![]() |
|
![]() |
#1141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili akcabardak sardunyalariniz göz kamastiriyor masallah!! Nihayet bende yildiz sardunyama kavustum hem kirmizisi hemde pembesi cok mutluyum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Hazeran çiçeği ile geçen sene tanıştım fakat bu sene kiler kadar gelişip güzel olmamışlardı. Bu sene beni de şaşırttılar çok güzel çiçeklendiler ve tomurcuklanmaya devam ediyorlar yani bu gidişle çiçekleri kolay kolay bitmeyecek gibi görünüyor. Yaprakları sizin de dediğiniz gibi çok hoş duruyor, geçen sene tam randıman alamadığım için çiçeklenme dönemi ne kadar sürdüğünü anlayamamıştım, bu sene hep birlikte göreceğiz inşallah. Bahçe külü ise bu kadar boylandığını ben de bilmiyordum, aşağı yukarı yarım metre falan olur diye düşünüyordum ama maşallah aldı başını gidiyor ağırlığından dallarını da zor toparlıyorum, mubarek sanki sulak yerde yetişmiş gibi gelişti. Çiçeklenmeleri daha yeni yeni başlıyor merak etmeyin en kısa zamanda sizin kisi de çiçeklenmeye başlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çörekotu çok teşekkür ederim sağ olun, ayrıca yıldız sardunyalardan bulduğunuza sizin adınıza ben de sevindim, beyazını görmüştüm ama pembesini görmemiştim, hayırlı olsun güle güle büyütün sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Hazeranlar gerçekten çok güzel olmuş sevgili akçabardak. Sizinkiler çok hızlı davranmışlar, bu çiçeğin adı bile haziranda açmasından gelir halbuki ![]() Bu seneyse saksılarda hazeran patlaması yaşadım resmen, geçen seneden kendi döktüğü tohumlardan (ki 5 adet kökten bir avuçtan fazla tohum toplamıştım) yüzlerce fidecik birbiriyle içiçe bir halde çıktılar. Nerelere dağıtacağımı şaşırdım, çevre siteler hazeranla doldu ![]() ![]() ![]() Düzenleyen -Esin- : 09-05-2014 saat 18:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili -Esin- yeni evlendiğimde kayıvalidemin bahçesinde 3 renginden vardı, mor, beyaz ve pembesinden ama onlar daha katmerli gibiydiler dolu dolu ben onlara bayılırdım ozamanlarda. Kayınvalidem hiç tohum almazdı, her sene yere düşen tohumlardan kendileri çıkarlardı, dediğiniz gibi gerçekten de istilacı ve arsızlardı, kendileri çıktıkları için çok erken çimlenirlerdi ve erken baharda tomurcuklamaya başlardı, kayınvalidem onların hangisi ne renk açacağını biliyordu ve 3 renkten de bahçede kalması gerektiği kadarını bırakırdı fazlalıkları söker atardı, o dönemden aklımda kalmış ve sürekli kafama takılırdı ama isimlerini bilmiyordum ta ki Ağaçlar nette bir üye arkadaşımızın bahçesinde görene kadar. Ağaçlar net sayesinde hazeran çiçeği ile ben tekrar buluştum, seneler sonra ilk defa geçen sene tohumlarını bulup ektim ama pek iştahlı olmadılar bana biraz yavan gibi geldi o yüzden de hiç tohum almadım, Aralık ayının başında Ankara'ya dönüş yapmak üzere ben hazırlanmaya başladım, çiçeklerimin hangisi gidecek hangisi kalacak derken bir de baktım ki bahçede hazeranlar düşen tohumlardan çimlenmeye başlamışlar, pek te umursamadım açıkçası. Ankara dönüşümüzde ne göreyim hazeranlar yarım metre boylanmışlar öylece bakakaldım, şimdi daha çok sevdim onları nasıl olduysa bir tanesi de pembeye dönüşmüş ki geçen sene yoktu daha da mutlu oldum, sanırım erken çimlendiklerinden dolayı erkenden çiçeklendiler sevgili Esin. Bu sene tohumlarından kesin alırım ama yere dökülmelerine de müsade ederim daha güzel oluyorlar, doğa işini biliyor. Aslında bazen düşünüyorum da bitkiler hakkında, hangi tohum ne zaman ekilir, nasıl ekilir diye bocalayıp duruyoruz bazen, oysa doğada bitkiler çiçeklenirler ve tohumları yere dökülür ertesi yıl tekrar çıkarlar ama o kışı düştüğü yerde geçirirler katlamasını tamamlar. Acaba diyorum ki ben de mi tohumlar dökülürken toplayıp hemen eksem de dışarıda toprakta geçirseler, bu bir çok bitki için geçerlidir, hangi bitki hangi zamanda tohumunu dökmeye başlarsa hemen toplayıp ekmek doğru olur mu diye düşünmüyor da değilim açıkçası. Bu gidişle bitkilerle kafayı bozacağım herhalde... üüf aman yeter kafam şişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Ağaç Dostu
|
Elim kolum hiç rahat durmuyor dayanamadım, hafta başında Zengardena tohum siparişi verdim. Bu gün kargom geldi tohumları alır almaz hepsini ektim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak, inşallah tohumlarınız çıkar.bol bol çiçeçeklerini görürüz.size kolay gelsin.şimdi sabırsızlıkla bekleme zamanı allah sabır versin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak maşallah bir sürü tohumlar almışsın. Çok iyi yapmışsın zira hiç tohumun yoktu. ![]() Şaka bir yana gerçekten harikalar, inşallah çimlensinler, büyüsünler hepsinin çiçeklerini hep birlikte görelim. Şimdiden rastgelsin inşallah. Sevgili akçabardak yıldız çiçeğinin fidelerinin uç alma olayını bana anlatabilir misin? Ya da yorumu nerede yazılı idi. Geçen seneden bina görevlimiz çoğunu sökmüş idi fakat yine de 3-5 tane kalmış filizlendiler. Geçen sene tohumdan yetiştirmiş idim hepsi boya gitti idiler. Yardımcı olabilirsen sevinirim, şimdiden teşekkürleer... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili münevver48 hep beraber beklemedeyiz bakalım sonuç ne olacak, biraz geç kaldım ama esti kafama bir kere, işler biraz hafifleyince başka işler arayış içerisine giriyorum zanlımca. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen sene 4 adet bodur yıldızı almıştım çok güzel açmışlardı ama gel gelelim sonbaharda yumrularını topraktan çıkartmayı unutmuşum ve 3 tanesi çürümüş sadece 1 tanesi dayanıklı çıkmış kıştan, şu anda gelişimi gayet iyi durumda, 2 kuvvetli filiz vermiş bir tane filizin ucunu denemek için aldım birisini bıraktım ve farkı gördum, ben şimdiye kadar hiç uç almıyordum, daha önce duymuştum uç alındığını ve bir yerde okumuştum ama dün gece aradım bulamadım okuduğum yeri, bir de Sayın İsmail Kuzucunun sayfasında rastlamıştım uç alma diye. Örnek olarak benim yıldız çiçeğimin fotoğrafını koyuyorum senin için, yalnız benim yıldızım bodur olandan. Bakın ucunu almadığım filiz tomurcuklanmya başlamış ve sadece iki tane filiz vermiş, hemen ön kısımda olan filizin ucunu almıştım ve durum ortada tam 6 tane filiz vermiş. ![]() Birazcık daha yakından çekim, filizler çok net görğlğyor. ![]() Sayın İşmail Kuzucudan da fikir almakta fayda var, o bu işlerden daha iyi anlıyor. Bir de bu linkte ki sayfadan bakıp incelemek lazım http://www.agaclar.net/forum/soganli...kiler/7828.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün hava yağmurlu, zaman zaman yağdı zaman zaman kesildi hal böyle olunca ben de biraz güllerimin fotoğraflarını çekeyim dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Ağaç Dostu
|
Güllere devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da eşimin üçgen mini bahçesinde ki gülleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Ağaç Dostu
|
3 yıldır büyümrye çalışan Pasiflora |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Ağaç Dostu
|
Ortancaların bir kısmı tomurcuklarını gösterdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Ağaç Dostu
|
Zeytin bereketi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemin 6-7 yıllık aksesurlarından yaşlanmış, yıpranmış kuzum Kulaklarında küpeleri olmadığı için sağ olsunlar salyangozlar kuzumu bakımsız bulmuşlar... kulaklarına küpe oluvermişler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün günlerden Cumartesi sitemizin içinde dolaşıyorum sokağımızın sonunda baktım hareketenmeler var meğer sen toplantı varmış 10 kişi olmasını bekliyorlarmış ama gelmezlerse çoğunluk sağlandığı için 5-10 dakika sonra kararlar alınmaya başlayacak mış... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak'ım yıldızlar konusunda verdiğin bilgi ve emek için çok teşekkür ediyorum. Fotoğrafla çok güzel açıklamışsın. Benim yıldızlar geçen sene hem bodur vardı, hem de uzun olanlardan. Çok teşekkür ediyorum sağolasın. Güllerin maşallah çok güzel açmışlar, özellikle sarı güllerine bayıldım. Kuzucuğun da çok güzelmiş küpeler de yakışmış, ama o küpelerin çok zararları da varmış. Ara ara sitenizin fotoğraflarını da paylaş bizlerle, güzel bir site gibi görünüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güllerim bu sene geç kaldılar tabi dipten budanırsa olacağı budur yeni yeni kendilerine geldiler, biraz gençleşmiş oldular hiç değilse. Kuzucumun küpeleri ah hiç sorma onlardan çok bıktım artık bu ara çok çoğaldılar, bahçeye zarar vermeye başladılar, bir ara elime bir poşet alıp teker teker toplayıp gidip denize balıklara yem olarak bırakmak lazım, başka çaresi yok bu işin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak çok teşekkür ediyorum, sağolasın. Benim için de öyledir yardım etmek kadar güzel birşey var mıdır derim hep. Bana göre güllerin çok güzel dipten budandı, bu sene herşeyi 1 ay öncesinden yaşadığımız için güllerin yeni yeni kendine gelmeye başladılar. Ama bence de çok iyi oldular. Sevgili akçabardak küpeleri ben de toplayıp toplayıp çöpe atıyorum. Bu seneye kadar hiç bu kadar yoğun görmemiştim. Her yer kaynıyor. Ama mutlaka sevmedikleri birşey vardır ve bu da sitede mevcuttur diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Ağaç Dostu
|
Evet yaaa ben de çok merak ediyorum ama... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili akcabardak Pasiflora'nin yerini degistirmeyi düsündünüzmü? Bu zamana kadar epey büyümesi lazimdi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili çörekotu evet değiştirmeyi düşündüm çünkü bulunduğu yerde hiç güneş almıyor ve 2012 de donma tehlikesi atlattı, allahtan dibinden tekrar sürgün verdi ve biraz toparlandı, geçtiğimiz kış fazla soğuk olmadığı için etkilenmemiş. Bulunduğu yer biraz kuytu olduğu için tercih ettim, biraz güçlenmesini bekliyorum daha sonra oradan alıp yerini değiştireceğim ama bir yandan da kökünü oynatmaya korkuyorum, gövdesi biraz kalınlaşsa... bu sene biraz daha iştahlı gelişiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Ağaç Dostu
|
Sayın akçabardak; sistemi kurmuşsunuz ne güzel, domates, biber fideleri. Maşallah. Şu tesbih bitkisi ilgimi çekti. Şimdi ciddi ciddi tesbih mi yapılıyor onlardan? Süpermiş. Marulların olduğu yerde fayans saksılar da güzelmiş. Kuzu arajmanı da keza öyle. ''kulağına küpe olsun'' misali salyangozlar da yer edinmiş ![]() Rengarenk güller süper turuncuya benzeyen gül var ki rengi çok tatlı. Kediler birliği de iş başında. Siteyi boş bulmuşlar ![]() Sevgilerle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tesbih bitkisi gerçekten tesbih diziliyor 2-3 sene önce bir kaç tesbih dizmiştim. boncuklarının ortasında delikleri var ama deliklerinin içinden geçen bir takım saplar var onları temizleyip delikler açılıyor. Fotoğraftaki boncuklar eskidir bu sene yeni mahsulden eğer isterseniz size de gönderebilirim. Sevgiler saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Ağaç Dostu
|
Ceylanlarım Bahçede olan ceylanım yağmudan ne hale geldi. ![]() Saksıda ki ceylanlarımı biraz budamıştım daha yeni yeni toparlandılar, yavaş yavaş çiçekleniyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Ağaç Dostu
|
Itır çiçeği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |