Sayın adacık.
Öncelikle çıktığınız yolda sonsuz başarılar diliyor, bahçenizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Çevresi yüksek duvarlar ve apartmanlarla çevrili, üzerinde 4-5 kadar ağaç olduğunu sandığım 70 m2 bir alanda hem çim, hem sebze hem de çiçek yetiştirmenin kolay olabileceğini sanmıyorum.
Günde 4-5 saat güneş almayan bir alanda yazlık sebze yetiştirmenin biraz zor olacağını düşünüyorum. İnşallah yanılıyorumdur.
Zemin için çim ya da çim yonca karışımı düşünüyorsanız, bence yürüme yolu olarak kullandığınız taşların hepsini kaldırın. Zaten bahçe dediğiniz gibi 70 m2 kadar ise çim alanınız 30 m2 geçmeyecek. 30 m2 çim için su biriktirmek amacıyla görüntü kirliliği yaratabilecek bidon, varil vs. den kaçınırdım. Bu kadar çimin şebeke suyu ile sulanmasının çok bir yük getireceğini sanmıyorum. Mevsiminde 7 bilemedin 10 günde bir çimleri düzenli olarak kesemeyecekseniz bu işe de girişmenizi pek öneremeyeceğim. Elektrikli çim biçme makinesi alsanız makineye yazık, el makası ile kesmeye kalksanız size yazı olacak.
Çim yerine, çiçek ve sebze bantlarından artacak boş alanları elinizdeki kare taşları dekoratif döşeyerek, veya bu alanlara 1, 1,5 cm çaplı kıyanmış dere çakılı ile kapatabilirsiniz. Hem yabani ot çıkışını engeller hem de az masrafla zaman içerisinde üzerinde oynamalar yapabileceğiniz bir zemininiz olurdu.
Örneğin oturduğum apartmanın sizin gibi bahçe kat katından bir iki resimle örneklemek istedim.
Eğer ben sizin yerinde olsaydım, ağaçlardan vazgeçer bahçeyi çim, sarmaşık, çiçek ve 1-2 m2 geçmeyecek sebze bahçesi olarak değerlendirmeye, görsel nitelikli bazı enstrümanlarla, süz havuz, heykel, taraça, aydınlata aparatı vs. zenginleştirmeye çalışırdım.
Bilmem bir katkı sağlayabildim i?
Saygılarımla.