agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3406Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-10-2015, 01:02   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Galeri: 1
Hep aynı gibi ama bahçemin bana göre farklı bir açıdan görünüşü.

Name:  s1.jpg
Views: 739
Size:  51.0 KB

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2016, 01:12   #2
Ağaç Dostu

Bu sene patlayan bombalardan ötürü sezonu erken açtık. İlk işimiz çimi bakıma almak oldu. Bu sene fazla kar ve soğuk yaşamadığımız için çimlerde fazla bir yıpranma olmamıştı.

Name:  1.jpg
Views: 651
Size:  42.7 KB

Name:  2.jpg
Views: 632
Size:  44.1 KB

Name:  3.jpg
Views: 614
Size:  62.4 KB

Name:  4.jpg
Views: 623
Size:  49.4 KB

Name:  5.jpg
Views: 599
Size:  23.0 KB

Eski 22-04-2016, 01:30   #3
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Güzelim çim görüntülerinizle hoşgelmişsiniz Sayın s.serdar.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2016, 01:43   #4
Ağaç Dostu

Bu saatte bir tek ben uyanıkım sanıyordum sayın YeniGine. Epedir pek paylaşımda bulunmadığım için hoş bulduk diyebilirim. Umarım iyisinizdir.

Eski 22-04-2016, 01:56   #5
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Teşekkürler, şükür bugüne iyiyim; sağolun. Hâlâ bildiğiniz gibi birşeyler başarmaya çalışıyorum.

Eski 22-04-2016, 02:03   #6
Ağaç Dostu

Sizin azminize hayranım. Aklınıza koyup da, başaramayacağınız bir şey olacağına ihtimal veremiyorum...

Eski 22-04-2016, 02:35   #7
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Teşekkürler, zor şartlara rağmen elimden geldiğince...

Eski 08-05-2016, 10:24   #8
Ağaç Dostu

Son bir haftada, yağmur ve dolu ile geçen günlerden sonra bu gün güneşli bir sabaha uyandık. Yapacak o kadar çok iş olmasına rağmen, bu gün keyif yapmayı ve uçak uçurmayı tercih ettik.

Name:  B1.jpg
Views: 597
Size:  65.2 KB

Name:  B2.jpg
Views: 563
Size:  72.1 KB

Eski 18-05-2016, 18:10   #9
Ağaçsever

gunes tor's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2015
Merhaba Serdar Bey,
Bizim de çimenler çıkamaya başladı 5 cm.e ulaştı..Ancak biz sizin gibi yabani ot ilacı kullanmamıştık..Kullanmak aklımıza gelmedi peyzaj firmasıda söylemedi toprak bellendiği için belkide bilemiyorum. Hoş bilsem de kullanırmıydım onuda bilemiyorum. Kimyasal ve birçok canlıyı öldürdüğünü düşündüğümden Çok da bilgim yok açıkçası ilaçlar konusunda. Kapak topragı olarakda hayvan gubrelı toprak örttüler..Bir de işin içine ilk bahar ekimi olunca gelsin yabancı otlarrr şimdilik elle toplayabildiğimizi topluyoruz..çimi biçtikçe gürleşip sıklaştıkça onları yok edeceğini düşünüyoruz bu bir hayal de olabilir bilemiyorum..Çimlerin cok güzel çıktıgı yerlerde yabancı ot yok ama cok nadir daha cok bir avuc belkı ıkı avuc kadar buyuklukte az çimen cıkmıs yerlerde bittiğini gördük..sizce buraları tırmıklayıp yenıden çim tohumu mu atalım yoksa bir kaç kez biçip kardeşlenip çogalmasını mı bekleyelim ne dersiniz? Bu arada karıncalarımız da var masaşlah çim boyunda tumsek yapmıslar ama kıyamıyorum yuvalarını bozmaya sızce goruntu dışında zararı olur mu yoksa illa ilaç kullanmalımıyız? Bahcenız cok guzelmış bu arada güzel günler bol kahkahalı bir ömür geçirmeniz dileği ile...

gunes tor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2016, 07:32   #10
Ağaç Dostu

Cool

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gunes tor Mesajı Göster
Merhaba Serdar Bey,
Bizim de çimenler çıkamaya başladı 5 cm.e ulaştı..Ancak biz sizin gibi yabani ot ilacı kullanmamıştık..Kullanmak aklımıza gelmedi peyzaj firmasıda söylemedi toprak bellendiği için belkide bilemiyorum. Hoş bilsem de kullanırmıydım onuda bilemiyorum. Kimyasal ve birçok canlıyı öldürdüğünü düşündüğümden Çok da bilgim yok açıkçası ilaçlar konusunda. Kapak topragı olarakda hayvan gubrelı toprak örttüler..Bir de işin içine ilk bahar ekimi olunca gelsin yabancı otlarrr şimdilik elle toplayabildiğimizi topluyoruz..çimi biçtikçe gürleşip sıklaştıkça onları yok edeceğini düşünüyoruz bu bir hayal de olabilir bilemiyorum..Çimlerin cok güzel çıktıgı yerlerde yabancı ot yok ama cok nadir daha cok bir avuc belkı ıkı avuc kadar buyuklukte az çimen cıkmıs yerlerde bittiğini gördük..sizce buraları tırmıklayıp yenıden çim tohumu mu atalım yoksa bir kaç kez biçip kardeşlenip çogalmasını mı bekleyelim ne dersiniz? Bu arada karıncalarımız da var masaşlah çim boyunda tumsek yapmıslar ama kıyamıyorum yuvalarını bozmaya sızce goruntu dışında zararı olur mu yoksa illa ilaç kullanmalımıyız? Bahcenız cok guzelmış bu arada güzel günler bol kahkahalı bir ömür geçirmeniz dileği ile...
Sayın gunes tor.

Sayfamın başlangıç bölümlerinin bir yerinde değindiğimi hatırlıyorum bu konuya.

İlk ekim benim için de bir başarısızlıktı. Bilmediğimizden hayvan gübresi kullanmıştık. Ayrıca çıkan çimlerin şekil ve görünüşünü beğenmediğim için, yaz aylarında sulamayı kestim. Yabani ot ilacı kullanarak mevcut çimleri yok ettim ve son bahar aylarında yeniden ve farklı bir karışım kullanarak ekim yaptım. Yaklaşık 15 yıldır aynı çimi kullanıyorum. İkinci ekimde hiç hayvan gübresine yer vermedim ve kapak toprağı olarak elenmiş kendi toprağını kullandım ve yabani o sorununu aşmış oldum.

Sayın gunes tor. Bahçeniz şehiriçinde ise elle toplayarak yabani ot mücadelesi yapmak başarı sağlayabilir. Ancak benimki gibi açık arazide ise çim içindeki yabani ot için zirai ilaç kullanmanız, deneyim ve tecrübelerime dayanarak bence akılcı olacaktır derim. Boşlukların dolması en az yıl beklemeyi gerektirir. Bence bu sürenin dolması ve kardeşlenme sonuçlarının beklenmesi en iyisi. Bu süre içinde içinde mikro elementleri içeren hazır gübre kullanmanızı öneririm.

Her zaman söylerim. Çim aynen metres gibidir derim. Para, zaman ve emek vermeden karşılığını alamazsınız. Bu nedenle çim içerisinde oluşabilecek zararlılar için zirai mücadele şart. Danaburnu, mantar, karınca gibi canlılarla mücadele etmez iseniz sağlıklı bir çim alana sahip olamazsınız. Ancak taktir yine de size aittir. Saygılarımla..

Eski 19-05-2016, 08:05   #11
Ağaç Dostu

Mevsimlik çiçek alışverişine çıkmıştık. Değişik ve iklimimize uygun çiçek bakınırken Bodrum papatyası adlı çiçekler hoşumuza gitti. Satıcı kışa girerken toprağa yakın budarsanız seneye yine çıkar dedi. Ve bir kaç kasa Bodrum Papatyası aldık. Ancak sık sık sert rüzgar ve sağnak ve dolu yaşadığımız için henüz ait oldukları mekanlara dikemedik. Doludan zarar görmemeleri için mazıların ve çam ağaçlarının kuytusunda beklemeye devam ediyorlar.

Name:  z6.jpg
Views: 529
Size:  70.9 KB

Name:  z7.jpg
Views: 505
Size:  57.7 KB

Name:  z8.jpg
Views: 526
Size:  70.9 KB

Name:  z9.jpg
Views: 493
Size:  55.5 KB

Eski 19-05-2016, 09:01   #12
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bodrum papatyası iyi bir seçim olmuş. Çok soğuklarda budama yaptıktan sonra üzerini örtün yine de.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2016, 09:06   #13
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bodrum papatyası iyi bir seçim olmuş. Çok soğuklarda budama yaptıktan sonra üzerini örtün yine de.
Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Üzerini ne şekilde örtmemiz uygun olacaktır?
Naylon,? Hayvan gübresi? Yaprak? Saman? Vs?

Eski 19-05-2016, 14:51   #14
Ağaçsever

gunes tor's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Üzerini ne şekilde örtmemiz uygun olacaktır?
Naylon,? Hayvan gübresi? Yaprak? Saman? Vs?
Öncelikle ilginize teşekkürler..İstemeye istemeye ilaçlama kısmına geçmek zorunda kalıcaz sanırım

Bodrum papatyasını aman rüzgarlı **** cok yakıcı güneş alan bir yere dikmeyin mahvoluyorlar..Kışın da cok hafıf sıcak tutsun diye gübre üstünede şu ağaç kabukları satarlar orta boy olanlardan örtüyorduk..bahara doğru sadece ağaç kabuklarını topluyoruz, gübre de bonusu oluyordu

Eski 21-05-2016, 02:36   #15
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gunes tor Mesajı Göster
Öncelikle ilginize teşekkürler..İstemeye istemeye ilaçlama kısmına geçmek zorunda kalıcaz sanırım

Bodrum papatyasını aman rüzgarlı **** cok yakıcı güneş alan bir yere dikmeyin mahvoluyorlar..Kışın da cok hafıf sıcak tutsun diye gübre üstünede şu ağaç kabukları satarlar orta boy olanlardan örtüyorduk..bahara doğru sadece ağaç kabuklarını topluyoruz, gübre de bonusu oluyordu
Rüzgarı bol olduğundan Yerleşkemizin adı Esenbel. Kullanacağım alanda oldukça güneş görüyor. Sanırım randıman alamayacağız. Artık bir kere aldık, deneyip göreceğiz...

Çim alanlarda başarı sağlamak istiyorsanız zirai ilaç kullanmanız şart. Bende doğaya saygı duyuyorum ama ilaç kullanmadan başarı sağlamanın olanaksız olduğunu çokça deneyimlediğim için, ilaç kullanımını normal görmeye başladım artık.

Eski 21-05-2016, 13:49   #16
Ağaçsever

gunes tor's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Rüzgarı bol olduğundan Yerleşkemizin adı Esenbel. Kullanacağım alanda oldukça güneş görüyor. Sanırım randıman alamayacağız. Artık bir kere aldık, deneyip göreceğiz...

Çim alanlarda başarı sağlamak istiyorsanız zirai ilaç kullanmanız şart. Bende doğaya saygı duyuyorum ama ilaç kullanmadan başarı sağlamanın olanaksız olduğunu çokça deneyimlediğim için, ilaç kullanımını normal görmeye başladım artık.
Serdar Bey cok oluyorum biliyorum ama son olarak bir iki sorum olacaktı
Bunu çim bölümünde de sordum ama şimdilik oraya ilgi az oldugundan daha cevaplanmamış cok soru var..Arastırmalarımdan anladıgım kadarı ıle NPK çeşitlerinden veren var bazen amonyum nitrat veren bazen DAP ya da hazır satılan vilmorin yok genta.nın çim gübreleri..Aklım bu konuda karışık NPK versek hangisini vericez 15 15 15 mı 20 08 16 mı ve bunun gibi bir sürü kombinasyonlar var...yılda kac kere vericez hangisinden vericez ..siz kısaca ayları da söyleyerek ne verdiğinizi bir yazsanız bende bu işkenceden kurtulsam..Bizde Nevsehir.de olduğumuz için iklimimiz hemen hemen aynı..O kadar cok gübre çeşidi var ki kafam basmıyor artık
Son olarakda bızım çimler 1 aylık, geniş yapraklı ılac ıcın daha gucsuzmudurler bıraz daha beklemelımıyım sizce?

Valla ne soylesınız haklısınız cok oldum

Eski 19-05-2016, 09:52   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-03-2016
Hayırlı Olsun Serdar Bey, Ben de Ankara Güdül'de buna benzer bir manzara için yola yeni çıktım

mehfatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 02:18   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehfatih Mesajı Göster
Hayırlı Olsun Serdar Bey, Ben de Ankara Güdül'de buna benzer bir manzara için yola yeni çıktım
Başta bu ve benzeri sitelerdeki deneyimlerden istifade ederseniz mükemmel bir bahçeye sahip olacağınıza eminim. Şimdiden hayırlı olsun.

Eski 19-05-2016, 18:31   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-06-2014
Serdar bey cimleriniz icin kullandiginiz gubre hangisidir?

Birde bodrum papatyalarini ben kendim bu sene tohumdan yetistirdim ve paketin uzerinde tek yillik oldugu yaziyordu. Acaba ben yarim fransizcayla yanlis mi anladim yoksa benimkilerde seneye tekrar acar mi? bilemedim simdi...

622ali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 02:25   #20
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 622ali Mesajı Göster
Serdar bey cimleriniz icin kullandiginiz gubre hangisidir?

Birde bodrum papatyalarini ben kendim bu sene tohumdan yetistirdim ve paketin uzerinde tek yillik oldugu yaziyordu. Acaba ben yarim fransizcayla yanlis mi anladim yoksa benimkilerde seneye tekrar acar mi? bilemedim simdi...
Uzun süre çim teknik firmasının pazarladığı lawn care gübresini kullandım. Firması iflas edip gübresi piyasadan çekilince, 2 yıldır benzer türden mikro elementli As power isimli gübreyi kullanmaktayım.

Eski 19-05-2016, 20:16   #21
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bodrum papatyası kışın don-buz-kar yemezse çok yıllık. Arkadaşın bahçesine almıştık geçen sene, bu sene kaldığı yerden devam ediyor.

Ankara nın karı buzunun altında hayvan gübresi ve çam kabuğu korumaz gibime geliyor. Öyle günlerde naylonla örtüp sonra naylonu kaldırsanız daha iyi olur bence.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2016, 02:38   #22
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bodrum papatyası kışın don-buz-kar yemezse çok yıllık. Arkadaşın bahçesine almıştık geçen sene, bu sene kaldığı yerden devam ediyor.

Ankara nın karı buzunun altında hayvan gübresi ve çam kabuğu korumaz gibime geliyor. Öyle günlerde naylonla örtüp sonra naylonu kaldırsanız daha iyi olur bence.
Ankara ikliminde hele 1.200 metre rakımda kar buz olmadan olmuyor. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, eğer yazı çıkarabilirler ise...

Eski 22-05-2016, 03:28   #23
Ağaç Dostu

Tecrübesizliğim nedeniyle 16 yıl önce dikmiş olduğum yaklaşık 6 metreyi aşkın karaçam ağacımı evvelsi gün başlayarak, bu gün tümüyle kestim. Son iki yıldır keseyim mi kesmeyeyim mi diye derin derin düşünürken, ani bir kararla kesim kararı aldım ve uyguladım.

Gerekçem şu idi. Çam ağacında aradığım yeşilliği bu ağaçta bulamamıştım. Dalları boru gibi uzun ve seyrek, dallar üzerinde çamın yeşilliğini yeterince bulundurmuyordu. Kökleri derine gitmeyip çim alanın yüzeyinde idi. Geçmişte yaşadığım gibi devrilme tehlikesi yaratmasıydı. Çimi her biçimimde 2-3 noktadan çim makinasının bıçağı köklerine çarpıyordu. Hemen sağında yer alan köknarın içine tecavüz edip, köknarın o tarafını sarartmış olmasıydı. İğnelerini (yapraklarını) sürekli döküp mazılara, çim alanlara zarar vermesi idi. Önce alttan başlayarak yan dalları kestim. Sonradan tepeden başlayarak gövde kesimine giriştim.

Şehir hayatından kaçıp, doğa ve yeşille bulaşmak için 50 km yol kat ettiğim bahçemde, böyle bir katliama girişmem her şeye rağmen rahatsız etti beni. Umarım Allah affeder beni...

Eklenen Resimler

Eski 06-06-2016, 23:14   #24
Ağaç Dostu

Petunyalarımız.

Name:  2.jpg
Views: 1276
Size:  38.1 KB

Name:  3.jpg
Views: 1242
Size:  31.8 KB

Name:  4.jpg
Views: 1251
Size:  34.4 KB

Name:  5.jpg
Views: 1250
Size:  39.5 KB

Name:  1.jpg
Views: 1234
Size:  22.6 KB

Eski 06-06-2016, 23:24   #25
Ağaç Dostu

Nisan başından beri bahçe evimizde kalıyoruz. Geceler güzel ama ateş yakmadan oturabilme imkanı bulamadık.

Name:  6.jpg
Views: 1259
Size:  31.4 KB

Name:  7.jpg
Views: 1249
Size:  52.8 KB

Eski 06-06-2016, 23:39   #26
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Bahçe maşallah yine yemyeşil, salatalık hasatı yapılmıştır maşallah... Petunyalar çok güzel. Rastgelsin, emeklerinize sağlık Sayın s.serdar...

Eski 06-06-2016, 23:53   #27
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Bahçe maşallah yine yemyeşil, salatalık hasatı yapılmıştır maşallah... Petunyalar çok güzel. Rastgelsin, emeklerinize sağlık Sayın s.serdar...
Bilmeden çok gübre vermiş olmamdan dolayı salatalıkları kaybettik. Ancak bir kaç tane ancak 7-8 cm kadar erken hasatımız olmuştu.

Eski 06-06-2016, 23:57   #28
Ağaç Dostu

Drone uçurmak için köy yollarına açık arazilere çıktık. Bozkırın ortasındaki bu ağaç nedense çok çekici geldi bana...

Name:  IMG_20160524_184648.jpg
Views: 1213
Size:  25.8 KB

Name:  P_20160502_153646.jpg
Views: 1217
Size:  41.3 KB

Eski 07-06-2016, 00:28   #29
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Ama maşallah, çekici gelmeyecek gibi de değil Sayın s. serdar...
Sağoluun, çok da güzel bir ağaçmış, maşallah.

Eski 13-03-2017, 14:27   #30
Ağaç Dostu

Sayfam 2016 Haziran ayında takılı kalmış...

Geçen sürede ne oldu dersek, yok fazla yeni bir şey. Yine bu yılda hasada hazır 1000 dönüm civarında buğday tarlası yandı. Yerden 10 metre yüksekliğe ulaşan alevler bahçe sınırlarımıza ve evlerimize yine dayandı.

Name:  y1.jpg
Views: 1128
Size:  30.1 KB

Name:  y2.jpg
Views: 1131
Size:  35.4 KB

Yangın sonrası soğutma çalışmaları

Name:  y3.jpg
Views: 1102
Size:  39.9 KB

Name:  y4.jpg
Views: 1147
Size:  44.1 KB

İki yılda bir benzer sıkıntıları yaşamak; Sat, git kurtul felsefesi yaratmaya başladı.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025