agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni16644Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-09-2012, 15:44   #1
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Bahçede kuru kalabalıkdan başka ve hiç bir işe yaramayan kütüklerin değerlendirilmesi.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2012, 15:45   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Mümkün olduğunca cam kavanoz kullanın derim.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2012, 15:57   #3
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Mümkün olduğunca cam kavanoz kullanın derim.
Tamam .Teşekkür ederim.denizakvaryumu.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2012, 15:54   #4
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Tabiat ana fotoğraf makinalarına poz vermede öyle çömertki ,Hayranı olduğumuz dünyanın en ünlü mankenleri o pozu veremiyor.Veriyormu yoksa?

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2012, 21:06   #5
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Merhaba Sayın Hk50,

15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım,

''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.


Sayın mrduran
Sarı domatesler bunlardanmıydı.Ben yıllardır yetiştirip turşusunu ve recelini yapıyoruz.Doğrudur.Pazarı yoktur.
Bu yıl daha henüz olmadılar.Bu fotoğraflar 46 ve 206 mesajdaki fotoğrafların kopyasıdır.


Not Turşu tarifini hanımdan aldığım bilğiler dahilinde anlataçağım.
Saygılar

Eklenen Resimler
  
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 00:08   #6
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Merhaba Sayın Hk50,

15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım,

''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım.


Sayın mrduran
Sarı domatesler bunlardanmıydı.Ben yıllardır yetiştirip turşusunu ve recelini yapıyoruz.Doğrudur.Pazarı yoktur.
Bu yıl daha henüz olmadılar.Bu fotoğraflar 46 ve 206 mesajdaki fotoğrafların kopyasıdır.


Not Turşu tarifini hanımdan aldığım bilğiler dahilinde anlataçağım.
Saygılar
Evet sanırım bunlar.

Ama yediğimde lezzet bulmamıştım.

Sizinkiler çiğden nasıllar..?.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2012, 21:22   #7
Ağaç Dostu
 
Türkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2012
Şehir: AZERBAYCAN
Mesajlar: 616
Galeri: 1
ooooooooooo gormiyeli bahcenizde bir suru gelismeler olmus.sebzeler meyveler olgunlasmis,tursular sofralar kurulmus.afiyet bal seker olsun,hersey cok guzel

Türkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 19:51   #8
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Türkan Mesajı Göster
ooooooooooo gormiyeli bahcenizde bir suru gelismeler olmus.sebzeler meyveler olgunlasmis,tursular sofralar kurulmus.afiyet bal seker olsun,hersey cok guzel
Hoş gelmişen Sn Türkan.
Epey bir zaman oldu.Merak etmiyede başlamışdım.
Sağlık sıhhatin iyidir inşallah.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 21:28   #9
Ağaç Dostu
 
Türkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2012
Şehir: AZERBAYCAN
Mesajlar: 616
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Hoş gelmişen Sn Türkan.
Epey bir zaman oldu.Merak etmiyede başlamışdım.
Sağlık sıhhatin iyidir inşallah.
benimki iyi abicim.ananemin sorunlari vardi ama sukurler olsun gecti.merak ettiginiz icin cok tesekkur ederim.gercekten burda cok iyi dostlar kazanmisim.hepinizi cok seviyorum.saygilar sevgiler.

Türkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 19:44   #10
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Yapılması
Seçilen turşu kabına önce nohutlar ,Üzerine domates biber.Aralarına Sarımsak maydanoz.
Tamamen dolunca bir kenara konup en az 24 saat bekletileçek.
Önceden Kaya tuzu ile hazırlanan tuzlu suyun içine sirke ve turşu tozu karıştırılıp Malzemeler kapanana kadar döküleçek.
İki yemek kaşığı toz şeker ağzına konaçak.
Kapağın altına suyun dışarı çıkmasını önleyiçi ikinçi bir kapakyapılıp bastırarak kapanaçak.
Aşamaları.Şişlenmemiş domatesler içerde şişerek hacim genişliyeçeği için suyun çıkması ikinçi kapakla önlenmiş olunuyor.
Şişen domatesler yukarıdan içeriye suyu alıyorlarçBu seferde su eksilmiye başlıyor.Su eksidiği görülünçe daha önceden hazırlayıp fazlasını bir kap içinde sakladığımız karışımlı su ilave edilip dönmesi bekleneçek.
Döndüğü kokusundan anlaşılıyor.
Dağılmamış domatesler dilim dilim edilerek serviş edilip afiyetle yeneçek.
Bilmem anlatabildimmi ?
Saygılar.Hürmetler.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 20:22   #11
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Buda şişe turşusu

Eklenen Resimler
  
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 21:08   #12
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Şişe Turşunun içindekiler.

Eklenen Resimler
  
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2012, 21:26   #13
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Gel keyfim geeeeel.
(Ben demiyorum.O yatanlar diyor)

Eklenen Resimler
  
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 02:25   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2011
Şehir: sakarya
Mesajlar: 679
Evet birde pratik yolunu paylaşayım sizinle kayınpederim sap kısmını çıkarıp matkap takıyor 150 200 kilo domatesi 15 20 dakkada çekiyor kayınvalidem dökmeye yetiştiremiyor domatezi önce azcık pişiriyor.

nılgun_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 14:33   #15
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
hk50/Köydeki bahçenin 2013 yılı Gelir gider bütçesi ile kalkınma proğramını görüşmek için toplanılmamışdır.
2013 yılı Çilek fidesi sorunlarını ve yetiştirmek için toplanılmışdır.
Gündem.

Eklenen Resimler
  
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 14:59   #16
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Bunların yanına birkaç dilim ekmek,birazda beyaz peynir olsa idi ne güzel yenirdi.

Eklenen Resimler
    
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 15:21   #17
Ağaç Dostu
 
smnunal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2011
Şehir: muğla
Mesajlar: 1,547
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Bunların yanına birkaç dilim ekmek,birazda beyaz peynir olsa idi ne güzel yenirdi.


Sayın hk50,

Saydıklarınızın yanında birde Halil bey olursa daha güzel olur. Sizlere afiyet olsun.

smnunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 15:32   #18
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster



Bunların yanına birkaç dilim ekmek,birazda beyaz peynir olsa idi ne güzel yenirdi.


Bu sarı kavunlar tatlı asya kavunu mu? Bu sene kavunlar gölgede kalınca bahçedeki kavunlardan sararıp olgunlaşan olmadı. Tohumlarını tohum takas etkinliğine gönderecek misiniz?

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 21:22   #19
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Bu sarı kavunlar tatlı asya kavunu mu? Bu sene kavunlar gölgede kalınca bahçedeki kavunlardan sararıp olgunlaşan olmadı. Tohumlarını tohum takas etkinliğine gönderecek misiniz?
Sn limon sever
Nasip olurda güvenilir tohumlarını alırsam kesin göndermeyi düşünüyorum.
Saygılar.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 13:56   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Bu sarı kavunlar tatlı asya kavunu mu? Bu sene kavunlar gölgede kalınca bahçedeki kavunlardan sararıp olgunlaşan olmadı. Tohumlarını tohum takas etkinliğine gönderecek misiniz?
Tiger melon

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2012, 20:37   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-08-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Bunların yanına birkaç dilim ekmek,birazda beyaz peynir olsa idi ne güzel yenirdi.
mükemmel ellerinize sağlık,bu ürünleri ortaya çıkarmak tüm yorgunluğu aliyordur herhalde,

gurolyavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 21:50   #22
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Beyaz açur

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2012, 21:56   #23
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Yeşil açur

Eklenen Resimler
  
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2012, 14:03   #24
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Hangi meçhuledir yolculuk.
Kimi yerde Pekmez,kimi yerde sirke,kimi yerde şarap,kimi yerde turşu,kimi yerde sofrada.Üzüm.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2012, 20:55   #25
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Hangi meçhuledir yolculuk.
Kimi yerde Pekmez,kimi yerde sirke,kimi yerde şarap,kimi yerde turşu,kimi yerde sofrada.Üzüm.
Bizde reçel efendim, bazen.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2012, 13:11   #26
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
Bizde reçel efendim, bazen.

Sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.
Sizdeki reçeli biz bilmediğimiz için üretimizde yok.Tarifi ve imalat şekli bildirilirse hem çok memnun oluruz,hemde çok teşekkür ederiz.
Sayın mrduran
Saygılar.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2012, 19:11   #27
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50 Mesajı Göster
Sizdeki reçeli biz bilmediğimiz için üretimizde yok.Tarifi ve imalat şekli bildirilirse hem çok memnun oluruz,hemde çok teşekkür ederiz.
Sayın mrduran
Saygılar.
Üzüm Reçeli;

Üzümün 3/4 civarında şeker(üzümün tadı da önemli) 1 su bardağı su ile 3-5 adet karanfil+2 adet kabuk tarçın eklenerek kaynatılır, hanım bazen havlıcan atıyor(fakat havlıcanda dikkat lazım-bazen ayarlıyamazsanız acılık verir...miş). Üstüne üzümler atılır(1 kg. üzüm). Bir taşım kaynatılır, üzümün salacağı su miktarına göre üzümler kevgirle şerbetten dışarı alınır ve şerbet kaynatılmaya devam ettirilir, şerbet fazla suyu çektirilir. Üzümler tekrar içine atılır ve bir taşım kaynatılır. Üzümlerin ezilmesine izin verilmez(ezilmiş gibi görünse de şerbetle buluşunca dirilir- ayar işi efendim)

Çekirdeksiz minik taze/yaş ayıklanmış üzüm olmalı(leblebi kadar).

Vakumlama sistemi ile sıcak sıcak kavanozlara konur, gölge ve serin yerde saklanır.

Kullanılacağı zaman kapağı açıldığında, suyu fazla gelirse, reçelinizi yedikten sonra kalanı kapağı açık vaziyette buzdolabında saklarsanız daha kıvamlı olur....muş.

Kolay gelsin sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

EK; Söndürmeye yakın 1-2 damla limon suyu, özür unutulmuş)).


Düzenleyen mrduran : 16-09-2012 saat 19:42 Neden: ek
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2012, 14:28   #28
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Güle sorma.

Eklenen Resimler
  
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2012, 14:36   #29
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Renklerin yarışı.

Eklenen Resimler
  
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2012, 13:46   #30
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Bahçenin son erik çeşidi.

Eklenen Resimler
  
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025