![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın Hk50, 15-20 sene evvel, çalıştığım bankaya gelen bir pazarcı ahbabım, ''Reçellik'' sarı domates getirmişdi bana. Fındık büyüklüğünde, çiğ yendiğinde lezzeti yoktu fakat reçeli güzeldi. Sonraları o cins domates pazarlardan kalktı, tutmadı sanırım. Sayın mrduran Sarı domatesler bunlardanmıydı.Ben yıllardır yetiştirip turşusunu ve recelini yapıyoruz.Doğrudur.Pazarı yoktur. Bu yıl daha henüz olmadılar.Bu fotoğraflar 46 ve 206 mesajdaki fotoğrafların kopyasıdır. Not Turşu tarifini hanımdan aldığım bilğiler dahilinde anlataçağım. Saygılar |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Ama yediğimde lezzet bulmamıştım. Sizinkiler çiğden nasıllar..?. Saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Epey bir zaman oldu.Merak etmiyede başlamışdım. Sağlık sıhhatin iyidir inşallah. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
benimki iyi abicim.ananemin sorunlari vardi ama sukurler olsun gecti.merak ettiginiz icin cok tesekkur ederim.gercekten burda cok iyi dostlar kazanmisim.hepinizi cok seviyorum.saygilar sevgiler. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Yapılması Seçilen turşu kabına önce nohutlar ,Üzerine domates biber.Aralarına Sarımsak maydanoz. Tamamen dolunca bir kenara konup en az 24 saat bekletileçek. Önceden Kaya tuzu ile hazırlanan tuzlu suyun içine sirke ve turşu tozu karıştırılıp Malzemeler kapanana kadar döküleçek. İki yemek kaşığı toz şeker ağzına konaçak. Kapağın altına suyun dışarı çıkmasını önleyiçi ikinçi bir kapakyapılıp bastırarak kapanaçak. Aşamaları.Şişlenmemiş domatesler içerde şişerek hacim genişliyeçeği için suyun çıkması ikinçi kapakla önlenmiş olunuyor. Şişen domatesler yukarıdan içeriye suyu alıyorlarçBu seferde su eksilmiye başlıyor.Su eksidiği görülünçe daha önceden hazırlayıp fazlasını bir kap içinde sakladığımız karışımlı su ilave edilip dönmesi bekleneçek. Döndüğü kokusundan anlaşılıyor. Dağılmamış domatesler dilim dilim edilerek serviş edilip afiyetle yeneçek. Bilmem anlatabildimmi ? Saygılar.Hürmetler. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Evet birde pratik yolunu paylaşayım sizinle kayınpederim sap kısmını çıkarıp matkap takıyor 150 200 kilo domatesi 15 20 dakkada çekiyor kayınvalidem dökmeye yetiştiremiyor domatezi önce azcık pişiriyor. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın hk50, Saydıklarınızın yanında birde Halil bey olursa daha güzel olur. Sizlere afiyet olsun. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sarı kavunlar tatlı asya kavunu mu? Bu sene kavunlar gölgede kalınca bahçedeki kavunlardan sararıp olgunlaşan olmadı. Tohumlarını tohum takas etkinliğine gönderecek misiniz? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nasip olurda güvenilir tohumlarını alırsam kesin göndermeyi düşünüyorum. Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Tiger melon |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-08-2012
|
mükemmel ellerinize sağlık,bu ürünleri ortaya çıkarmak tüm yorgunluğu aliyordur herhalde, |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın mrduran Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üzümün 3/4 civarında şeker(üzümün tadı da önemli) 1 su bardağı su ile 3-5 adet karanfil+2 adet kabuk tarçın eklenerek kaynatılır, hanım bazen havlıcan atıyor(fakat havlıcanda dikkat lazım-bazen ayarlıyamazsanız acılık verir...miş). Üstüne üzümler atılır(1 kg. üzüm). Bir taşım kaynatılır, üzümün salacağı su miktarına göre üzümler kevgirle şerbetten dışarı alınır ve şerbet kaynatılmaya devam ettirilir, şerbet fazla suyu çektirilir. Üzümler tekrar içine atılır ve bir taşım kaynatılır. Üzümlerin ezilmesine izin verilmez(ezilmiş gibi görünse de şerbetle buluşunca dirilir- ayar işi efendim) Çekirdeksiz minik taze/yaş ayıklanmış üzüm olmalı(leblebi kadar). Vakumlama sistemi ile sıcak sıcak kavanozlara konur, gölge ve serin yerde saklanır. Kullanılacağı zaman kapağı açıldığında, suyu fazla gelirse, reçelinizi yedikten sonra kalanı kapağı açık vaziyette buzdolabında saklarsanız daha kıvamlı olur....muş. Kolay gelsin sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. EK; Söndürmeye yakın 1-2 damla limon suyu, özür unutulmuş )).Düzenleyen mrduran : 16-09-2012 saat 19:42 Neden: ek |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|