![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 347
|
Sayın hk50 mantarlar eğer bol miktarda yetişiyorsa bi test ettirin isterseniz birde yiyipte bişey olmayan komşularınız varsa endişe etmeyin bir merakım da ''Bahçesinde meyve,gül,süs ağaçları olupda çelikle,tohum ve aşı ile çoğaltılamıyan bitkilerimiz yaprağını döktükten sonra En basit pet şişelerini ortadan kesip alt tarafdanda delerek köklenmesini istediğimiz dala düzgünce yerleştirip içini hafif rutubetli toprakla dolduralım.Toprağın ağırlığından dalın sağa sola yatmaması içinse dayanıklı bir iple güçlü dallardan birisine bağlıyalım.Netiçe bir yıl beklediğimizde köklenmiş olarak ilğili ağaçın bire bir genlerini taşıyan bitkiyi elde etmiş oluyoruz. Alt tarafından keserek istediğimiz yere dikebiliyoruz.'' bu uygulamanın fotoğrafı var mıdır acaba bende çekirdekten ağaç yetiştirmeye meraklı olanlardan biriyim de ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn habiş. Teşekkür ederim.Bir tanesi gördüğünüz gibi 2215 nolu mesajdakidir.Diğerleri içinse şu anda bir sağlık nedeni ile şehir dışında bulunmaktayım.Dönüşde inşallah detaylı ve açıklamalı fotoğrafları yüklerim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 347
|
Sn hk50 her ne içinse geçmiş olsun Rabbimden acil şifalar diliyorum.. uyguladığınız yönteme gelince süper bi fikir ilk defa duydum resimden ve açıklamanızdan yöntem gayet anlaşılır bende deneyeceğim ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Havai köklendirme olarak forumda özellikle bonsai ustalarımızın bolca uyguladığı güzel bir yöntem ve başarı oranı çok yüksek |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn meh12, Bu uyğulamadan % 99 başarı sağlıyorsunuz.Tek ağaçlarda değil.Örneğin Domateslerde biber ve batlıçanlardada uygulama yapabiliyorsunuz.Gül ve çiçeklerdede bu yıl uygulamayı düşnüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn habiş, Bu uyğulama zor bir işlem değil.Zira 1/2 litrelik bir pet kabını ikiye bölüp seçmiş olduğunuz bitki dalına takıyorsunuz.İçine toprak koyup az miktarda su döküp bırakıyorsunuz.Düşmemesi içinde sağlam bir dala bağlamanızdır.Beklemiye bırakaçaksınız.En az bir yıl. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Piyasadan her ne kadar yanmış çiftlik güpresi diye almış olsakda.Bazı uyanık çiftlik sahipleri veya küçük hayvan işletme sahipleri hayvan üpresinin içine kimyasal ilaçlar katara renk değişikliği yapılan güpreyi yanmış güpre diye satıyorlar. Bence bu tip güpreyi alan bahçe sahipleri güprenin üzerini naylonla örterek bahçenini bir kenarında en az bir yıl bekletmeleridir. Bu şekilde yanan güpre içinde hem manas barınamadığı gibi hayvansal hastalıklarda kalmamış oluyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
Şehir: HATAY
Mesajlar: 714
|
nasıl yapıyıorsunuz anlatabilir misiniz |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn hüzün, Yapılması çok kolay.Şöyleki,Bahçeden biçilmiş veya yolunmuş otlar bir yerde toplanıp içinde ağaç dalları taş v.s. varsa ayıklanıp büyük poşede dolduruluyor.Doldurulan poşet bir kenarda bekletiliyor.Bu bekleme zamanı içinde otlar çürüyüp dibe çöküyor.Poşetde boşalan kısma tekrar ot dolduruluyor.Böyle devam edilerek bir tane poşet ançak bir sezonda doldulabiliyor. Yerinden kaldıralamaz hale gelinçe ağzı bağlanıp öyleçe bırakılıyor.Zamanla değişik kokular oluyor.Olgunlaşınça tıpkı yanmış bir çiftlik güpresi kokusu verdiği anda poşetten döküp güneşe bırakıyorsunuz.Kuruyan yeşil güprede otlardan yapraklardan eser kalmıyor.Avuçunuz içinde ezillip dağılan güpreleri toprağa serpiyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Melbourne
Mesajlar: 78
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayır delik açmıyorsun.Açtığınız an hava alaçak ve çürümede gerçekleşmiyeçek.Besin değeride çıkan sıvıda.Zamanla Sıvı ile katı otlar yeni bir bileşik meydan getirip katı hale dönüşüyorlar.İlk anda meydana gelen sıvı zamanla yok oluyor. Pratik ve basit. Ben piyasadaki kimyasal organik sıvı v.s. v.s. Güprelerden daha faydalı ve yararlı buldum. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
|
Afiyet olsun, Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Sayın hk50, Bahçenizin sessiz takipçisiyim. Çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Üstte paylaştığınız vişnelerle ilgili bir şey dikkatimi çekti: Dondurucuya kavanozla ağzı açık şekilde mi koyuyorsunuz? Çok canlı ve taze görünüyorlar. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn yağmur. Bir çay kaşığı şeker ile ağzına kadar su ile doldurulup ağzı kapak ile kapatılıyorsun.Sonra kavanozlar su dolu tencere içinde 30 dakika kaynatıyorsun.Tencereden çıkardığın kavanozları bir bez üzerine ters (Kapak üstüne) çevirip koyuyorsun.Üzerlerini örtüp sogumaya bırakıyorsun.Soguduktan sonra serin bir yere diziyorsun.Uzun zaman kalaçaksa (Örneğin 2-3 yıl) Buzdolabında derin donduruçuda muhafaza ediyorsunuz. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
Şehir: Melbourne
Mesajlar: 78
|
Tesekkur ederim HK50 sizin bu gubre yontemini bende deneyecegim. Bir arkadasim kestigi otlari bir yerde yigin yapiyor sonrada bunu toprak niyetine kullaniyor. Fakat goruntu cok cirkin ve benim kucuk bir kizim, kedim ve kopegim var. Hastalik kapmasinlar diye ben yapmamistim o yontemi. Plastik torbayla gubre yapimi hem Pratik hemde bahcelerdeki atiklari degerlendiriyor. Haftaya cimenleri kesince atiklari torbalar koyarim bir kenara. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 347
|
Sayın hk50 çok güzel ve leziz görünüyorlar Maşallah cinsi nedir acaba |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu ayva cinsi internette yaptığım araştırmada kırmızı ayva diye geçiyor.Fidanlarıda yeni yeni fidançılarda görülmüye başladı. |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 347
|
Alıntı:
daha neler göreceğiz kim bilir güle güle büyütüp afiyetle yiyesiniz inşallah Selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn habiş, Bana bir ziraat fakültesi öğretim üyesi Profosör,demişdiki, "Bitkinin sınırı yok.Hafif kafayı yemek istiyorsan bitki ile uğraş" Şu anda bende ne olduğunu henüz bilemediğim,ismini bulamadığım dört çeşit bitki daha varki,ilerde paylaşaçağım. Düzenleyen hk50 : 24-12-2013 saat 12:04 Neden: Düzeltme |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 347
|
Alıntı:
Charles Darwini duymuşsunuzdur çocukluğundan itibaren bitkilere ve hayvanlara ilgi duymuş bununla ilgili büyük bir geziyede çıkmışdır. Beagle yolculuğu. Bununla ilgili okuduğum kitabı hatırlayamadım okumanızı tavsiye edecektim en yakın zamanda bulup size söyleyeceğim Darwinin söylenilen karalamaların aksine farklı bir yüzünü tanıyacaksınız.. merakla diğer bitkilerinizi de görmeyi bekliyoruz.. Selamlar. Düzenleyen habiş : 24-12-2013 saat 13:48 Neden: imla |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
|
Sayın hk50, ayvalar çok güzel görünüyorlar ama benim kafam karıştı, bu iki meyve sanki değişik bir meyve, şeftali görünüşlü, elma duruşu ama ayva demişsiniz, afiyetle tüketin inşallah. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizde ayvanın bu şekil bir ayva olduğunu meyve verdikten sonra öğrendik.Yemesi pek hoş değil ama tatlının her türlüsü bir birinden lezzetli oluyor. Meyveçilikde bilimsel bir isim bulamadım.Sadeçe kırmızı ayva diye geçiyor.Şimdiye kadar Türkiyede iki yerde yetişdiğini internette okudum.Şu andada üçünçü bizde ama,biz özelliğini bilmediğimiz için kimselere haber vermedik.İlk defa Ağaçlar net te yayınlıyorum.Beğeninize. |
|
|
|
|
![]() |
|
|