![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
Neredeyse ağacın gövde genişliğine ulaşmış devasa mantar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Endemik sığla yengeci. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Buhurcularla çekim arasında sohbet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Biz sığla ekosistemini koruma ve tanıtma çalışmalarına başladığımızda bir çok kurumdan ve üniversite öğretim üyelerinden tepki aldık. Bilgi almak için gittiğimiz hocaların bazıları neden sığla, ekonomik değeri olan fıstık çamlarını çeksenize dediler bazı resmi kurum görevlileri de ne gereği var ortada sığla ormanı mı kalmış eskidendi o, keçiboynuzu, kızıl çam vs.çalışın bizde destek verelim şeklinde görüş beyan ettiler. Karşımıza olmadık engeller çıkardılar. ![]() En sonunda yok olan sığla ormanlarının hikayesiyle Kültür Bakanlığını ikna edip belgeseli çekmeye başladık. Bakanlık desteğiyle ormanlar bize, çekim ekibine açıldı. Sırlarına vakıf olunca bu güzelliğe aşık olduk, rüyalarımızı süslemeye başladılar. Evimizden çocuklarımızdan 2 yıl ayrı kalıp bu ormanların 4 mevsimini çekmeye başladık. Sığla ormanları su basar orman, yoğun nem var, iki dakikada üzerinizdeki kıyafet sırılsıklam olup sular akmaya başlıyor. Ayrıca flora ve fauna çok zengin. Hoş bir anımı sizlerle paylaşayım.Bir bölgede çekime eşlik etmek üzere bize katılan yönetici telaşla kolumdan çekti ve hayretle yüzüme bakarak siz de mi içeri gireceksiniz, dışarıda kalsanız daha iyi dedi. Neden diye sorduğumda ormana has zehirli yılanların aktif ve tehlikeli olduğundan söz etti. Yüzümüzde gülümseme ayağımızda sandaletlerle ormanın derinliklerine girip çalışmaya devam ettik. Neredeyse belime kadar yükselen at kuyruklarının arasında çoğu alanda zemin görünmüyordu. Bana hiç görünmediler ama eşim ve diğer arkadaşlar görmüş. Hatta yaslandığım bir ağacın kovuğunda kocaman kıvrılmış bir halde. Doğa, belki korkarım diye o an için gözümü perdeledi sanırım. Sessizce bizi izlediler, zarar vermeden çalışmamıza izin verdiler. "İnsanın insana ettiğini doğada başka hiç bir canlı yapmıyor. " Daha neler yapabiliriz düşüncesiyle Uluslararası sığla çalıştayını organize ettik. Biz kendi yolumuzda ısrarcı olunca bazı resmi kurumlarda konunun dışında kalmamak için olaya müdahil olarak katıldılar. Tebliğ sundular, koruma eylem planı hazırladılar vs. Ve maalesef ülkemizde her şeyi kişisel ranta çeviren bazı kişi ve gruplar aslında bizim alın terimizle yıllardır yaptığımız çalışmaların taklitleriyle binlerce dolar fonları afiyetle sindirmenin yöntemleriyle meşgul olmaktalar. Bize gelince ısrarla yok olan relikt endemik sığla ekosistemine dikkat çekmek üzere farkındalık projeleri oluşturmaya ve çalışmaya devam ediyoruz. Uluslararası 2. nadir ve endemik bitki türleri biyolojisi sempozyumuna az kaldı... Karşılığı ne mi oldu derseniz, uzun yıllar krizlerle beni perişan eden allerjik astımım bu güzel ormanlarda şifa buldu. ![]() Ülserim iyileşti. Bazı dostlarım ve bir şekilde bana ulaşanlar reflü, boğazdaki kronik bazı rahatsızlıklar, akciğer rahatsızlıkları, yara, kesik, her türlü iyileşmeyen yaralar ve kitleler için gönderdiğim doğal katkısız sığla yağını kullandılar ve şifa buldular. Bu konuda araştırmalar sürmekte. Hipokrat ve ibni-sina'nın şifa reçetelerinde yer aldığını söyleyerek bu konuyu şimdilik noktalıyoruz. Sığla ormanları şifa deposu. Zaman zaman bahçemizde sizlerle paylaşacağız. :-) Ve çekim alanına, "Size, Sığla Ana diyorlar " diye röportaja gelen bir derginin objektifine hüzünle gülümsüyoruz. ![]() http://webdeyim.net/tr/e_dergi/mugla...m-dergisi/1/52 Düzenleyen Doğayla Barış : 03-02-2012 saat 15:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sn Dogayla Barış Ellerinize sağlık. İşte doğayla barış budur.Doğayı sevmek budur.Dogada size vermesi gerekeni vermiş.Zaten Dogada karşılıksız bir şey istemiyor.Siz bir veriyorsunuz.Doga size binlerçesini veriyor. Dogayı sevmek maalesef çilingirsofraları ile olmuyor.Üç gül yaprağına dört çiçek yapragına methiyeler yazmak feğil.İbrek alınması gereken bir çalışma yapmışınız. Başarılarınızın devamını diler.Teşekkür eder saygılar sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhabalar efendim, Siz yapın, başkaları yesin, aldırmayın. Sizin yediğiniz yerde onlar yiyemiyecekler inşallah. Yedikleri de bir şekilde... Güzel çabalarınızı hayranlık ve takdir ile izliyorum efendim. Geride sizlerden bir şeyler kalacak hiç olmazsa, en azından isimleriniz. Ya onların..? Kolay gelsin, saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın Doğayla Barış merhaba, Yapmış olduğunuz çalışmalarınızı sahifenizden izliyorum sığla ağacının eko sistemdeki yeri ve önemini uzun ve meşakkatli çalışmalar sonucunu, umarım biz ve yetkililer Sizlerin ve çalışmalarınızın kadrini biliriz ![]() Çalışmalarınıza destek arayışında şüphesiz çok sıkıntılar çektiğinizi biliyorum zira aynı sıkıntıları ben yaşadım ve hiç bir sonuç alamadım,kendi imkanlarımla yaklaşık üçyüz tür bitkiyi bahçemde yetiştiriyorum her şeyi kendim yapıyorum.Kamu kurumlarıyla yaptığım konuşmalarda onlardan maddi anlamda hiç bir destek istemediğimi söylüyorum,tek istediğim, bakın burada böyle bir yer yaptım gelecek kuşaklara örnek olsun okullarla irtibat sağlayalım hiç bir ücret almadan çocuklara doğa sevda tohumlarını aşılayalım deme me rağmen sıcak bakan hiç bir kurum olmadı,kendi çabalarımla izci gruplarına destek vereceğimi söyledim ve ikna ettim bu yıl 1860 izci geldi ve çok mutlu oldum,bu öğrencilerin yüzde birini doğaya kazandıracağımı umuyorum bu da benim için çok büyük bir başarıdır tabiat adına ![]() Bundan sonraki yapacağınız ve yapacağımız çalışmalarımıza destek verecek insanların çoğalması ümidiyle sizlere selamlar yolluyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizler geleceğe tohum atıyoruz ve ne mutlu ki yaşarken de bu tohumların yeşerdiğini görüyoruz, önemli olan bu, gerisi teferruat ![]() Kurumlar her zaman katı kuralların arkasındadır, yeniliklere açılmak yöneticilerin insiyatifinde. Bizim yaptığımız çalışmalar farkındalık projeleri. Görsel sanatlar ve evrensel dil olan müzik sayesinde kurumlarla ortak çalışmalar sergileyebiliyoruz. 1996 yılından itibaren Önce İstanbul'da başlayıp daha sonra ülke geneline yayılan Çevre konferansı ve konser etkinlikleri sanıyorum 3 bini geçti. Yaptığımız tv kuşak programları, belgesel ve kliplerle geleceğe iz bırakmaya çalışıyoruz. Doğa sevgisi, doğa koruma bilinci en gerçek şekilde çocuklarımızın ve gençlerin taze yüreklerinde yeşeriyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. ![]() Bahçe konusunda henüz yeni başladık, Diğer çalışmalarımız yoğun olduğu için temkinli gidiyoruz. İlk yıl tadilat vs. ile geçti. Alanımız 2 dönüm. Bu yıl bahçe düzenlemesine giriyoruz henüz fikir taşları tam yerli yerine oturmadı, hala düşünüyoruz, sera tamamlanacak, sınır hatları sarılıcılarla donatılacak vb. Siz değerli dostların desteğiyle de iki yıl içinde biraz toparlanır diye düşünüyorum. ![]() Mart ayında çok işimiz var, allah sağlık sıhhat versin de uğraşalım. Zaman zaman botanik bahçenize girip dolaşıyorum, bilmediğim bir çok bitkinin adını öğreniyor ve bilgisayarıma kaydediyorum. Çok başarılı bir peyzaj uygulaması, ciddi bir emek ve maddi yatırım var. ![]() İzcilerle yaptığınız çalışmalar çok hoş, Kamp mı yaptınız? Eşiniz ve siz bu güzel bahçede hiç yaşlanmazsınız bundan büyük nimet olur mu :-)) Umarım bir gün ziyaretinize gelme imkanım olur. Tebrik ediyor kolaylıklar diliyorum. Düzenleyen Doğayla Barış : 07-02-2012 saat 03:30 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hk, sevgili lir ve sevgili Yücel Canpolat destek mesajlarınıza çok teşekkür ederim. 5 gün önce sığla evinin şirin fıstığı yedi aylık köpeğimiz kayboldu. Köyün maskotuydu. Hamileydi yaramaz. Bebekleri için kaçırdılar büyük ihtimalle. Her tarafı aradık bulamadık. Şimdi ben ne yapacağım, içim paramparça oldu. Bir aylıktı elime geldiğinde. Canı yansa hemen bana koşardı. Şimdi kim bilir nerede, ne halde. ![]() Kayıplarımızı kabullenmek ve yeni güzelliklere devam ederek umudu yeşertmek adına yeni başlangıçlar yapacağız. Fıstıkla vedalaşalım. Kaybolmadan önceki gün çektiğim son fotoğrafları. Sev beni, sev beni atlamaları, güzel gözlü kızım benim ![]() Düzenleyen Doğayla Barış : 23-02-2012 saat 17:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Fırtınada savrulan kum torbalarını doldurmak için kumsala iniyoruz. Torbaların üstüne atlayıp açıyor göbüşünü, bebeklerini sevdiriyor şımararak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede geniş bir alana yayılmış. Bir saksının içine topladım, bu bitkinin adını merak ediyorum? Ranunculus sp, düğün çiçeği, teşekkürler sevgili jineop. Düzenleyen Doğayla Barış : 24-02-2012 saat 08:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Doğayla barış merak ettiğiniz ranunculus sp, düğün çiçeği . Keyifle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Güzel kızım son pozlarıyla veda ediyor...Adeta gülümsüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bu da sanırım düğün çiçeği ailesinden, sahildeki cangıl bahçemizden görüntüledim. Basur Otu (Ranunculus ficaria). Teşekkürler sevgili Jineop. Düzenleyen Doğayla Barış : 24-02-2012 saat 12:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak şekli diğer bahçedeki düğün çiçeğinden farklı. Aynı guruba mı giriyorlar acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
|
Basur Otu (Ranunculus ficaria) sanırım. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Eşinize selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Kış bahçemiz bitki hastanesine dönüştü ya, ziyaretimize gelen dostlarımız da tedavi sürecine katkıda bulunmak için müzikle tedavi yöntemini deniyor ve şarkı söylüyorlar ![]() Arka planda ud öğrencimiz 68 yaşındaki Tayyar usta bir yandan çatıda ki hasarları onarıyor, bir yandan da şarkılara eşlik ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Müzik yaralı bitkilerimize de iyi geliyor, hele de böyle neşeli söyleyince. ![]() Gönüllü bahçıvanlar, Mart ayından itibaren çalışmaya başlayacaklar. Çapa yapmak, ot yolmak, toprakla temas edip vücuttaki elektriği aktarmak bedava, üstüne üstlük mis gibi deniz havası ![]() Çaylar da sığla evinden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Jineop, masa üstünde buhur yanıyor nazara karşı ![]() Sendeki bitmiş olmalı, ilk fırsatta sana da göndereyim yanında sığla yağıyla birlikte. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
|
Biraz önce yazıyı yazarken buhur yaktın mı ? diye soracaktım. İnanmıyorum ya... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede düzenleme çalışması mart sonu yağmurlar geçince yapılacak. Ben de bu arada bahçeden fışkıran yaban otlarını tanımlamaya şifalı otları ayırmaya çalışıyorum keyifle. Bu arada sık karşılaştığım bir bitki de bu. Adını bilmiyorum. Euphorbia helioscopia , sarı sütleğen bitkisi. Teşekkürler sevgili jineop. Düzenleyen Doğayla Barış : 24-02-2012 saat 12:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Kalp kalbe karşıdır derler bir tanem :-) Düzenleyen Doğayla Barış : 24-02-2012 saat 11:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
ben Doğayla Barışık yaşıyorum:)
![]() resmi kaldırma mı isterseniz kaldırırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sığla kemanı: Yıkılan bir sığla ağacının gövdesinden yapılan keman, bir üniversitemizde öğretim üyesi olan Lütiye / Enstrüman yapım hocası arkadaşımızın yaparak bana armağan ettiği dünyada emsali bulunmayan nadide mücevher. Gurur ve mutlulukla aldım. ![]() Keman en içli sese sahip çalgılardan birisi. Yok olan sığla ormanlarının feryadını en iyi şekilde sığla gövdesinden yapılan kemanın seslendireceğini düşündük. Ve özel izinle yetkililerden aldığımız bu işe uygun nitelikte ağaç parçasını keman yaptırmak üzere ilgililere gönderdik. Büyük emek ve özveri isteyen bu çalışma bir yıl sürdü. Tamamlandığında arkadaşımız emeğine karşılık herhangi bir ücret talep etmeden, meydana çıkan sanat eserini armağan etti. Konserlerimizde, Konservatuvar da öğretim üyesi bir arkadaşımız bizlere eşlik ediyor ve sözleri bana, müziği eşime ait olan sığla şarkımızı seslendirirken keman sololarla renk katıyor. Ağacımızın adı Sığla (Ağacın gövdesinden özel işlemlerle 6 aylık bir süreçte şifalı yağ elde ediliyor, adeta özü sağılıyor, sığla - sığala - sağmaktan geliyor ). Halk arasında, binlerce yıldır süren bir gelenekle, ağacın kabuğundan oluşan buhur, özel günlerde negatif enerjiyi ve kötü ruhları dağıtması için tılsımından yararlanmak amacıyla yakılarak tütsü yapıldığından günlük diye tabir ediliyor. Botanikte geçen latince adı liquid amber oriantalis. ( Mis kokulu balzam ) Günlük de derler bana, liquid amber oriantalis Her derde devayım ben, kalplere şifayım ben Akdeniz'in tılsımı, liquid amber oriantalis Sığlaaaa, sığlaaaa, sığla sığla sığla.....la la la la la... Düzenleyen Doğayla Barış : 27-02-2012 saat 10:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Keman derslerim devam ediyor ama ilerleme yavaş. ![]() Dün konserde hocamız az eksersiz yaptığım için sitem etti. Hem Şarkısını söyleyip aynı anda da kemanı çalmam mümkün olamıyacağına göre bu iş biraz uzayacak sanırım ![]() Ama yeni bir dala da ilgi duymaya başladım gibi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili doğayla barış...Kır çiçeklerine de sahifenizde yer vermeniz beni çok mutlu etti...Çünkü onlar kıyıda köşede kalmış ama incelendiklerinde; birer tabiat harikası renk ve şekil arz ettikleri gözlenir...Çiçek odasındaki musiki keyfinize de bayıldım.... Bu meyanda sellukanız çiçek tomurcuğu vermiş...sakın şu an yerini değiştirmeyiniz...Çünkü ben aşık olduğum bu çiçeğin çiçeklerini yazın açmadan kaybettim..Ve göremedim... ![]() Bahçeniz dostlarınız, ve siz harikasınız...Güzel insanları resimlerden dahi görmek beni mutlu etti.. ![]() kalınız....Sevgiler selamlar....Güzel arkadaşım.... ![]() NOT::: Son iki resminizi şimdi gördüm...Kemanınız ve siz tablo gibi olmuşsunuz...Tebrikler...Tebrikler Enstrüman çaldığınızı bilmiyordum......Bateri de çok yakışmış canım.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Kumsalda bahar :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |