![]() |
|
![]() |
#2521 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Domatesin üstüne 1.5x80 cm'lik büyük şeffaf poşet geçirin (yorgan konulan poşet) iki tane hava alabilecek delikler açın güzelce kapatırsanız belki güzel sonuçlar alırsınız. Ben şahsen bayıldım çok güzel bir çeşit ekmeye karar verdim. Sos, menemenlik, salçalık bir çeşit olması güzel az sulu olduğu için dayanıklıdır. Mutlaka ekeceğim . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bu gün yine bir kargom geldi ![]() Bu kargoların bir gün sonu olacak mı acabaaa... Nereye kadar gidecek bunun sonu çok merak ediyorum. Ellerimin ayaklarımın frenleri tutmuyor, kendimi frenleyemiyorum ![]() ![]() ![]() Bitkileri ilerleyen saatlerde paketlerinden çıkarıp tek tek paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz Abelia (Güzellik Çalısı) ![]() ![]() Anavatanı Çin olan ülkemiz genelinde yetiştirilmeye uygun bir çalı türüdür. Hanımeli ailesinden olan bitki, yaz ve sonbahar ayları boyunca çiçekli olup, 1 metre kadar boylanabilir. Budama ile formu ve boyu kontrol edilebilen Abelya'lar, zarif yaz kış yeşil, kuraklığa dayanıklı bitkilerdir. Zahmetsiz ve bakımları kolaydır. Yaprakları şekilli, parlak ve şehir ortamına dayanıklı olduklarından canlı renklerini koruyabilen türdedir. Güneşli ve yarı gölgede yaşayabilirler. Çiçekleri hafif kokulu olup, sezon içinde renk değiştirebilirler. Donlardan ve aşırı sıcaklardan etkilenmezler. Çiçekleri geçtikçe yerini bronz renkli sürgünlere bırakır ki bu çiçeklenme görüntüsünü aratmayacak derecede hoş bir görüntü yaratır. 4-6 litrelik saksılarda rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bol çiçeklenmesi için güneş gören bir yere almakta fayda vardır. Çok yıllık kalıcı ve donlara dayanıklı bir bitkidir Bilgiler Zengarden'den alıntıdır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Ağaç Dostu
|
Pandorea Yasemini ![]() ![]() Ülkemiz Akdeniz İklimine uygun, çabucak saran çok kolay filizlenip gelişen Avustralya'dan bir sarmaşık Pandorea jasminoides. Halk dilinde Beyaz Trompet Sarmaşığı diye bilinen tür. Kokusu hafif olup, taze, ferahlatan bir kokudur. Özellikle çiçekleri için yetiştirilen pandorea yasemininin güçlü sürgünleri, beyaz çiçeklerini durmaksızın açmak için sarılarak uzar. Bitki yaprak dökmez yaz kış yeşil, donlara yarı dayanıklı olduğu yazıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Ağaç Dostu
|
Mavi Thunbergia errecta ![]() ![]() Yıl boyu çiçekli olup, yarı tropik çiçekli bir çalıdır. Leylak renkli, iri borazan şekilli çiçekler bitkinin sürgünlerini süslerken parlak yeşil yaprakları canlı bir görüntü sergiler. Budama ile dilediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz thunbergia erecta, yarı gölgeden bol güneşli alanlara dek Güney bahçelerinin vazgeçilmez bir bitkisidir. Donlara karşı hassas bitkiyi serin bölgelerde yetiştirmek isteyenler, rahatlıkla saksıda da form tutabilen bu bitkiyi kışın korumalı ortamda hatta salon bitkisi gibi yetiştirebilirler. 20 derecenin üzerinde sürekli çiçeklidir. Donlara dayanıksız. ![]() Düzenleyen akçabardak : 05-12-2015 saat 00:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Ağaç Dostu
|
Lotus berthelotii - Ateş orkidesi ![]() ![]() Anavatanı Kanarya adaları olan, gösterişli, parlak sarı kırmızı çiçekleri ile göz alıcı bir bitkidir. Lotus çiçeği, yazı sıcak geçen bölgelerimizde iyi gelişir. Çok iyi drenajı olan süzek topraklarda gelişen bitki, rahatlıkla sarkan askı sepet bitki aranjmanlarında kullanılabilir. Yanlara kol atarak hızla gelişen bitki çok yıllık olup, dikili oldukları saksıları yaz aylarında açtıkları çiçekleri ile doldururlar. Saksı yanlarından 70-80 cme kadar sarkabilir. Biberiye yapraklarına benzeyen yeşil aksamı yaz kış yeşil olan bitki, aşırı soğuklara dayanmaz. Bu nedenle kışı soğuk geçiren bölgelerimizde mutlaka dondan korunaklı yere alınmalıdır. İzmir gibi ılıman kuşak bölgelerimizde yıl boyu Güneye bakan cephede dış mekanda yaşayabilir. Çiçeklenme dönemi : Bahar sonunda ve yaz döneminde Dona dayanıklılık : Donlara dayanıksız. İklim kuşağı : 8-11 Ömrü : çok yıllık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Ağaç Dostu
|
Çok haklısınız, diyecek lafım yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Ağaç Dostu
|
İki paket daha var ama onlar sukulent olduğu için, Sukulent sayfamda paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Hayırlı olsun akçabardak ablamm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2015
|
Hepsi birbirinden güzelmiş Sn.akçabardak. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim enesciğim, inşallah hep birlikte görürüz çiçeklendiklerini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili NMel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Şimdiden benimde gözüm tohumlarda ablacım. Forumdan onlarca tohum talep ettim. Bir o kadar daha alırım herhalde ![]() Lupini dayanamayıp Şubatta ekmiştim. Daha yeni çiçek açtı ![]() ![]() Yer örtücüler de mavi mavi çok güzelmiş.Ama olmaz ki soğuklara dayanıksız türler var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim aleydi. Hangi maviden bahsettiğini anlayamadım. Bu sene kısmetse aleydiciğim ![]() ![]() ![]() ![]() Annen doğru söylemiş aslında ama sen gel de onu bize anlat, meraktan çatlayacağız ekmezsek, sonra da hüsrana uğruyoruz bence sen de aceleci davranma derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Sizler çıldırmış olmalısınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Ağaç Dostu
|
Hayırlısıyla bir emekli olun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
![]() Ben de dilerim.. ![]() ![]() Çok hoşsunuz sevgili akçabardak.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili Jakin sesli gülmek sağlıktır, ne diyeyim bazen böyle hoş olmak ta gerekiyor ![]() söz konusu bitki çılgınlığı olunca insan bir hoş oluyormuş ![]() ![]() ![]() En kötü günlerimiz böyle olsun dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün bir kargo daha aldım ![]() Şimdi Sn. Resulgur'un siz bu sefer kafayı üşütmüşsünüz der gibi hissettim bir an ![]() ![]() ![]() Bu sefer kilitli poşet kargosu, hep bitki gelecek değil ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen akçabardak : 02-02-2016 saat 12:30 Neden: Harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2015
|
Yeni kargolarınızda bir harikaymış özellikle poşetler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sn. -Dğadan- sayfama hoş geldiniz, evet kargolarım peş peşe geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Ağaç Dostu
|
Mavi çayır sümbülü ablacım,fotoğrafta yer örtücü gibi kaplamış her yeri. Gerçi soğanlı. Yayılınca yer örtücü gibi duruyor ![]() Bu çiçek tohumdan yetişiyorsa. Kesin bende tohumunu alacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumdan ben de ilk defa yetiştireceğim sevgili aleydi. Normalde yer örtücü değil bildiğimiz sümbüllere benziyor sğanlı ve kırda, bayırda, çayırda ormanda yetişen bir çeşit sümbül. Erken ilkbaharda karların buzların altından çıkıp baharı müjdeleyenlerden dir kendileri ![]() Bunun gibi ![]() ![]() Detaylı bilgi: http://www.agaclar.net/forum/soganli...ler/191-43.htm 1275. mesajdan itibaren yazışmalarım da var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Ağaç Dostu
|
Sevdim bu çiçeği ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() Poşetlere çok sevindim, zira birisi bana gelecek inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yeni gelen bitkilerimi beğenmene sevindim teşekkür ederim, darısı sizlerin başına inşallah ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Eh ne diyeyim, söyleyecek lafım kalmadı siz zaten bu hastalığı kapmışsınız, hakkınızda hayırlısı neyse o olsun, Allah tez zamanda size bir arazi nasip etsin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu Lilium Saksağan maduru olarak bendeniz bu gün her iki saksıyı da boşaltıp bana kalıp kalmadığına baktım ![]() o sevimsiz saksağan hem de en büyüklerini taşımış ![]() ![]() beğenmediklerini de bana bırakmış sevimsiz, işin yoksa kalan yavru soğanları büyütmek için 2 yıl uğraş dur ![]() Çok madurum çoook ![]() ![]() Bana kalanlar hepsi bunlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|