![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Güzelim çim görüntülerinizle hoşgelmişsiniz Sayın s.serdar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, şükür bugüne iyiyim; sağolun. Hâlâ bildiğiniz gibi birşeyler başarmaya çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2015
|
Merhaba Serdar Bey, Bizim de çimenler çıkamaya başladı 5 cm.e ulaştı..Ancak biz sizin gibi yabani ot ilacı kullanmamıştık..Kullanmak aklımıza gelmedi peyzaj firmasıda söylemedi toprak bellendiği için belkide bilemiyorum. Hoş bilsem de kullanırmıydım onuda bilemiyorum. Kimyasal ve birçok canlıyı öldürdüğünü düşündüğümden ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Sayfamın başlangıç bölümlerinin bir yerinde değindiğimi hatırlıyorum bu konuya. İlk ekim benim için de bir başarısızlıktı. Bilmediğimizden hayvan gübresi kullanmıştık. Ayrıca çıkan çimlerin şekil ve görünüşünü beğenmediğim için, yaz aylarında sulamayı kestim. Yabani ot ilacı kullanarak mevcut çimleri yok ettim ve son bahar aylarında yeniden ve farklı bir karışım kullanarak ekim yaptım. Yaklaşık 15 yıldır aynı çimi kullanıyorum. İkinci ekimde hiç hayvan gübresine yer vermedim ve kapak toprağı olarak elenmiş kendi toprağını kullandım ve yabani o sorununu aşmış oldum. Sayın gunes tor. Bahçeniz şehiriçinde ise elle toplayarak yabani ot mücadelesi yapmak başarı sağlayabilir. Ancak benimki gibi açık arazide ise çim içindeki yabani ot için zirai ilaç kullanmanız, deneyim ve tecrübelerime dayanarak bence akılcı olacaktır derim. Boşlukların dolması en az yıl beklemeyi gerektirir. Bence bu sürenin dolması ve kardeşlenme sonuçlarının beklenmesi en iyisi. Bu süre içinde içinde mikro elementleri içeren hazır gübre kullanmanızı öneririm. Her zaman söylerim. Çim aynen metres gibidir derim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Mevsimlik çiçek alışverişine çıkmıştık. Değişik ve iklimimize uygun çiçek bakınırken Bodrum papatyası adlı çiçekler hoşumuza gitti. Satıcı kışa girerken toprağa yakın budarsanız seneye yine çıkar dedi. Ve bir kaç kasa Bodrum Papatyası aldık. Ancak sık sık sert rüzgar ve sağnak ve dolu yaşadığımız için henüz ait oldukları mekanlara dikemedik. Doludan zarar görmemeleri için mazıların ve çam ağaçlarının kuytusunda beklemeye devam ediyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bodrum papatyası iyi bir seçim olmuş. Çok soğuklarda budama yaptıktan sonra üzerini örtün yine de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Naylon,? Hayvan gübresi? Yaprak? Saman? Vs? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Bodrum papatyasını aman rüzgarlı **** cok yakıcı güneş alan bir yere dikmeyin mahvoluyorlar..Kışın da cok hafıf sıcak tutsun diye gübre üstünede şu ağaç kabukları satarlar orta boy olanlardan örtüyorduk..bahara doğru sadece ağaç kabuklarını topluyoruz, gübre de bonusu oluyordu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çim alanlarda başarı sağlamak istiyorsanız zirai ilaç kullanmanız şart. Bende doğaya saygı duyuyorum ama ilaç kullanmadan başarı sağlamanın olanaksız olduğunu çokça deneyimlediğim için, ilaç kullanımını normal görmeye başladım artık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Bunu çim bölümünde de sordum ama şimdilik oraya ilgi az oldugundan daha cevaplanmamış cok soru var..Arastırmalarımdan anladıgım kadarı ıle NPK çeşitlerinden veren var bazen amonyum nitrat veren bazen DAP ya da hazır satılan vilmorin yok genta.nın çim gübreleri..Aklım bu konuda karışık NPK versek hangisini vericez 15 15 15 mı 20 08 16 mı ve bunun gibi bir sürü kombinasyonlar var...yılda kac kere vericez hangisinden vericez ..siz kısaca ayları da söyleyerek ne verdiğinizi bir yazsanız bende bu işkenceden kurtulsam..Bizde Nevsehir.de olduğumuz için iklimimiz hemen hemen aynı..O kadar cok gübre çeşidi var ki kafam basmıyor artık ![]() Son olarakda bızım çimler 1 aylık, geniş yapraklı ılac ıcın daha gucsuzmudurler bıraz daha beklemelımıyım sizce? Valla ne soylesınız haklısınız cok oldum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Hayırlı Olsun Serdar Bey, Ben de Ankara Güdül'de buna benzer bir manzara için yola yeni çıktım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Başta bu ve benzeri sitelerdeki deneyimlerden istifade ederseniz mükemmel bir bahçeye sahip olacağınıza eminim. Şimdiden hayırlı olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2014
|
Serdar bey cimleriniz icin kullandiginiz gubre hangisidir? Birde bodrum papatyalarini ben kendim bu sene tohumdan yetistirdim ve paketin uzerinde tek yillik oldugu yaziyordu. Acaba ben yarim fransizcayla yanlis mi anladim yoksa benimkilerde seneye tekrar acar mi? bilemedim simdi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Bodrum papatyası kışın don-buz-kar yemezse çok yıllık. Arkadaşın bahçesine almıştık geçen sene, bu sene kaldığı yerden devam ediyor. Ankara nın karı buzunun altında hayvan gübresi ve çam kabuğu korumaz gibime geliyor. Öyle günlerde naylonla örtüp sonra naylonu kaldırsanız daha iyi olur bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Tecrübesizliğim nedeniyle 16 yıl önce dikmiş olduğum yaklaşık 6 metreyi aşkın karaçam ağacımı evvelsi gün başlayarak, bu gün tümüyle kestim. Son iki yıldır keseyim mi kesmeyeyim mi diye derin derin düşünürken, ani bir kararla kesim kararı aldım ve uyguladım. Gerekçem şu idi. Çam ağacında aradığım yeşilliği bu ağaçta bulamamıştım. Dalları boru gibi uzun ve seyrek, dallar üzerinde çamın yeşilliğini yeterince bulundurmuyordu. Kökleri derine gitmeyip çim alanın yüzeyinde idi. Geçmişte yaşadığım gibi devrilme tehlikesi yaratmasıydı. Çimi her biçimimde 2-3 noktadan çim makinasının bıçağı köklerine çarpıyordu. Hemen sağında yer alan köknarın içine tecavüz edip, köknarın o tarafını sarartmış olmasıydı. İğnelerini (yapraklarını) sürekli döküp mazılara, çim alanlara zarar vermesi idi. Önce alttan başlayarak yan dalları kestim. Sonradan tepeden başlayarak gövde kesimine giriştim. Şehir hayatından kaçıp, doğa ve yeşille bulaşmak için 50 km yol kat ettiğim bahçemde, böyle bir katliama girişmem her şeye rağmen rahatsız etti beni. Umarım Allah affeder beni... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe maşallah yine yemyeşil, salatalık hasatı yapılmıştır maşallah... Petunyalar çok güzel. Rastgelsin, emeklerinize sağlık Sayın s.serdar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bilmeden çok gübre vermiş olmamdan dolayı salatalıkları kaybettik. Ancak bir kaç tane ancak 7-8 cm kadar erken hasatımız olmuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Ama maşallah, çekici gelmeyecek gibi de değil Sayın s. serdar... Sağoluun, çok da güzel bir ağaçmış, maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sayfam 2016 Haziran ayında takılı kalmış... Geçen sürede ne oldu dersek, yok fazla yeni bir şey. Yine bu yılda hasada hazır 1000 dönüm civarında buğday tarlası yandı. Yerden 10 metre yüksekliğe ulaşan alevler bahçe sınırlarımıza ve evlerimize yine dayandı. ![]() ![]() Yangın sonrası soğutma çalışmaları ![]() ![]() İki yılda bir benzer sıkıntıları yaşamak; Sat, git kurtul felsefesi yaratmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|