![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn KAPTANzst. Bu erik cinsini fidancıdan almadım.Yöremize yakın bir beldeden İhtiyar bir amcanın hediyesi oldu.İlk yıllar ne olduğunu pek anlıyamadım.Fakat son iki yıldır takip ediyorum.Erik Eylülün ortalarından sonra olgunlaşmıya başlıyor.Ekim başında bozup soguk depoya koyarsan nisan ayına kadar yiyebiiliyorsun.Dalında Ekim 20 ye kadar kalabiliyor.Ançak bir farkla Toplayınca iki üç gün içinde yumuşayıp özelliği kaybediyor. Netice erik kıymete bindi bazı arkadaşlar aşı meysiminde aşı yapmak istiyor şayet sizde izterseniz haberleşip aşı çubuğu gönderebilirim.Halıhazırda sürgün vermedi vereçek gibide değil. İsmine kimi kara erik ,kimi kış eriği,kimi yabani erik diyor. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Gerçekten dikkat çekici. Bizim burda da var ama bu rekte değil tadı ekşi ve turuncu renkte. Ekim ayında toplanmaya başlanır marmelatı ve kurutmalık olarak değerlendirilir. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemizde bulunan Amasya elma ağaçları misyonunu tamamladı.Şöyleki verimden düşdü.Yeni sürgün ve dal vermiyor.Gövde içleri çörümüş,dayanıklılığını kaybetmiş.İşte bu nedenle tamamı kesiliyor.Tabii yerine yenisi dikileçek. İlk iş elmalardan başladık. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın hk50, çok güzel düşünmüşsünüz ellerinize sağlık, çok güzel saksılarınız olacak inşallah. İnşallah da, nasıl oydunuz onları? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn YeniGine ve TCM Görülen elma ağaç kütüklerini ortalarından bir yönden diğer yöne uzun bir matkap uçu (10) ile deliyorum.Üç dört delikde olabiliyor.Delikleri Akü asidi ile doldurup en az iki ay bir kenarda bekletiyorum.Netice orta bölme çürüyor.Sonra açıyorum. Diğer ağaç delme aparatları var ama çok para olduğu için böyle kolayını buldum. Düzenleyen hk50 : 14-11-2014 saat 16:48 |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|