![]() |
|
![]() |
#2011 |
Ağaç Dostu
|
Renk konusu geçen hafta benimde dikkatimi çekti. Hatta aynı kökte ayrı çift renkli olan kökler var. Tozlaşmadan aşırı derecede etkileniyor sanırım. Beyaz konusunda sıkıntı olmasın 2 hafta içinde tohumlar yetişecek. Beyaz olanları ayrı alacağım nedense bunun çıkma oranı çok az oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Beyaz haseki ise diğerlerine göre sanki biraz daha narin gibi geldi bana. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Çok şükür bu evimde karınca yok sn. Akçabardak. Daha öncekinde balkondan, odalardan,her yerden çıkıyorlardı. Atsan atılmaz öldürmeye öldüremezsin, mecbur geçinip gidiyorduk hep birlikte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Ağaç Dostu
|
Bu şirin mi şirin kaplumbağı görüntülemeden edemedim. Arka bahçemizin duvarın arkasında yolda dolaşıp duruyordu, gezintiye çıkmış, ağır ağır yürürken beğendiği otların tek tek tadına bakıyor. ![]() Geçen sene duvarın dış tarafına dökülen yumurta çeri domatesler taşların aralarına çimlenmişler, benim evin içinde çimlendirip büyütmeye çalıştığım domates fidelerinden daha sağlıklı ve güzel gelişmiş. Kaplumbağın fotoğrafını çektikten sonra fotoğrafta fark ettim. Yarın o fideyi oradan koruma altına alacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziraatçiden pembe kokulu toz şeklinde bir şey almıştım, evin içinde çok çoğalmaya başladıklarında yollarını takip ediyorum ve girip çıktıkları yere bir çimdik o tozdan koyuyorum o tozun kokusu onları uzaklaştırıyor, uzunca bir müddet görünmüyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Ağaç Dostu
|
Sayın salihcan beğenmenize sevindim çok teşekkür ederim, elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Sizleri bir nebzecik te olsa hayran kalmanızı bıraktıysam ne mutlu bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Bahçenize iyice bahar gelmiş sevgili akçabardak. Güller, karanfil, gala ve hasekiler harikalar. Hele o mavi beyaz hasekiye bayıldım. Bizim burda hasekiye "dokuz donlu" diyorlar. İlk başta yadırgamıştım. Ama şimdilerde böyle kat kat hasekileri görünce daha iyi anlıyorum niye öyle bir isim verdiklerini... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili loveforlife annenize ben de katılıyorum çok haklı bence, ben bu siteye üye olana kadar benim için de dokuz donluydu ta ki ilk defa Güler hanımın bahçesinde görene kadar. Güler hanımın bahçesinde görünce içimde bir kıpırtı oluştu eyvah dedim dokuz donlu da varmış bahçesinde, nasıl heyecanlandıysam kalktım evin içinde dört dolanıyorum ben bu dokuz donludan nasıl edinebilirim diye. Sonra mesajlarını okumaya başlayınca anladım ki bizim dokuz donlu olmuş haseki küpesi, kendi kendime nası ya... nasıl olur o dokuz donlu diye neredeyse haseki küpesi lafını kabullenemeyecektim. Dayanamadım ilk mesajımı güler hanımın bahçesinde biz buna dokuz donlu diyoruz diye yazmıştım. Hikaye gibi değil mi bir yeşilsever olarak dokuz donluya ne kadar sahip çıkmaya çalışmışım, şimdi kendime gülüyorum. O yüzden anneniz de onca yıllık dokuz donlu derken bence çok haklı, annenize benden selamlar, sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Ağaç Dostu
|
Soğanotu (Chives) Daha önce soğan otunun tohum kapsülü diye fotoğrafını yüklediğim tohum kapsülü değilmiş, çiçek tomurcuğu imiş. ![]() Bu gün çiçeğinin açtığını görünce şaşırdım, ilk defa soğanotu (Chivez) çiçeği görüyorum, çiçeği de çok şirinmiş hani ![]() çok daha farklıymış. ![]() ![]() Düzenleyen akçabardak : 09-05-2015 saat 23:10 Neden: Çeşit değişikliği, Limon otu diye bildiğim, soğanotuolduğunu öğrendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Ağaç Dostu
|
Güllerimden kareler Yeni yeni açmaya başlayan pembe gülüm ve ona eşlik eden narin gelincikler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Ağaç Dostu
|
devam Bu gülü çok sevdim kokulu bir gül top top açıyor, sanırım sarmaşık bir gül uzamaya meğilli, bıraksanız alıp başını gidiyor ama tek derdim tek bir defa çiçek açıyor, çiçeğini bitirdikten sonra bırakın beni ben uzamak istiyorum diyor ![]() eşim de uzamasına izin vermiyor o konuda anlaşamıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Ağaç Dostu
|
... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah sevgili akçabardak'ım tertemiz, bakımlı güller... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Ben gelincikler hala çıkmadı diye hayıflanıyorum sevgili Akçabardak . Bu yıl çıkmıyacakları mı yoksa diye ,hep aklım onlarda . Geçen yıl kaldırımım gelincik tarlası gibiydi . Tohumlarını özellikle toplayıp saçmıştım . Neyseki güllerde açmadı hala . Belki biraz daha zamanları var . Gülleriniz çok güzel açmış . Hasekileriniz harika .Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Akçabardak ablam, maşallah bu ne güzellik böyle? Hele o top top açan gülüne bayıldım yani ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim YeniGinem, beğenmene sevindim. Güllere ilaç yapmıştık ama o ilaçtan pek netice alamadık, 2-3 gün önce sitemizin bekçisi ağaçlara ilaç yaparken güllere de sıktılar çok şükür etkili oldu, şimdilik böcük möcük kalmadı. Sitede gelmeyen ev sahiplerinin ağaçları bakımsız olduğundan çok bitlenmişlerdi o yüzden ilaçlandı ama o kadar çok bit vardı ki hala ölmeyenler var dolayısıyla güllere tekrar gelmeleri yakındır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene ilk defa ilkbaharda çimlenmiş gelincik fidelerini bir araya topladım, şu anda toplu halde açtılar, tohumlarını da almayı düşünmüyorum, döküldükleri yerde seneye çıkmış olurlar. Güller bizde de yeni yeni açmaya başladılar, yakında sizin gülleriniz de açmaya başlarlar. Hasekiler artık çiçeklenme dönemlerini tamamlayıp, tohum kapsülleri oluşturmaya başladılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Senin kırmızı gülünün tomurcukları varsa açması yakındır o zaman, biraz sabır ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Ağaç Dostu
|
Şepboy Her sene arka bahçe duvarın önünde mutlaka bu şepboylardan olurdu, bu sene ilk dondurucu soğuklarda hepsi dondu gitti hiç bir kök, bir tohum bile kalmadı derken, ![]() bir mucize bakın nerede soyunu sürdürmeye karar vermiş, ne ilginç duvarın betonunda oluşan bir çatlakta hiç toprak yok, ama o sıkı sıkı yaşama sarılmış, oldukça da sağlıklı gelişmektedir. Bakalım çiçeklenebilecek mi, toprak yok, su yok, öldürmryen Allah öldürmüyor, tırnak altında can kalır derler ya... işte öyle bir şey. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Akçabardak ablacım sonunda benimde kalplerim var ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi ki almışsın bak ne güzel açmışlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Ağaç Dostu
|
Çok saol ablacım senin sayende aslında ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevindim çook... sabırla bekliyeceğim diğerlerini de, inan ki ben de senin kadar mutlu oldum, tekrar hayırlı olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Ağaç Dostu
|
çok saol ablam, çok teşekkürler çook ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |