agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-05-2014, 16:33   #1
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili akçabardak maşallah bir sürü tohumlar almışsın. Çok iyi yapmışsın zira hiç tohumun yoktu.
Şaka bir yana gerçekten harikalar, inşallah çimlensinler, büyüsünler hepsinin çiçeklerini hep birlikte görelim. Şimdiden rastgelsin inşallah.
Sevgili akçabardak yıldız çiçeğinin fidelerinin uç alma olayını bana anlatabilir misin? Ya da yorumu nerede yazılı idi. Geçen seneden bina görevlimiz çoğunu sökmüş idi fakat yine de 3-5 tane kalmış filizlendiler. Geçen sene tohumdan yetiştirmiş idim hepsi boya gitti idiler.
Yardımcı olabilirsen sevinirim, şimdiden teşekkürleer...
Sevgili YeniGine aslında çok zamansız almış oldum bu tohumları biraz geç kaldılar ama şansıma ne çıkarsa karşıma bekleyip göreceğiz bakalım.

Geçen sene 4 adet bodur yıldızı almıştım çok güzel açmışlardı ama gel gelelim sonbaharda yumrularını topraktan çıkartmayı unutmuşum ve 3 tanesi çürümüş
sadece 1 tanesi dayanıklı çıkmış kıştan, şu anda gelişimi gayet iyi durumda, 2 kuvvetli filiz vermiş bir tane filizin ucunu denemek için aldım birisini bıraktım ve farkı gördum, ben şimdiye kadar hiç uç almıyordum, daha önce duymuştum uç alındığını ve bir yerde okumuştum ama dün gece aradım bulamadım okuduğum yeri, bir de Sayın İsmail Kuzucunun sayfasında rastlamıştım uç alma diye.

Örnek olarak benim yıldız çiçeğimin fotoğrafını koyuyorum senin için, yalnız benim yıldızım bodur olandan.

Bakın ucunu almadığım filiz tomurcuklanmya başlamış ve sadece iki tane filiz vermiş,
hemen ön kısımda olan filizin ucunu almıştım ve durum ortada tam 6 tane filiz vermiş.
Name:  DSCF4724.jpg
Views: 553
Size:  65.9 KB

Birazcık daha yakından çekim, filizler çok net görğlğyor.
Name:  DSCF4734.jpg
Views: 550
Size:  69.9 KB

Sayın İşmail Kuzucudan da fikir almakta fayda var, o bu işlerden daha iyi anlıyor.

Bir de bu linkte ki sayfadan bakıp incelemek lazım
http://www.agaclar.net/forum/soganli...kiler/7828.htm

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025