![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Domates yaprağında bir çeşit bilemediğim canlılar Yumurtadan yeni çıkmışlar ![]() Küme halinde ![]() Yaprağın arkasında hala ymurtadan çıkmamışlar var ![]() Fazla kurcalayınca rahatsız oldular, hareketlenip sağa sola yürümeye başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs Aşama aşama kaktüsün çiçeklenmesi Dün gece saat 22.00 dan itibaren görüntüsü. ![]() 3. kardeş beklemede ![]() 2 saat sonra ![]() İkiz eşi ve minik kardeş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
|
İkinci aşama Bu sabah ![]() Tomurcuğun giderek büyümesi ![]() Antenler yavaş yavaş aşağıya düşmeye başladılar ![]() Yük giderek ağırlaşıyor, antenler biraz daha aşağı indiler ![]() Oof yeter artık, destek almam gerekir dayanamıyorum, kollarım koptu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
|
Üçüncü aşama Öğleden sonra 15.00 daki durum bekleyiş devam ediyor. ![]() Ruh ikizi ![]() ![]() Artık ne olursa olsun deyip, koyverdi kendini ![]() ![]() Sonunda bir tanesi gözünü açmaya karar verdi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
4. aşama Bu gece saat 22.00 da Çiçekler büyüdükçe taşıyamadığndan, desteklemeye çalıştım. ![]() Telden baston yapıp desteklemeye çalıştım ama.. ![]() Tutturdular çirkin olduk demeye ![]() ![]() Sonunda ikincisi de gözünü araladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
5. aşama Saat 23.45 Oh bee nihayet mutlu son, sonunda açtılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah gerçekten çok da güzel açıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YenGine, Ben bu kaktüsümü üç senedir bahçenin bir köşesine koymuştum, garibim susuz mu kaldı ne oldu unutup gittim, diktiğimde ceviz kadardı, kendi kendine büyüp,yavrular yetiştirmiş, üç senedir yaz kış hep aynı yerde duruyordu, çiçek açtığını bile bilmiyordum, taa ki Güler hanımın kaktüsünü görene kadar, çiçeklerini de görünce, kendi kimi hatırladım, üzerinde de tomurcukları varmış bu şekilde takip altına adım, ilk defa böyle canlı ve yakından gördüm, aşama aşama takip etmek te ayrı bir duygu ve heyecan oluyor insanda. Şu anda ona baktıkça okadar çok mutlu oluyorum ki, müthiş bir güzellikmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
|
Son fotoğraf gerçekten çok güzel anne, bayıldım ![]() ![]() ![]() Böcükleri de pek sevdim, soya fasulyesi gibi görünüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gülenmelek ben de böcükleri şu aralar hep birlikte olduğumuz için kenelere benzetmiştim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine. hakikaten ben de ilk gördüğümde bu böcülkeri keneye benzetmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Ağaç Dostu
|
İyi Pazarlar arkadaşlar, Sabah kahvaltısını canlı belgesel izleye izleye yaptım. Sizinle de paylaşmak istedim ![]() Görüldüğü gibi yuvarlak. ortası delik bir tahta: ne alaka? ![]() Ve böyle bir zat: bu da ne alaka? ![]() Ve bunlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
|
... Bu sabah kahvaltı yaparken bu zat, başımda sürekli dolaştı durdu, sürekli beni rahatsız etti, meğer sem farkında olmadan ben onu rahatsız etmişim ![]() ![]() Bu görünen yuvarlak tahtayı, rüzgar estiğinde gazeteler uçmasın diye üzerlerine koyuyorum, bu zat gelip gelip bu tahtanın deliğinin içine girmeye çalışıyor, önce bir anlam veremedim, bir iki kez girip çıktı, bende merak ettim neden bu deliğe girip çıkıyor diye ve tahtayı kaldırdığımda altından bunlar çıktı. ![]() Üçüncü defa tahtanın deliğine girerken yakaladım ve görüntüledim. Farkında olmadan tuzağa düştüğünü kestiremedi, ondan özür dilerim ama kendisini bizzat görmem gerekirdi. ![]() Ve son durumu... ![]() Bu tırtılcıklar ikisi hariç cansızdılar, canlı olanların da pek takatları yoktu, onlar da sanırım son getirdikleriydi, tırtılcıklarla birlikte ufak uafak toprak ta var herhalde topraktan çalıp çıkarıp kendisine yiyecek stokluyordu. Ben bu tırtılcıkları termitlerin yavrularına benzettim ama başkaları da olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu
|
Arı olup olmadığını anlayamadım çünkü ince uzun bir şey uçuyor ama, daha çok kanatlı karıncaya benzetmiştim, ince ve bir cm. uzunlukta bir şeydi, normal arılardan küçüktü, fotoğrafı büyüttüğüm için büyük gözüküyor, o yüzden tuzağa düşürdüm bakalım ne tür bir böcek bu işi yapıyor diye. Açıklamam yeterli oldu mu? gülenmelekçiğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak; demek siz de keneye benzettiniz. Ben de benim saz ekibindeki kenelerden dolayı her şeyi kene görmeye başladım diyordum. Peki öğrenebildik mi ne imiş o böcükler?.. Merak ettim ben de açıkçası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sudenur, evet zakkumlar okadar çok açtılar ki hala da açmaya devam ediyorlar dalları kırılacak neredeyse o derece, tam ezan saatinde bir koku saçıyorlar etrafa anlatamam, sabah erken saatlerine kadar devam ediyor kokuları gece sokak misler gibi kokuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili YeniGine, bu böcükler yakından bakınca gerçekten de keneye benziyorlardı zaten korkudan elleyemedim, olduğu gibi imha ettim, ne olduğunu da öğrenemedim, nereye soracağımı da bilemedim. Sizin saz ekibinizin keneleiyle başınız dertte e bizim de evimiz bahçeli bir ev olduğu için çiçekti, böcek ti her şey var evelallah, iki gün önce eşim bahçeye doğru bakıp 'ne ediyon len' diye seslendi, bende meraktan kiminle sohbet ediyor acaba diye baktım, bahçemizde minik minik kurbağalar zıplayıp duruyordu, meğer sem kurbağalara bir tane yılan yavrusu gelmiş yılana sesleniyormuş, sonra da hadi git yavrum git dedi bıraktı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu
|
20 saatlik bir ömür ![]() Bukadar harika, bukadar şirin ipeksi, daha önce hiç kıymetini bilmeyip sürekli kıyıda köşede aç susuz kalan bu kaktüsüm, çiçeklerini görünce birden kıymetlendi, ablan sana kurban olsun ![]() 20 saat önce böyleyken... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
|
./.. Böyle oldu ![]() kısacık ömrünü maalesef yavaş yavaş gözümün önünde bitirdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
Hayat devam ediyor... Şimdi biraz moralimiz düzelsin, yeni bir güne böyle bir güzelle merhaba diyelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz gülüm de yeniden harekete geçti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
|
Bodur dahliam açmaya devam ediyor, diğerleri biraz istirahate geçtiler sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu amaryillislerim tohumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
|
Ankara hatırası ![]() Kızım gülenmelekten alıp getirdiğim, gülenmelek bak bakalım bebişlerin büyümüş mü? Soğanlılar da yaprak veriyor ![]() ![]() Yine gülenmelekten, klematis çelikleri almıştım, bir tanesi sanırım çimleniyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Ağaç Dostu
|
Dünden bu yana bana konser veren, bazen de kafamı şişiren bu cırcır böcek cır cır diye iki gündür ötüp duruyor, arka balkona çıktım önüme zıpladı, aklı sıra bana kafa tutacak, hemen içeri girip makineyi aldım ve o da bana poz verdi, kedi ya da bir kuş görse canına okuyacaklar haberi yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
|
Hoş-Ça Ka-Lııın... İyi günler herkeseee |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak nereye gittiniz böyle uzunca bir hoşçakalın demişsiniz... Sonra ama doğru ama yanlış bilemiyorum sorup bir öğrenmekte fayda var. Amarallis tohumları; ben tohuma bırakmıyorum hani diğer soğanlılarda olduğu gibi güç soğana gitsin, beslensin diye. İki sene önce tohuma bıraktım tohumları da çok güzel çimlendi, fakat sonradan da öğrendim ki 3-5 sene sonra çiçek yaparmış o minik fideler. O zaman dedim soğan daha önemli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|