Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur
Sayın hk50,
Bahçenizin sessiz takipçisiyim. Çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Üstte paylaştığınız vişnelerle ilgili bir şey dikkatimi çekti: Dondurucuya kavanozla ağzı açık şekilde mi koyuyorsunuz? Çok canlı ve taze görünüyorlar.
|
Sn yağmur.
Bir çay kaşığı şeker ile ağzına kadar su ile doldurulup ağzı kapak ile kapatılıyorsun.Sonra kavanozlar su dolu tencere içinde 30 dakika kaynatıyorsun.Tencereden çıkardığın kavanozları bir bez üzerine ters (Kapak üstüne) çevirip koyuyorsun.Üzerlerini örtüp sogumaya bırakıyorsun.Soguduktan sonra serin bir yere diziyorsun.Uzun zaman kalaçaksa (Örneğin 2-3 yıl) Buzdolabında derin donduruçuda muhafaza ediyorsunuz.