![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adacık, taşları kaldıracaksan, farklı kullanma yollarını da düşün istersen. Damalı olunca yürüme, masa, sandalye yerleştirme, çimi biçme işi bana çok zor oluyormuş gibi geldi. Taş ve toprak seviyesini çok iyi ayarlamak gerekiyor. Bu mesajdaki gibi, taşları bir araya geometrik olarak toplayarak, oturduğun ya da çok gezindiğin alanı değerlendirebilirsin. Ya da yine çok basılan ya da oturulan alana, kenarlar çok düzenli olmayasak şekilde taşları dizebilirsin, taşların arası az boşluk bırakılıp, yeşertilebilir. Taş alanın büyük olursa aradan bazılarını çıkarıp yeşil alan açabilirsin. ![]() Boş alana çim veya uygun yerörtücüler dikilebilir, saksılar konabilir. (Bahara kadar sana biraz iş çıkarıp, kafanı karıştırıdm ama...) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
Sevgili Kiraz değerli fikirlerin için çok teşekkür ediyorum. Biz bahçeye garaş girişinden ulaşabiliyoruz. Evden direk giriş yok. Ev ile bahçe arasında da kot farkı var. Bir neyi arka bahçe tarzında. Bu yaz yan binamız bir anaokula kiraya verildi. 2 katlı müstakil bahçeli bina kendileri üstkattan demirden geniş bir balkon ve bahçeye uzanan merdiven uygulaması yaptırdılar. Hiç beton kullanmadılar. Bizim de çok hoşumuza gitti, yaptırmayı düşünüyoruz. Çim ya da taşlarlarla uygulama olacak kısım da olursa tam bu merdiven bölgesine denk geliyor. Bu nedenle bahçede ağır işçilik gerektiren işleri biraz ağırdan alıyoruz. Bu sebeble bahçeyi nadasa çektik diyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzelliğin soğanını yaz başı dikmiştim.(adını unuttum ama) boyu bir metreyi geçti ancak 2 gün önce çiçek verdi. fotografta anlaşılmıyor ama elimden daha büyük. ![]() Sebze ektiğimiz alanı yaramaz köpeğimizden ve meraklı kızımızdan korumak için çektiğimiz çite sabah sefasını yere paralel sardırmaya çalışıyorum. ![]() ![]() ![]() Vapur dumanımızın çiçekleri yavaş yavaş bizi terk ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() bu tohumunu ektiğim bahçedeki sellukam çiçeklerini artık seneye göreceğiz. ![]() Diğer kardeşini de işyerimdeki bahçeye ekmiştim. 2-3 ay sonra içeri alınacaklar sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
ilk yılında sellukam
Yanılmıyorum değil mi? açıyor mu gayretli güzellik ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sebze bahçemizi belledik otlarını temizledik. Yağmurlu bir haftadan sonra toprak yumuşacık olmuş. Becerebilirsek haftasonu sebze adaları deneyeceğiz. Tek kök kalan lahanayı sökmeye kıyamadık. Bahçemizin en sadık yeşili çünkü ![]() ![]() sonbahardan beri toprakta serili olan çiftlik gübremiz de görevine hazır. ![]() geçen sonbaharda minicik fide olan haseki küpem sanırım bu sene çok mutlu. ![]() Sayın Kiraz'dan gelen bir kucak dolusu ortanca fidelerinden 6-7 tanesini yaşatmayı becerebildim. ![]() Acemiliğime bakmadan bir de kendime bu köşeyi hazırladım. Tohumdan fidana...ne güzel, ne değerli bir şarkıymış bu meğer, çocukken öylesine söylerdik... Tohumlar Fidana Fidanlar Ağaca - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili adacık; Bahçe sayfanızı yeni farkettim. Bir ay daha geçseydi, hiç farkedemezdim. Baharla birlikte işlere dalınca, internete hiç zaman ayıramıyorum. Zaten Samsun'da internet bağlantım hep sorunlu. ![]() Bahçe öykünüzü, otur-kalk, otur-kalk, 4-5 saatte okudum. Epeyce emek harcadınız. Benimde, bahçemi oluşturmam esnasında, deneyimlerine dayalı önerileri ile sevgili kiraz, nurcanaybay ve limon, çok büyük katkıda bulunmuşlardı. Sizede, arkadaşlarımız yardımcı olmaya çalışmışlar. Geçen yıl bazı konular, sınama yanılma ile geçmiş. Ama yinede selluka, lilium gibi bazı bitkilerinizin çiçeklerini görmüşssünüz sanıyorum. Bu yıl zemin sorununuda kesin çözüme kavuşturursanız, daha bi oturmuş bahçeniz olacağı kanısındayım. Yeni sezonunuzun, daha renkli geçmesi dileğiyle, sizleri selamlıyor, güzel kızınızın gözlerinden öpüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Saygıdeğer Orhan ve Cumhur Beyler değerli katkılarınıza çok teşekkür ediyorum. Fakir'in umudu misali... Sırf 2 karış toprak için bu müstakil evi kiralamıştık. Elimizden geldiğince zamanımızın, bütçemizin yettiğince uğraş vermeyi seviyoruz. Gerçi kentsel katliam furyasına evsahibimizde göz kırpıyor ama biz uğraş vermeye devam ediyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|