agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-01-2014, 09:50   #811
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili akçabardak, kıskandım sizi. Siz yazlıktan döndükten sonra da tohum vs. diyerek devam edebiliyorsunuz ne güzel.
Oysa ben beraberimde getirdiklerimle uğraşıyorum ancak. Onların bakımlarından başka şeye vakit kalmıyor.
Belki de biraz da benim suçum, İstanbul'a gelince arkadaşlarla, dostlarla vakit geçirmek de hoşuma gidiyor, özlüyorum onları.

Size kolaylıklar diliyorum, herşey gönlünüzce olsun.
Önümüzdeki hafta başka bir aloevera saksısını bozup dağıtıma koyacağım. Sizde aloe vera var mı, ister misiniz?
Aman efendim sevgili Güler hanımcığım çok teşekkür ederim, sizi kıskandıracak neyim var ki? sizin o değerli bitkilerinizin yanında benim kiler çok gariban kalıyorlar, hayranlıkla takip ediyorum bütün detaylarınızı, anlatımlarınızı, görüntülü uygulamalarınızı, takıldığım yerlerde sizin bilgilerinizden yardım alıyorum.
Ankara'ya dönerken bütün tohumlarımı yanımda getirdim bir kaç tane de soğuklardan korumak için saksı getirdim, bir kaç tane de burada edindim hem onlarla ilgileniyorum hem de tohumlarımı çimlendirip yazlığa götüreceğim, o küçücük bahçemi şimdiden özledim bile, Ankara çok sıkıcı, kalabalık, gürültülü, beton yığınların arasında kaldık.

Sağlık kontrollerimi yaptırmak için biraz daha kalmak zorundayız, biraz da kendimizi bakımdan geçirelim ki yaza güç toplayalım bitkilere daha iyi bakalım diye, yoksa çekilmez bu büyük şehirlerin kahrı,

Aloevera ya gelince bende yok ama sitemizin genel bahçelerinde her göbekte var, etrafında minik minik yavruları da çıkmış, bekçiler fazlalıkları söküp atıyorlar
ama kendim için hiç düşünmedim nedense, beni de düşündüğünüz için teşekkür ederim. Sevgilerimle

Güler, Aysis ve YeniGine beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2014, 10:04   #812
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cihannuma11 Mesajı Göster
Bodur dahlia soğanı ekdim.
Şimdi ben de tereddütte kaldım, dahlia olunca sanki biraz sıkışacaklar gibi geldi bana 10 adet bir saksıya çok fazla sanki, ama şöyle yapabilirsiniz çimlenmeye
başladıktan sonra aralarından bir kaşık yardımıyla kökünü fazla oynatmadan toprağı ile başka bir saksıya aktarabilirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Eğer yeni ektiyseniz sorun olmaz hemen topraktan çıkarıp yumruları ayrı saksıya ayıra bilirsiniz, gene de siz bilirsiniz.

YeniGine beğendi.
Eski 30-01-2014, 10:33   #813
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Şimdi ben de tereddütte kaldım, dahlia olunca sanki biraz sıkışacaklar gibi geldi bana 10 adet bir saksıya çok fazla sanki, ama şöyle yapabilirsiniz çimlenmeye
başladıktan sonra aralarından bir kaşık yardımıyla kökünü fazla oynatmadan toprağı ile başka bir saksıya aktarabilirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Eğer yeni ektiyseniz sorun olmaz hemen topraktan çıkarıp yumruları ayrı saksıya ayıra bilirsiniz, gene de siz bilirsiniz.
Teşekkürederim, fikriniz çok mantıklı geldi, çıktıktan sonra seyrekleştirmetyi deneyeceğim, hatta bir sitede okuduğum bilgiye göre saksı dahlialarında filiz çıkıpta bikaçta yaprak verdikten sonra filizi makasla kesinki yatay yerleşme göstersin diyorlar, bunuda denemek istiyorum siz ne dersiniz?

akçabardak beğendi.
hatice p. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2014, 10:46   #814
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sabahtan beri bilgisayarın başında çakıldım kaldım evin işleri beni bekliyor
bebişlerime göz atıp havalandırmam gerekiyor, vaktin nasıl çabuk geçtiğini anlayamıyorum...
tam kalkayım artık yeter dedim... penceremin önüne bir güvercin geldi...
hadi seni de görüntüleyeyim dedim.

Bana bir mesaj mı getirdi ne?

Name:  DSCF4253.jpg
Views: 577
Size:  34.1 KB
Bakarmısınız şunun druşuna, asaletine.

Eski 30-01-2014, 14:17   #815
Ağaç Dostu

Exclamation sanırım mavi lobelyalarım çimlenmeye başlıyor!!!

pazartesi ekmiştim, torfumda yoktu zaten torf nedir onuda bilmem sadece çimlendrmek için gerekli olduğunu sonradan öğrendim neyse, turuncu kapaklı bi kaba ektim, altınıda deldim kabın, toprak olarak iş yerinin bahçesinde kırmızı bi toprak buldum, yağmurla ıslanmıştı toprakta zaten, bugün güneşte çıktı bi baktım o miniminnacık tohumlar çatlamaya başlamışlar sanırım, ben zor görüyorum valla, fotoğrafta çıkmaz, büyüteç koyarsam anca çekerim fotolarını çok sevindim...

akçabardak ve YeniGine beğendi.
Eski 30-01-2014, 15:27   #816
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
pazartesi ekmiştim, torfumda yoktu zaten torf nedir onuda bilmem sadece çimlendrmek için gerekli olduğunu sonradan öğrendim neyse, turuncu kapaklı bi kaba ektim, altınıda deldim kabın, toprak olarak iş yerinin bahçesinde kırmızı bi toprak buldum, yağmurla ıslanmıştı toprakta zaten, bugün güneşte çıktı bi baktım o miniminnacık tohumlar çatlamaya başlamışlar sanırım, ben zor görüyorum valla, fotoğrafta çıkmaz, büyüteç koyarsam anca çekerim fotolarını çok sevindim...
Sayın cihannuma11 gözünüz aydın, sizin adınıza ben de çok sevindim bir iki gün sonra tamamen belli olur.
Ne hoş değil mi, insanın kendi yetiştirdiği, ufacık tohumların nasıl çimlendiğini görmek nasıl da mutlu ediyor hepimizi, size kolaylıklar diliyorum.

YeniGine beğendi.
Eski 30-01-2014, 19:19   #817
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Teşekkürederim, fikriniz çok mantıklı geldi, çıktıktan sonra seyrekleştirmetyi deneyeceğim, hatta bir sitede okuduğum bilgiye göre saksı dahlialarında filiz çıkıpta bikaçta yaprak verdikten sonra filizi makasla kesinki yatay yerleşme göstersin diyorlar, bunuda denemek istiyorum siz ne dersiniz?
Bu bilgiyi daha önce ben de okumuştum ama uygulamadım, bana da mantıklı geliyor, deneye yanıla bence de uygun olur derim, sonuçta kaybedecek fazla bir şey yok, böylece öğrenmiş oluruz.

YeniGine beğendi.
Eski 31-01-2014, 07:08   #818
Ağaç Dostu

Tohumlarım çimlenmeye başlamış gerçekten, ama beyaz beyaz tel tel küflerde oluşmuş bikaç tane minicik!!!

akçabardak beğendi.
Eski 31-01-2014, 12:49   #819
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Tohumlarım çimlenmeye başlamış gerçekten, ama beyaz beyaz tel tel küflerde oluşmuş bikaç tane minicik!!!
Sık sık havalandırın ve üzerleri kapalı ise yavaş yavaş açın artık bence
daha sonra ışık alabilecekleri bir yere alın saksıyı.

hatice p. beğendi.
Eski 31-01-2014, 14:12   #820
Ağaç Dostu

Cool iş yerinde 2 gün çiçeklerim yalnız kalacaklar, yani çimlenmeye başlamış tohumlarım

ne yapayım, sulayıp öylemi bırakayım, sulamayayımmı? odanın ısıtma sistemini nasıl ayarlayayımmı? pencere önüne koymayayım değilmi?
Acemilik işte!

akçabardak beğendi.
Eski 31-01-2014, 14:24   #821
Ağaç Dostu

Alıntı:
ne yapayım, sulayıp öylemi bırakayım, sulamayayımmı? odanın ısıtma sistemini nasıl ayarlayayımmı? pencere önüne koymayayım değilmi?
Acemilik işte!
ama daha tam çimlenemediler, çekirdenten tam başlarını kaldıramadılar, (inşallah doğru bir tabir olmuştur)

akçabardak beğendi.
Eski 31-01-2014, 16:41   #822
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
ama daha tam çimlenemediler, çekirdenten tam başlarını kaldıramadılar, (inşallah doğru bir tabir olmuştur)
Sayın cihannuma11, Hafta sonu için oda sıcaklığını 10, 15 derece gibi kalırsa tohumlar üşümezler, Tohumlar başını yeni çıkartıyorlar ise kapağını açmanıza gerek yok ozaman, biraz havalandırın tekrar kapatın, sulama için de önce
toprağının nemini kontrol edin, nemli ise hiç su vermeyin kapalı olacağı için
nemini muhafaza eder, çok su çürütür.

YeniGine ve hatice p. beğendi.
Eski 31-01-2014, 17:34   #823
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Sayfanızın yarısını yarım saatte anca okudum. Maşallah alan küçük ama bizim bahçe kadar ürünler var içerisinde

Memleketimin havasını toprağını seviyorum ne ekersen o yetişiyor. Dünya kadar değerli arazilerimiz var biz buralara fabrika, sanayi, siteler yapıyoruz.

Yeni dönemde bereketli ürün almanız dileğiyle, saygılar..

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2014, 18:17   #824
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın cihannuma11, Hafta sonu için oda sıcaklığını 10, 15 derece gibi kalırsa tohumlar üşümezler, Tohumlar başını yeni çıkartıyorlar ise kapağını açmanıza gerek yok ozaman, biraz havalandırın tekrar kapatın, sulama için de önce
toprağının nemini kontrol edin, nemli ise hiç su vermeyin kapalı olacağı için
nemini muhafaza eder, çok su çürütür.
Çok teşekkürederim çok alakalısınız, bende aynen öyle yaptım, sizden cvp gelmeyince iş yerinde, mantığımı kullanarak sizin önerdiğinizi yapmışım isabet...
Bu arada şunuda yaptım :
Dahli soğanlarımı merak ettim, küçük saksımın birini eşeledim, bitane soğana baktım durum nedir diye, önceki boyutunun 2 katı olup şişmiş, birazda kök çıkmış artık topraktan çıkana kadar bişey yapmam

Eski 31-01-2014, 18:40   #825
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Çok teşekkürederim çok alakalısınız, bende aynen öyle yaptım, sizden cvp gelmeyince iş yerinde, mantığımı kullanarak sizin önerdiğinizi yapmışım isabet...
Bu arada şunuda yaptım :
Dahli soğanlarımı merak ettim, küçük saksımın birini eşeledim, bitane soğana baktım durum nedir diye, önceki boyutunun 2 katı olup şişmiş, birazda kök çıkmış artık topraktan çıkana kadar bişey yapmam
Sayın cihannuma kusuruma bakmayın ne olur bilgisayarı biraz geç açtığım için
size cevap vermekte geç kaldım, ama siz zaten gerekeni yapmışsınız sevindim.
Dahlialar yavaş yavaş bahara doğru uyanırlar, harekete geçmişler demek ki, hayırlısıyla çiçeklendiklerini de görmek nasip olur.

YeniGine ve hatice p. beğendi.
Eski 31-01-2014, 19:44   #826
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Sayfanızın yarısını yarım saatte anca okudum. Maşallah alan küçük ama bizim bahçe kadar ürünler var içerisinde

Memleketimin havasını toprağını seviyorum ne ekersen o yetişiyor. Dünya kadar değerli arazilerimiz var biz buralara fabrika, sanayi, siteler yapıyoruz.

Yeni dönemde bereketli ürün almanız dileğiyle, saygılar..
Sayın İsmail Kuzucu Sayfama hoş geldiniz sefalar getirdiniz, beğenmenize memnun oldum, evet bahçe alanım çok küçük gönül isterdi daha büyük olsun ama buna da şükür diyorum.
Eşim de ben de emekliyiz bize yetecek kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, bahçenin içinde turunçgil ağaçları var, iki üç fidan da ben yetiştiedim o yüzden gölge oluyor onlar olmasa daha güzel olacak ama kesmeye de kıyamıyor insan bütün kış vitaminlerimizi bu meyvelerden karşılıyoruz.

Sizin de dediğiniz gibi memleketin havası da toprağı da suyu da gerçekten de çok değerli ama değerini bilmiyoruz, hatta şöyle bir anımı yazayım daha çalışırken emekliliğime iki üç sene kalmıştı bir arkadaşımla sohbet anında bana dedi ki (toprakla uğraşmayı sevdiğimi bildiği için) sen kolay kolay her yeri beğenmezsin benim Ayvalık'ta yazlığım var bir gün bana gel eminim oraları çok beğeneceksin demişti, tam sana göre toprağı verimli, ne ekersen o çıkıyor seni ekseler sen çıkarsın demişti bana ne kadar gülmüştüm ona ve biz gerçekten de çok beğendik arkadaşımın dediği gibi 13 senedir Ayvalık'tayız, her yönden çok memnunuz.

Bizim çevremizde bile şu 10 yılda her şey ne kadar çok değişti, tarlalar hep sitelere dönüştü, her taraf betonlaşıyor.

Sizin bahçelerinize de imrendim, ellerinize sağlık bilinçli olmak bir ayrıcalıktır,
her şey gönlünüzce olsun, sağlıcakla kalın bol ürünler.

Eski 01-02-2014, 14:48   #827
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Ekilecek tohumlar

Bu gün (Ankara'ya dönerken yanımda getirdiğim) tohumlara bir göz atayım dedim,
zamanı gelenleri ortaya çıkarmak için tohum kutusunu açtığımda bu minik domatesler çıktı kutudan.

Hayret ettim sapa sağlam kalmışlar yazdan buyana, hiç çürümemişler bir kaç tanesi kurumaya yüz tutmuş.

Tam 5 çeşit domates türü, küçükten büyüğe göre sıraladım, aylarca tazeliğini
korumuşlar. Paylaşmak istedim.

Name:  DSCF4255.jpg
Views: 504
Size:  27.5 KB

Eski 03-02-2014, 07:17   #828
Ağaç Dostu

lobelya tohumlarım:)

ama dipte beyaz beyaz küf gibi oluşumlar var
Bugünden itibaren açıkhava ve azbiraz güneş!!
Akçabardak hocam doğrumu?
Toprak daha nemini kaybetmemiş bugün sulamam en azından!

Eklenen Resimler

akçabardak beğendi.
Eski 03-02-2014, 07:33   #829
Ağaç Dostu

çimlerin çoğunun tepesinde hala tohum kabukları var, tam çıkmamış iki yaprak

akçabardak beğendi.
Eski 03-02-2014, 11:18   #830
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Çok güzel çimlenmişler kutlarım seni, evet bundan sonra dediğiniz gibi açık hava
ve ne kadar güneş alırlarsa o kadar çok iyi olacaklar, artık üzerlerini hiç kapatmayın, bazıların tohumları hala üzerlerinde tam çıkmamış demişsiniz, sorun olmaz yapraklar geliştikçe kabuklar düşer zaten.

Küf olayı da kapalı kaldıkları için biraz havasız ve nemli kaldığı için oluşmuş, eğer ki sizi çok rahatsız edecekse bir toplu iğne ucu ile aldırabilirseniz küflü yerleri sorun olmaz bence.

Suyunu verirken de kontrollü verirsiniz, fısfıslayarak sabah saatlerinde verin ki akşama kadar biraz çekmiş olur ıslaklığını gece fazla nemli kalırsa küf ve mantar oluşur, yalnız yapraklar ıslakken güneş görmesin, güneşten yaprakları yanar ıslak olunca.

hatice p. beğendi.
Eski 03-02-2014, 12:17   #831
Ağaç Dostu

susuzluktan veya güneşten birazını öldürdüm galiba
az biraz su verdim güneştende biraz çektim, kalanlarda bana yeter inşallah, acemilik işte!

akçabardak beğendi.
Eski 03-02-2014, 12:21   #832
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
susuzluktan veya güneşten birazını öldürdüm galiba
az biraz su verdim güneştende biraz çektim, kalanlarda bana yeter inşallah, acemilik işte!
Ziyanı yok kalan sağlar bizim olur ne diyelim olduğu kadar canınız sağ olsun

hatice p. beğendi.
Eski 03-02-2014, 15:32   #833
Ağaç Dostu

Red face eh artık biraz tecrübe kazandım sayılır

Lobelya tohumlarımı ekerken yarısını saklamıştım ne olur ne olmaz diye, bugün birazını daha ektim, farklı bir toprağa ektim, daha geçirgen bir toprağa, önce iyice ıslattım, sonra tohumlarımı dikkatlice ektim, güzel serpiştirmeye dikkat ettim, sonrada elimle biraz bastırdım, üzerinede naylon geçirip bıraktım
yarın inşallah güneşde görür
bakalım ne olacak!
****** gelişmelerden haberdar edeceğim

YeniGine beğendi.
Eski 03-02-2014, 16:14   #834
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Lobelya tohumlarımı ekerken yarısını saklamıştım ne olur ne olmaz diye, bugün birazını daha ektim, farklı bir toprağa ektim, daha geçirgen bir toprağa, önce iyice ıslattım, sonra tohumlarımı dikkatlice ektim, güzel serpiştirmeye dikkat ettim, sonrada elimle biraz bastırdım, üzerinede naylon geçirip bıraktım
yarın inşallah güneşde görür
bakalım ne olacak!
****** gelişmelerden haberdar edeceğim
Çok iyi yapmışsınız, epey ilerlemeler kaydetmişsiniz Yavaş yavaş her şey daha güzel olacak inşallah sevindim.
Takipçiniz olacağım, gün gelecek sizler bizleri sollamış olacaksınız ve sizlerden de öğrenmek isteyenler olacak, öğrendikçe paylaşacağız.

Bol bol çiçekli lobelyalar görmek nasip olur bu yaz inşallah.

Benim lobelyalarımın tepelerini kopartmıştım, dallanmaya başladılar artık.

Name:  DSCF4259.jpg
Views: 544
Size:  52.2 KB

Eski 03-02-2014, 19:41   #835
Ağaç Dostu

Aysis's Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2010
Alıntı:
Tohumları diktikten ne kadar sonra çimlerde.

Aysis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2014, 19:43   #836
Ağaç Dostu

Aysis's Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2010
Alıntı:
Çok iyi yapmışsınız, epey ilerlemeler kaydetmişsiniz Yavaş yavaş her şey daha güzel olacak inşallah sevindim.
Takipçiniz olacağım, gün gelecek sizler bizleri sollamış olacaksınız ve sizlerden de öğrenmek isteyenler olacak, öğrendikçe paylaşacağız.

Bol bol çiçekli lobelyalar görmek nasip olur bu yaz inşallah.

Benim lobelyalarımın tepelerini kopartmıştım, dallanmaya başladılar artık.

Eklenti 467949
Sevgili akçabardak sayfanızı merakla takip ediyorum. Lobelyalarınızı siz de tohumdan mı yetiştirdiniz. Yoksa geçen seneden sürgün mü merak ettim.

Aysis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2014, 21:33   #837
Ağaç Dostu

macuroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2011
İstediğiniz verimi alırsınız inşallah

macuroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2014, 00:00   #838
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aysis Mesajı Göster
Sevgili akçabardak sayfanızı merakla takip ediyorum. Lobelyalarınızı siz de tohumdan mı yetiştirdiniz. Yoksa geçen seneden sürgün mü merak ettim.

Sevgili Aysis, Geçen sene sadece bir kök lobelya fidesi almıştım çiçekçiden,
büyüdü çiçeklendi, yaz sonuna doğru bitki kurumaya başladı sararıp soldu,
tohum alamadım diye çok üzülmüştüm, bitkinin sapları tamamen kuruduktan sonra şansımı denemek için kuruyan sapları, belki tohum vardır diye usulca topraktan söktüm ve aynı saksıya tekrar toprağı biraz eşeleyip kurumuş sapları gömdüm.

Arada gelip geçtikçe toprağı ıslattım, daha sonra ümidimi kesmiştim ve saksıyı ortadan kaldırdım, bir kaç zaman sonra aklıma geldi bir bakayım dedim, bir de
ne göreyim, benim saksıdakiler çimlenmişler, gördüğümde 5 mm. kadar büyümüşlerdi, sizin anlayacağınız hangi ara çimlendiler, ne zaman büyüdüler
takip edemedim.
Ekim ayının ortalarından bu yana bukadar geliştiler. Sanırım çimlenmeleri çok kolay oluyor, bir hafta gibi bir zaman içerisinde tohumlar çimlenmiş oluyor.

Aysis, YeniGine ve hatice p. beğendi.
Eski 04-02-2014, 00:11   #839
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi macuroğlu Mesajı Göster
İstediğiniz verimi alırsınız inşallah
Sayın macuroğlu sayfama hoş geldiniz ne iyi ettiniz memnun oldum, çok sağol inşallah Allah herkeslere bol bol verimler nasip eder, her isteyen emeklerinin karşılığını alsın inşallah.

Her şey dilediğince olsun kolay gelsin size de, mutlu kalın.

Eski 04-02-2014, 17:30   #840
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Tohum ekimi

Bu gün biber tohumlarımın bir kısmını ektim, geriye kalanlar yarın ekilecekler.

Geçen sene 14 Şubatta ekmiştim tohumlarımı, fidelerimi fazla büyütememştim

Bu sene 10 gün önce ektim bakalım ne şekilde gelişecekler.

Name:  DSCF4262.jpg
Views: 879
Size:  42.7 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025