![]() |
|
![]() |
#811 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Ankara'ya dönerken bütün tohumlarımı yanımda getirdim bir kaç tane de soğuklardan korumak için saksı getirdim, bir kaç tane de burada edindim hem onlarla ilgileniyorum hem de tohumlarımı çimlendirip yazlığa götüreceğim, o küçücük bahçemi şimdiden özledim bile, Ankara çok sıkıcı, kalabalık, gürültülü, beton yığınların arasında kaldık. Sağlık kontrollerimi yaptırmak için biraz daha kalmak zorundayız, biraz da kendimizi bakımdan geçirelim ki yaza güç toplayalım bitkilere daha iyi bakalım diye, yoksa çekilmez bu büyük şehirlerin kahrı, Aloevera ya gelince bende yok ama sitemizin genel bahçelerinde her göbekte var, etrafında minik minik yavruları da çıkmış, bekçiler fazlalıkları söküp atıyorlar ama kendim için hiç düşünmedim nedense, beni de düşündüğünüz için teşekkür ederim. Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi ben de tereddütte kaldım, dahlia olunca sanki biraz sıkışacaklar gibi geldi bana 10 adet bir saksıya çok fazla sanki, ama şöyle yapabilirsiniz çimlenmeye başladıktan sonra aralarından bir kaşık yardımıyla kökünü fazla oynatmadan toprağı ile başka bir saksıya aktarabilirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz diye düşünüyorum. Eğer yeni ektiyseniz sorun olmaz hemen topraktan çıkarıp yumruları ayrı saksıya ayıra bilirsiniz, gene de siz bilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Ağaç Dostu
|
Sabahtan beri bilgisayarın başında çakıldım kaldım ![]() ![]() bebişlerime göz atıp havalandırmam gerekiyor, vaktin nasıl çabuk geçtiğini anlayamıyorum... tam kalkayım artık yeter dedim... penceremin önüne bir güvercin geldi... hadi seni de görüntüleyeyim dedim. Bana bir mesaj mı getirdi ne? ![]() ![]() Bakarmısınız şunun druşuna, asaletine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Ağaç Dostu
|
![]() pazartesi ekmiştim, torfumda yoktu zaten torf nedir onuda bilmem sadece çimlendrmek için gerekli olduğunu sonradan öğrendim neyse, turuncu kapaklı bi kaba ektim, altınıda deldim kabın, toprak olarak iş yerinin bahçesinde kırmızı bi toprak buldum, yağmurla ıslanmıştı toprakta zaten, bugün güneşte çıktı bi baktım o miniminnacık tohumlar çatlamaya başlamışlar sanırım, ben zor görüyorum valla, fotoğrafta çıkmaz, büyüteç koyarsam anca çekerim fotolarını çok sevindim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne hoş değil mi, insanın kendi yetiştirdiği, ufacık tohumların nasıl çimlendiğini görmek nasıl da mutlu ediyor hepimizi, size kolaylıklar diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlarım çimlenmeye başlamış gerçekten, ama beyaz beyaz tel tel küflerde oluşmuş bikaç tane minicik!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
daha sonra ışık alabilecekleri bir yere alın saksıyı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Ağaç Dostu
|
![]() ne yapayım, sulayıp öylemi bırakayım, sulamayayımmı? odanın ısıtma sistemini nasıl ayarlayayımmı? pencere önüne koymayayım değilmi? Acemilik işte! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
toprağının nemini kontrol edin, nemli ise hiç su vermeyin kapalı olacağı için nemini muhafaza eder, çok su çürütür. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Ağaç Dostu
|
Sayfanızın yarısını yarım saatte anca okudum. Maşallah alan küçük ama bizim bahçe kadar ürünler var içerisinde ![]() Memleketimin havasını toprağını seviyorum ne ekersen o yetişiyor. Dünya kadar değerli arazilerimiz var biz buralara fabrika, sanayi, siteler yapıyoruz. Yeni dönemde bereketli ürün almanız dileğiyle, saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Bu arada şunuda yaptım ![]() Dahli soğanlarımı merak ettim, küçük saksımın birini eşeledim, bitane soğana baktım durum nedir diye, önceki boyutunun 2 katı olup şişmiş, birazda kök çıkmış ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
size cevap vermekte geç kaldım, ama siz zaten gerekeni yapmışsınız sevindim. Dahlialar yavaş yavaş bahara doğru uyanırlar, harekete geçmişler demek ki, hayırlısıyla çiçeklendiklerini de görmek nasip olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eşim de ben de emekliyiz bize yetecek kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, bahçenin içinde turunçgil ağaçları var, iki üç fidan da ben yetiştiedim o yüzden gölge oluyor onlar olmasa daha güzel olacak ama kesmeye de kıyamıyor insan bütün kış vitaminlerimizi bu meyvelerden karşılıyoruz. Sizin de dediğiniz gibi memleketin havası da toprağı da suyu da gerçekten de çok değerli ama değerini bilmiyoruz, hatta şöyle bir anımı yazayım daha çalışırken emekliliğime iki üç sene kalmıştı bir arkadaşımla sohbet anında bana dedi ki (toprakla uğraşmayı sevdiğimi bildiği için) sen kolay kolay her yeri beğenmezsin benim Ayvalık'ta yazlığım var bir gün bana gel eminim oraları çok beğeneceksin demişti, tam sana göre toprağı verimli, ne ekersen o çıkıyor seni ekseler sen çıkarsın demişti bana ne kadar gülmüştüm ona ve biz gerçekten de çok beğendik arkadaşımın dediği gibi 13 senedir Ayvalık'tayız, her yönden çok memnunuz. Bizim çevremizde bile şu 10 yılda her şey ne kadar çok değişti, tarlalar hep sitelere dönüştü, her taraf betonlaşıyor. Sizin bahçelerinize de imrendim, ellerinize sağlık bilinçli olmak bir ayrıcalıktır, her şey gönlünüzce olsun, sağlıcakla kalın bol ürünler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Ağaç Dostu
|
Ekilecek tohumlar ![]() Bu gün (Ankara'ya dönerken yanımda getirdiğim) tohumlara bir göz atayım dedim, zamanı gelenleri ortaya çıkarmak için tohum kutusunu açtığımda bu minik domatesler çıktı kutudan. Hayret ettim sapa sağlam kalmışlar yazdan buyana, hiç çürümemişler bir kaç tanesi kurumaya yüz tutmuş. Tam 5 çeşit domates türü, küçükten büyüğe göre sıraladım, aylarca tazeliğini korumuşlar. Paylaşmak istedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Ağaç Dostu
|
lobelya tohumlarım:)
ama dipte beyaz beyaz küf gibi oluşumlar var ![]() Bugünden itibaren açıkhava ve azbiraz güneş!! Akçabardak hocam doğrumu? Toprak daha nemini kaybetmemiş bugün sulamam en azından! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Ağaç Dostu
|
çimlerin çoğunun tepesinde hala tohum kabukları var, tam çıkmamış iki yaprak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ve ne kadar güneş alırlarsa o kadar çok iyi olacaklar, artık üzerlerini hiç kapatmayın, bazıların tohumları hala üzerlerinde tam çıkmamış demişsiniz, sorun olmaz yapraklar geliştikçe kabuklar düşer zaten. Küf olayı da kapalı kaldıkları için biraz havasız ve nemli kaldığı için oluşmuş, eğer ki sizi çok rahatsız edecekse bir toplu iğne ucu ile aldırabilirseniz küflü yerleri sorun olmaz bence. Suyunu verirken de kontrollü verirsiniz, fısfıslayarak sabah saatlerinde verin ki akşama kadar biraz çekmiş olur ıslaklığını gece fazla nemli kalırsa küf ve mantar oluşur, yalnız yapraklar ıslakken güneş görmesin, güneşten yaprakları yanar ıslak olunca. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Ağaç Dostu
|
susuzluktan veya güneşten birazını öldürdüm galiba ![]() az biraz su verdim güneştende biraz çektim, kalanlarda bana yeter inşallah, acemilik işte! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Ağaç Dostu
|
![]() Lobelya tohumlarımı ekerken yarısını saklamıştım ne olur ne olmaz diye, bugün birazını daha ektim, farklı bir toprağa ektim, daha geçirgen bir toprağa, önce iyice ıslattım, sonra tohumlarımı dikkatlice ektim, güzel serpiştirmeye dikkat ettim, sonrada elimle biraz bastırdım, üzerinede naylon geçirip bıraktım ![]() yarın inşallah güneşde görür ![]() bakalım ne olacak! ****** gelişmelerden haberdar edeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Takipçiniz olacağım, gün gelecek sizler bizleri sollamış olacaksınız ve sizlerden de öğrenmek isteyenler olacak, öğrendikçe paylaşacağız. Bol bol çiçekli lobelyalar görmek nasip olur bu yaz inşallah. Benim lobelyalarımın tepelerini kopartmıştım, dallanmaya başladılar artık. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Tohumları diktikten ne kadar sonra çimlerde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
İstediğiniz verimi alırsınız inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Aysis, Geçen sene sadece bir kök lobelya fidesi almıştım çiçekçiden, büyüdü çiçeklendi, yaz sonuna doğru bitki kurumaya başladı sararıp soldu, tohum alamadım diye çok üzülmüştüm, bitkinin sapları tamamen kuruduktan sonra şansımı denemek için kuruyan sapları, belki tohum vardır diye usulca topraktan söktüm ve aynı saksıya tekrar toprağı biraz eşeleyip kurumuş sapları gömdüm. Arada gelip geçtikçe toprağı ıslattım, daha sonra ümidimi kesmiştim ve saksıyı ortadan kaldırdım, bir kaç zaman sonra aklıma geldi bir bakayım dedim, bir de ne göreyim, benim saksıdakiler çimlenmişler, gördüğümde 5 mm. kadar büyümüşlerdi, sizin anlayacağınız hangi ara çimlendiler, ne zaman büyüdüler takip edemedim. Ekim ayının ortalarından bu yana bukadar geliştiler. Sanırım çimlenmeleri çok kolay oluyor, bir hafta gibi bir zaman içerisinde tohumlar çimlenmiş oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Ağaç Dostu
|
Sayın macuroğlu sayfama hoş geldiniz ne iyi ettiniz memnun oldum, çok sağol inşallah Allah herkeslere bol bol verimler nasip eder, her isteyen emeklerinin karşılığını alsın inşallah. Her şey dilediğince olsun kolay gelsin size de, mutlu kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Ağaç Dostu
|
Tohum ekimi Bu gün biber tohumlarımın bir kısmını ektim, geriye kalanlar yarın ekilecekler. Geçen sene 14 Şubatta ekmiştim tohumlarımı, fidelerimi fazla büyütememştim ![]() Bu sene 10 gün önce ektim bakalım ne şekilde gelişecekler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|