruf koyayım üst tarafa yaklaştıkça bunun miktarını azaltayım diyorum. Karışımın diğer elemanları da su tutması-hava alması-boşluk yaratması-kök gelişmesi için perlit, torf, cocopeat ve yanmış hayvan gübresi. Mükemmel olacağını düşünüyorum. Benim bile fidenin yanına kıvrılasım geldi şimdiden. İnşallah sağ-salim fideleri büyütebiliriz tabi. Tabi dikerken dediğiniz gibi ahududu ve güz zeytininde fidenin kök üzerini fazla toprağa gömmüyoruz, böğürtlenlerde önemli değil.

Eklenti 687677

Keşke fidelerimi dikmeden önce bu mesajınızı sayfanızda görseydim de bu yazıdıklarınızı dikkate alsaydım, gerçi diktiklerim şu ana kadar hepsi de sağlıklı gidiyor ama ahududu'yu çok istiyorum ya, inadına başına bir şeyler gelecek diye ödüm kopuyor.

Şimdiye kadar edindiklerimi hep kaybettim, ne nazlı bir bitkiymiş bu ahududu milleti yine de verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, kulağıma küpe olsun

TCM beğendi.
Eski 27-02-2019, 16:29   #3546
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
Sevgili akçabardak ablacım;bahçenize bahar, güzelliklerle inşallah bol bereketiyle ilk adımını atmış. erikler galalar çiçeklerini açmışlar. efe püskülü çiçeğinin formu çok hoş hediye paketlerinin üzerindeki rafya şeridi gibi duruyor. Yeni bitkilerinizi güle güle sağlıklı büyütürsünüz inşallah. ayrıca ablacım, geçmiş olsun. tekrar sağlığına kavuştuğuna sevindim sağlıcakla sevgiler.....

Hoş geldin sevgili münevverciğim uzun zamandan sonra bahçemde seni görmek beni mutlu etti, sıkça görüşelim artık, ayrıca güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum.

Evet yavaş yavaş bahçeme bahar geliyor sanırım, kalalarım bu sene her ne kadar hava soğuk gitse de öyle çok dondurucu soğuk olmadığı için erken açmaya başladılar.

Efe püskülümü geçen sene edinmiştim, yerini çok sevdi her halde ikinci senesinde güzel gelişerek ilk çiçeklerini açtı, çiçeklerinin renkleri gerçekten çok güzelmiş benim de çok hoşuma gitti doğrusu. Sevgilerimle

münevver48 beğendi.
Eski 27-02-2019, 16:52   #3547
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Kafkas gülüm, misler gibi koku saçıyor etrafa

Name:  DSCF1659.jpg
Views: 466
Size:  39.4 KB

Name:  DSCF1660.jpg
Views: 470
Size:  37.9 KB

Name:  DSCF1661.jpg
Views: 467
Size:  28.5 KB

Eski 27-02-2019, 17:00   #3548
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Bahçemden bir iki kare

Aynısafa bitkisi
Name:  DSCF1662.jpg
Views: 490
Size:  66.8 KB

Tek kök kalan şepboyum
Name:  DSCF1663.jpg
Views: 491
Size:  63.3 KB

Tohumdan yetiştirdiğim kır sümbüllerim
Name:  DSCF1668.jpg
Views: 490
Size:  56.8 KB

geçen sene daha fazla açmışlardı,
çoğaldıkları için bu sene az çiçek açtılar,
söküp yeniden seyrekleştirmek gerekiyor.
Name:  DSCF1667.jpg
Views: 454
Size:  49.6 KB

Eski 27-02-2019, 17:22   #3549
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

@ akçabardak, ben aslında onay almak için grafik şeklinde verdim. Doğru olduğunu düşünüyorum da kafama takılan 60-70 cm. fazla gibi geldi. Alt tarafa normal toprak ta karıştırmak lazım ki fide aşağı kaymasın diye düşünüyorum. Diken kabağının ekimini ben de merak ettim şimdi.

akçabardak beğendi.
Eski 27-02-2019, 18:59   #3550
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
@ akçabardak, ben aslında onay almak için grafik şeklinde verdim. Doğru olduğunu düşünüyorum da kafama takılan 60-70 cm. fazla gibi geldi. Alt tarafa normal toprak ta karıştırmak lazım ki fide aşağı kaymasın diye düşünüyorum. Diken kabağının ekimini ben de merak ettim şimdi.

Sn. TCM verdiğiniz grafii incelediğimde ben de sizin gibi tereddüte düştüm ama
Sevgili Lonicera sayfasında paylaştığı mesajında ki durum bu, vardır bir bildiği diye düşünüyorum.
Fidelerin şu anki boylarını düşünürsek o rakamlar biraz bana da fazla gibi geldi, ancak fideler bu sene saksıda kalıp boyları biraz uzayıp serpilirlerse ozaman uygun olur gibi.

Tabi bu arada sevgili Lonicera'nın da fikrini almamız lazım, benim düşüncem böyle, başka türlüsü aklıma gelmiyor.

TCM beğendi.
Eski 27-02-2019, 19:41   #3551
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2013
maşallah ne çok çeşit var

akçabardak beğendi.
bilenyum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2019, 22:14   #3552
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum Mesajı Göster
maşallah ne çok çeşit var
Bahçe sayfama hoş geldiniz Sn. bilenyum, ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, sağlıkla kalın.

Eski 28-02-2019, 06:43   #3553
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Keşke fidelerimi dikmeden önce bu mesajınızı sayfanızda görseydim de bu yazıdıklarınızı dikkate alsaydım, gerçi diktiklerim şu ana kadar hepsi de sağlıklı gidiyor ama ahududu'yu çok istiyorum ya, inadına başına bir şeyler gelecek diye ödüm kopuyor.

Şimdiye kadar edindiklerimi hep kaybettim, ne nazlı bir bitkiymiş bu ahududu milleti yine de verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, kulağıma küpe olsun
Sevgili akçabardak,
Kabağı ters koymuşsunuz bardağa. Filiz veren kısmın suya yakın olması gerekiyor. Bence su seviyesini yükseltin ve filiz veren kısmı suya değecek kadar yakın olsun. İlgili sayfaya yüklediğim köklenmiş kabağı yeniden inceleyin. Tam da filizin iki cm. altında köklenme oluyor.

Eski 28-02-2019, 06:53   #3554
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Tamamen yanlış anlaşıldım ya da eksik ifade etmişim galiba.

60\70 cm. derinlikte çukur açarsak iyi olur dememin sebebi o derinliğe kadar olan bölgenin daha geçirgen, köklerin gelişimi için daha uygun ortam hazırlamak içindi. Hani tarlada taban taşını kırmak için dip kazan çekerler ya işte onun farklı bir metodu. Tabi ki o derinliği artık hangi malzemeyle harç yapacaksanız onunla doldurup ardından fidanı dikeceğiz. Amaç o derinliğe kadar çok iyi bir kök gelişim harcını koymak. Zaten toprağınız geçirgen ve taban taşı bulundurmuyorsa bunlara gerek bile yok. Sadece bol ahır gübresini bahçe toprağıyla karıştırıp dikebilirsiniz.

Yani o derinlik sizin de dediğiniz gibi iyi harç malzemesiyle doldurulacağı gibi bahçe toprağıyla beraber harmanlanacak aksi durumda sıkıntı olur. Zaten yapılacağını düşündüğümden bunu da belirtme gereği duymamıştım. O zaman şimdi burada belirtmiş olalım.

Eski 28-02-2019, 09:56   #3555
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Alıntı:
Tamamen yanlış anlaşıldım ya da eksik ifade etmişim galiba...
Bilakis, mevcut doğru bildiklerimizi 'esas işi bilen' olarak sizin eşliğinizde toparlamış olduk. Yukarıdaki grafide düzeltilmesi gereken tek şey, perlit-torf-cocopeat-cüruf harcının alt kısımlarda (yani köklerin uzayacağı) daha fazla olması gerektiği. Toprağın en üstü çok ta önemli değil, hatta altı iyice doldurduktan sonra fide kenarlarına çakıl taşı, kaya bile koyabiliriz.

Alıntı:
Sevgili akçabardak,
Kabağı ters koymuşsunuz bardağa. ...
Buradan çıkan tek sonuç; 'ağam bizimle dalga geçiy'... Resimde uzayan kökler yukarı bakıyor ama, o kökler aşağı (suya) bakıyordu da siz göstermek amaçlı mı ters koydunuz?

Lonicera ve akçabardak beğendi.
Eski 28-02-2019, 11:27   #3556
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Yok bu böyle olmayacak. Tersti düzdü derken kıracağız canım filizi. En iyisi akşama gideyim avluya da kabaklardan birini alıp resim çekeyim, anlatabilirsem anlatayım meramımı..

Eski 28-02-2019, 11:31   #3557
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Alıntı:
Yok bu böyle olmayacak. Tersti düzdü derken kıracağız canım filizi. En iyisi akşama gideyim avluya da kabaklardan birini alıp resim çekeyim, anlatabilirsem anlatayım meramımı..
Hah hocam sana zahmet olacak, bana 'şey'e' anlatır gibi anlat bi zahmet, adını unuttum şimdi.

Lonicera ve akçabardak beğendi.
Eski 28-02-2019, 12:16   #3558
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Akşamı bekleyemedim, telefonla resim istedim oğlandan. Artık bunlarla idare edecez.

Şimdi kabağımızın yarık yeri ile filizin çıktığı yer arasındaki bölümden köklenme oluşacak.

Name:  image-min.jpg
Views: 404
Size:  37.3 KB

Biz de içi su dolu bardağımıza filiz yukarı bakacak şekilde ve /fakat o köklenme oluşacak kısım suya değdi değecek şekilde oturtacağız.

Name:  IMG_20190228_134209-min.jpg
Views: 428
Size:  40.9 KB

Name:  IMG_20190228_134230-min.jpg
Views: 418
Size:  40.9 KB

Sanım mesele kabak gibi ortaya çıkarılıp çözümlenmiştir herhalde

akçabardak, Muda, TCM ve 2 kişi beğendi.
Eski 28-02-2019, 14:32   #3559
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Şimdi üste giden yeşil filiz büyüyecek, sonra beyaz çizdiğim yerden esas kök kısım oluşacak. Ve beyaz kısım suya dokundu dokunacak pozisyona getirilecek, dolayısıyla bunun için kabağı hafif yan yatırmak gerekecek. Tabi yan yatırınca yeşil yukarı uzayan kısmın bardağa sıkışma ihtimaline karşı ağzı sürahi gibi olan çıkıntılı bir şey bulursak daha iyi olacak sanki...

Name:  rrr.jpg
Views: 388
Size:  4.1 KB

Kökler uzayınca suyu azaltacaz ve büyüyünce (ne zaman bunu bilmiyoruz) kahverengi hizasından toprağa dikilecek.

Name:  rr.jpg
Views: 418
Size:  40.8 KB

Eski 28-02-2019, 15:09   #3560
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
bunun için kabağı hafif yan yatırmak gerekecek. Tabi yan yatırınca yeşil yukarı uzayan kısmın bardağa sıkışma ihtimaline karşı ağzı sürahi gibi olan çıkıntılı bir şey bulursak daha iyi olacak sanki....

Ne diyeyim bilemedim şimdi. Hani "şeytan ayrıntıda gizlidir "derler ya nasıl da bulup çıkarıyorsunuz böyle şeyleri .pes vallahi. Bundan sonra size yanıt verirken tüm olasılıkları gözden geçirmek şart oldu.

Kökler 5/6 cm. olduktan sonra bir litrelik saksıya alınıp orada iyice köklendikten sonra zedelemeden kalıcı yerine aktarabiliriz.

Acayip stres oldum şimdi. Acaba burada da bir şey atladım mı diye

Bu arada sevgili akçabardak' ın sayfasını da diken kabağı sayfasına çevirdik ya affola artık.

Düzenleyen Lonicera : 28-02-2019 saat 15:45
Eski 01-03-2019, 13:44   #3561
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Sevgili akçabardak,
Kabağı ters koymuşsunuz bardağa. Filiz veren kısmın suya yakın olması gerekiyor. Bence su seviyesini yükseltin ve filiz veren kısmı suya değecek kadar yakın olsun. İlgili sayfaya yüklediğim köklenmiş kabağı yeniden inceleyin. Tam da filizin iki cm. altında köklenme oluyor.

Sevgili Lonicera, Ne deseniz çok haklısınız insan bukadar mı cahil olur bazen olunabiliyormuş demekki, oysa ben o dikenli kabağı bardağın üzerine oturturken düşüncelerimi bir okusanız gülmekten yerlere yatardınız... çünkü mesajınızı okuduktan sonra gülmekten kendimi alamadım.

Bu kabak nasıl bir kabakmış böyle, hiç tersten filizlenir mi... bu suyun bu kabağa ne faydası olacak ki... suyla da temas etmiyor... ha bardak tepesinde durmuş... ha tabakta yan yatmış... demek ki bu kabağın usulü, huyu, suyu buymuş, bu dilden anlıyormuş gibi gibi düşüncelerle bardağın üstüne oturttum emi...şu an bile yazarken gülmekten kendimi zor tutuyorum.

Sevgili Lonicera, beni yanıltan ne oldu biliyor musunuz? kendi başlığında ki sizin bardağınızın içinde ki kabak, iki sayfa arasında mekik dokuyorum her ne kadar resimlerken bardağın içine düşürdük deseniz de... ben o kabağı o bardağın içinde kökleri yukarıda görüyorum, deli olacağım

Ama ne güldüm kendime, hayatımda bu kadar güldüğümü hiç mi hiç hatırlamıyorum Allah kimseleri gülmekten ayırmasın Dün gece Çarpışma dizisini izliyordum, birden şeytan beni dürttü, aç şu telefonu gir AĞAÇLAR nete bak bakalım neler olup bitiyor dedi sanki.

Bir girdim neler olmuş neler her şeyi alt üst etmişim, kabak ta alt üst olmuş, mesajı okur okumaz hemen kalkıp kabağı düzelttim, eminim şimdi doğru yapmışımdır.

İşte beni bu durumlara düşüren bu dikenli kabak, başlığı defalarca bana incelettiren kabak bu, bunun yetiştiriciliği de çok zormuş ayol, şimdi daha da kıymete bindi, bu sefer öldüreceğim korkusu sarmaya başladı

Name:  DSCF1670.jpg
Views: 420
Size:  28.7 KB

Bu da duruşuyla beni yanıltan kabak
Name:  20190224_100018-min.jpg
Views: 408
Size:  38.2 KB

Eski 01-03-2019, 13:45   #3562
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Bilakis, mevcut doğru bildiklerimizi 'esas işi bilen' olarak sizin eşliğinizde toparlamış olduk. Yukarıdaki grafide düzeltilmesi gereken tek şey, perlit-torf-cocopeat-cüruf harcının alt kısımlarda (yani köklerin uzayacağı) daha fazla olması gerektiği. Toprağın en üstü çok ta önemli değil, hatta altı iyice doldurduktan sonra fide kenarlarına çakıl taşı, kaya bile koyabiliriz.

Sn. TCM, kısacası bana göre çukur konusunda ikimizde sınıfta kaldık aslında ben durumu biraz anlamıştım ama siz grafikten söz edince benimde kafam karıştı, çünkü sevgili Lonicera yukarıda 3541. mesajında açık ve net yazmıştı.

O yüzden ben hayvan gübresi ve dere kumunu hazırladım, havaların düzelmesini bekliyorum sonra da çukurlar açılacaktı düşüncesindeydim. Siz ben grafikten kastetmiştim deyince ben de acaba mı falan oldum.

Neyse şimdi detaylarıyla öğrenmiş olduk ama sevgili Lonicera' yı da bu arada çığırından çıkardık verdiği onca emeklerinden gönderdiğine de göndereceğine de pişman ettirdik, benim düşüncem.

Sevgili Lonicera siz de bizi idare edin artık, dersimizi aldık, bizi affedin bazen insanın cahilliği tutuyor işte, ya da belkide şahsen ben yaşlanıyor muyum ne size binlerce kere her şey için teşekkür ediyorum, tuttuğunuz altın olsun, ellerinize dillerinize sağlık. Kalın sağlıcakla

Ha bu arada sakın yazdıklarınızı dikenli kabağa çevirdik deyip te silmeyin, asıl siz bizi affedin. Bütün mesajları okurken dizinin yarısı gitti ama olsun, karnım ağrıyana kadar güldüm ya o yeter

Sn.TCM
Sevgili Lonicera
İkinize de selamlar sevgiler, sağlıkla kalın.

Lonicera, TCM ve Selma_321 beğendi.
Eski 01-03-2019, 14:07   #3563
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Sevgili Lonicera, Ne deseniz çok haklısınız insan bukadar mı cahil olur bazen olunabiliyormuş demekki, oysa ben o dikenli kabağı bardağın üzerine oturturken düşüncelerimi bir okusanız gülmekten yerlere yatardınız... çünkü mesajınızı okuduktan sonra gülmekten kendimi alamadım.

Bu kabak nasıl bir kabakmış böyle, hiç tersten filizlenir mi... bu suyun bu kabağa ne faydası olacak ki... suyla da temas etmiyor... ha bardak tepesinde durmuş... ha tabakta yan yatmış... demek ki bu kabağın usulü, huyu, suyu buymuş, bu dilden anlıyormuş gibi gibi düşüncelerle bardağın üstüne oturttum emi...şu an bile yazarken gülmekten kendimi zor tutuyorum.

Sevgili Lonicera, beni yanıltan ne oldu biliyor musunuz? kendi başlığında ki sizin bardağınızın içinde ki kabak, iki sayfa arasında mekik dokuyorum her ne kadar resimlerken bardağın içine düşürdük deseniz de... ben o kabağı o bardağın içinde kökleri yukarıda görüyorum, deli olacağım

Ama ne güldüm kendime, hayatımda bu kadar güldüğümü hiç mi hiç hatırlamıyorum Allah kimseleri gülmekten ayırmasın Dün gece Çarpışma dizisini izliyordum, birden şeytan beni dürttü, aç şu telefonu gir AĞAÇLAR nete bak bakalım neler olup bitiyor dedi sanki.

Bir girdim neler olmuş neler her şeyi alt üst etmişim, kabak ta alt üst olmuş, mesajı okur okumaz hemen kalkıp kabağı düzelttim, eminim şimdi doğru yapmışımdır.

İşte beni bu durumlara düşüren bu dikenli kabak, başlığı defalarca bana incelettiren kabak bu, bunun yetiştiriciliği de çok zormuş ayol, şimdi daha da kıymete bindi, bu sefer öldüreceğim korkusu sarmaya başladı

Eklenti 687937

Bu da duruşuyla beni yanıltan kabak
Eklenti 687938

Estağfurullah sevgili akçabardak, ne yaşlanması ne cahilliği. Siz hepimizi cebinizden çıkarırsınız evvelallah. Maaşallah her iş geliyor elinizden. Arada bir yol kazaları mutlak olacak, onlar da nazarınız olsun. Dediğiniz gibi her şeyin başı sağlık.

Diken kabağı aslında klasik yöntemle de dikilebilir ama şimdi bu her yerde bulunan bir kabak olmadığı için mecburen fazlaca titizleniyor insan ister istemez. Ha bu kadar uğraşmaya yetiştirip meyve alabilir miyiz orası meçhul. Zaten benim de son denemem olacak bu sezon. Artık kendi bilir.

Eski 01-03-2019, 14:14   #3564
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Alıntı:
Sn. TCM, kısacası bana göre çukur konusunda ikimizde sınıfta kaldık aslında ben durumu biraz anlamıştım ama siz grafikten söz edince benimde kafam karıştı, çünkü sevgili Lonicera yukarıda 3541. mesajında açık ve net yazmıştı.

O yüzden ben hayvan gübresi ve dere kumunu hazırladım, havaların düzelmesini bekliyorum sonra da çukurlar açılacaktı düşüncesindeydim. Siz ben grafikten kastetmiştim deyince ben de acaba mı falan oldum.

Neyse şimdi detaylarıyla öğrenmiş olduk ama sevgili Lonicera' yı da bu arada çığırından çıkardık verdiği onca emeklerinden gönderdiğine de göndereceğine de pişman ettirdik, benim düşüncem.

Sevgili Lonicera siz de bizi idare edin artık, dersimizi aldık, bizi affedin bazen insanın cahilliği tutuyor işte, ya da belkide şahsen ben yaşlanıyor muyum ne size binlerce kere her şey için teşekkür ediyorum, tuttuğunuz altın olsun, ellerinize dillerinize sağlık. Kalın sağlıcakla

Ha bu arada sakın yazdıklarınızı dikenli kabağa çevirdik deyip te silmeyin, asıl siz bizi affedin. Bütün mesajları okurken dizinin yarısı gitti ama olsun, karnım ağrıyana kadar güldüm ya o yeter

Sn.TCM
Sevgili Lonicera
İkinize de selamlar sevgiler, sağlıkla kalın.
Hiç de pişman olmadım sevgili akçabardak. Bilakis kıymet bilen ellerde olduğunu bilmek benim için hepsinden önemlisi. Ne mutlu bana ki göndermiş olduğum fidanlarla sizler uğraşırken, çiçeğini koklarken, meyvesini yerken hasbelkader bile olsa aklınıza gelebileceğimi biliyorum ya bu da bana yeter. İyi ki varsınız, her şey gönlünüzce olsun.

Eski 03-03-2019, 15:44   #3565
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Hiç de pişman olmadım sevgili akçabardak. Bilakis kıymet bilen ellerde olduğunu bilmek benim için hepsinden önemlisi. Ne mutlu bana ki göndermiş olduğum fidanlarla sizler uğraşırken, çiçeğini koklarken, meyvesini yerken hasbelkader bile olsa aklınıza gelebileceğimi biliyorum ya bu da bana yeter. İyi ki varsınız, her şey gönlünüzce olsun.

Sevgili Lonicera size yürekten teşekkür ediyorum, iyi ki sizde varsınız, takdir edilmesi nadir insanlardan birisiniz, sizi hiç unuturmuyum elbette ki hatırımızda olacaksınız. Saygılar sevgiler, eşinize selamlar.

Lonicera ve Selma_321 beğendi.
Eski 03-03-2019, 16:12   #3566
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Bu gün hava çok güzel, kaç gündür biraz tohum ekeyim diyordum, bu gün yarın derken bir türlü kısmet olmadı,
nihayet fırsat bulup geç kalmışla beraber bu gün ekebildim.

Tatlı biber tohumları
Name:  DSCF1671.jpg
Views: 350
Size:  35.9 KB

Acı biber tohumları
Name:  DSCF1673.jpg
Views: 354
Size:  56.8 KB

4 çeşit domates tohumu
Name:  DSCF1675.jpg
Views: 338
Size:  26.5 KB

Name:  DSCF1676.jpg
Views: 339
Size:  23.9 KB

Name:  DSCF1677.jpg
Views: 347
Size:  42.3 KB

Eski 03-03-2019, 16:23   #3567
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Bu tohumlarımı 9 Şubatta ekmiştim

Bazıları çoktan çıktı, bazıları daha yeni yeni çıkmaya çalışıyor
Name:  DSCF1679.jpg
Views: 360
Size:  58.1 KB

Bu iki saksıda yeni aldığım Clematis fideleri vardı, uyanmaya başlamışlar
biber fideleri 7-8 cm olunca tek tek sökülüp viyollere dikilecekler
Clematisler de bahçeye dikilecekler.
Name:  DSCF1680.jpg
Views: 350
Size:  65.0 KB

Eski 07-03-2019, 08:35   #3568
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

@ Akçabardak sayfanızı yine meşgul edeceğim ama sizinkiler ne yapıyor onu da merak ettiğim için buraya eklemek daha mantıklı geldi.

@Lonicera nın gönderdiği fideler mutlu mesut çatıda seranın içinde yaşamlarına devam ediyorlar. Uzaktan bakıldığında daha derli toplu, yeşillikleri de artmış duruyorlar.

Name:  0.jpg
Views: 404
Size:  48.1 KB

Ancak chester böğürtlen ve bir kaç arkadaşından (aronia da var yanılmıyorsam) daha tık yok. Sizinkiler de mi böyle, yeni mi yeşerecekler daha, yoksa ben bi halt mı ettim

Name:  3.jpg
Views: 523
Size:  32.1 KB

Name:  11.jpg
Views: 384
Size:  29.4 KB

Name:  22.jpg
Views: 388
Size:  22.9 KB

Lonicera, Muda ve Selma_321 beğendi.
Eski 07-03-2019, 11:30   #3569
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Sevgili akçabardak yanıtlamadan ben duruma dahil olayım hemen. Her ikisi de gördüğüm kadarıyla gayet sağlıklı. Bendeki chester da hala uyanmadı, dikenlilerden daha sonra uyanıyorlar. Aronia malum, en geç uyananlardan. Şimdilik fidelerde bir sorun görünmüyor.

Sanki uyanmasalar ne olacak ki.. Anladınız siz onu

Eski 07-03-2019, 12:21   #3570
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Alıntı:
...

Sanki uyanmasalar ne olacak ki.. Anladınız siz onu
Yanında 'parfüm kutusu' da isterim ama bu sefer, kime anlatsam demediklerini bırakmıyorlar...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025