agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni16644Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-09-2012, 14:03   #1
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Hangi meçhuledir yolculuk.
Kimi yerde Pekmez,kimi yerde sirke,kimi yerde şarap,kimi yerde turşu,kimi yerde sofrada.Üzüm.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2012, 20:55   #2
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Hangi meçhuledir yolculuk.
Kimi yerde Pekmez,kimi yerde sirke,kimi yerde şarap,kimi yerde turşu,kimi yerde sofrada.Üzüm.
Bizde reçel efendim, bazen.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2012, 13:11   #3
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Bizde reçel efendim, bazen.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.
Sizdeki reçeli biz bilmediğimiz için üretimizde yok.Tarifi ve imalat şekli bildirilirse hem çok memnun oluruz,hemde çok teşekkür ederiz.
Sayın mrduran
Saygılar.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2012, 19:11   #4
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Sizdeki reçeli biz bilmediğimiz için üretimizde yok.Tarifi ve imalat şekli bildirilirse hem çok memnun oluruz,hemde çok teşekkür ederiz.
Sayın mrduran
Saygılar.
Üzüm Reçeli;

Üzümün 3/4 civarında şeker(üzümün tadı da önemli) 1 su bardağı su ile 3-5 adet karanfil+2 adet kabuk tarçın eklenerek kaynatılır, hanım bazen havlıcan atıyor(fakat havlıcanda dikkat lazım-bazen ayarlıyamazsanız acılık verir...miş). Üstüne üzümler atılır(1 kg. üzüm). Bir taşım kaynatılır, üzümün salacağı su miktarına göre üzümler kevgirle şerbetten dışarı alınır ve şerbet kaynatılmaya devam ettirilir, şerbet fazla suyu çektirilir. Üzümler tekrar içine atılır ve bir taşım kaynatılır. Üzümlerin ezilmesine izin verilmez(ezilmiş gibi görünse de şerbetle buluşunca dirilir- ayar işi efendim)

Çekirdeksiz minik taze/yaş ayıklanmış üzüm olmalı(leblebi kadar).

Vakumlama sistemi ile sıcak sıcak kavanozlara konur, gölge ve serin yerde saklanır.

Kullanılacağı zaman kapağı açıldığında, suyu fazla gelirse, reçelinizi yedikten sonra kalanı kapağı açık vaziyette buzdolabında saklarsanız daha kıvamlı olur....muş.

Kolay gelsin sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

EK; Söndürmeye yakın 1-2 damla limon suyu, özür unutulmuş)).


Düzenleyen mrduran : 16-09-2012 saat 19:42 Neden: ek
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025