![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kısa sürede; eve su bağlanması ve forseptiğin devreye alınması, eve giriş merdiveni gibi kısmi inşaat işlemlerini tamamladık. Artık sıra bahçeye gelmişi..Zira sonbahar yağmurları kendini göstermeye başlamış, Bahçenin çamuru eve taşınmaya başlamıştı. Bahçenin çamurundan kurtulmak için alanı çimlemeyi düşündüm. Bahçede ki kod farkını düşürmek için 5-6 traktör toprak getirtip tefsiye işlemine giriştim. Mevsim yetişmediği için birazını yapabildim, ![]() Kalanı seneye kaldı ve kışa girdik... Henüz elektrik aboneliğimiz gerçekleşmediği için kış biraz zorlu geçti. Karda çoktu. Jenerator çalıştırıp elektrik sobası ile ısınmaya çalıştık. Yetişmediği için sadece evin salon zeminini kaplatabildik, bir iki koltuk ve bir masa ve bir kaç iskemle ile bir kışı evin salonunu kullanarak geçirmeye çalıştık. ![]() Isınmaya destek için dışarda yakıp kor haline gelen mangal ateşinden de destek sağlamaya çalıştık. ![]() Bahar gelince yapacağımız işlerin planlaması ve hayali ile bol karlı bir bir kışı çıkarmaya çalıştık... ![]() ![]() DEVAMI GELECEK Düzenleyen s.serdar : 28-10-2011 saat 07:43 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Kışın bahçeye sık sık gidip gelmeye başlayınca, çevremizde bazı davetsiz misafirlerimiz belirmeye başladı. Artık her gelişimizde de onların nafakasını düşünmeye ve hazır etmeye çalıştık. Ve bahçe evimizin bütün kış boyu misafiri ve bekçileri ile ilkbahara başbaşa girdik. ![]() ![]() Bahar gelince, kışın üretmeye çalıştığımız projelerimizi planlamaya ve uygulamaya koymaya başladık. Çamurun önünü kesmek için ön bahçe oluşturulacak çiçek bantları dışında tamamen çim olacaktı. Arazinin ve çevremizin oldukça açık oluşu nedeniyle suyu sık sık ve çabuk kirleneceği düşüncesi ile planladığımız süs havuzundan vazgeçtik. Bu arada mangala çağırdığımız tüm misafirlere (kadın-erkek fark etmeksizin) mangal öncesi kazma kürek vererek, bahçe tesfiye ve düzenlemesine katkı ve desteklerini istedim. ![]() Evin kenarlarında toprağa ve çamura bulanmadan dolaşmak için yürüme yolu ve evin su basmanının Ankara taşı diye adlandırılan bir taşla kapatılmasını tamamladık. Bu islerin tamamlanması ve ön bahçenin oldukça düz konuma getirilmesi yaz ortalarını buldu. İçinde bulunduğumuz ayların çim ekimi için uygun olmadığını öğrendik ve Eylül’e kadar beklemeye karar verdik. Bu arada evin içindeki ıslak zeminleri seramikle, odalarıda salonumuzda olduğu gibi parke ile kaplattık. Çim alanların sulanması için gereken bahçeye sulama tesisatını ve döşenmesini bizzat kendim yapmaya başladım. İlk çiçeklerimizi dikmeye başladık, çoğunluğunu gül tercih ettik. Yer yerde mevsimlik çiçek fideleri yerleştirdik. ![]() DEVAMI GELECEK Düzenleyen s.serdar : 28-10-2011 saat 08:00 Neden: yazım hatası |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
İnşaattan artan bazı düz taşları geçici olarak ön bahçede ev ile yol arasına döşeyerek yürüme yolu yaptık. Bahçenin tozunu çamurunu eve arabaya taşımayalım diye ![]() Bu arada elektrik aboneliğimiz de gerçekleşti. O zamana kadar evin içinde muhafaza ettiğimiz jeneratörü bodruma indirip eve olan bağlantılarını yaptırdım. Bodruma 2 adet 700’er litrelik su tankı yerleştirip hidrafor koydurdum ki, ileride olacak çimlerimiz su kesintisinden etkilenmesin diye. Artık evde bahçede kendi göstermeye başlamıştı ancak tek eksiğimiz çimimizin olmayışı idi. Dört gözle çimleri ekmeyi planladığımız Eylül ayının gelmesini beklemeye başladık. Artık bahçemiz çim ekilebilir bir hale gelmeye başlamıştı ![]() Artık sonbahar gelmiş çim tohumlarının ekilebilir dönemine girmiştik. Yakındaki köyden iki traktör dolusu hayvan gübresini de getirip çim ekimini yaptık. Bekledik tohumların çimlenip yeşermesini. 15 gün sonra yer yer flizler kendini göstermeye başladı ki havalar aniden soğudu. Çimlerin faaliyeti duruverdi. Fazla geçmeden kar düştü. Bütün bir kışı ekili alanlara zarar vermemek için geçici olarak düzenlediğimiz yürüme yolundan inmeden geçirdik. İlkbaharda çim faaliyedi yeniden hızlandı. Başlanıçta kel kör gibi gözüken çimler sıklaştı ve biçilebilir hale geldi. Yaz ortasında ise ön bahçemiz yemyeşil olmaya ve her hafta biçilebilir hale geldi. Taze kesilmiş çim kokusunu kendi bahçemizde yaşamaya başlamış olduk. ![]() ![]() DEVAMI GELECEK |
|
|
|
![]() |
|
|