![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Arkalardan bir ses geliyor sanırım Mete ne işler peşindesin yavrucuğum hani sarmaşıkların hani çiçeklerin biz onları görmek istiyoruz sesin geldiği yöne doğru döndüm bir de baktım Selis hanım madem bu kadar zahmet etti sesini yordu ona ayırdığım tohumu görse sanırım mutlu olacak ![]() Mete gündüzler çuvala mı girdi neden gece gece resim çektin derseniz bu çiçeği gündüz görme imkanımız yok gece açan bir sarılıcı. ![]() Çiçeğin kokusunu duymak için çiçeğe yaklaşıyorum derin bir nefes ve o muhteşem koku ve sonrasında polen alerjisinden gelen bir hapşuruk deryası hapşuuu ![]() ![]() ![]() Bu da selis hanımın tohum kapsülü bu sene başlarında fırça yemiştim önce kendisine ayırdım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
|
Bakalım bakalım daha neler varmış buralarda Adalet ablamdan gelen gözüm gibi baktığım plumeria alt yaprakları kargoda biraz hırpalanmıştı ama şimdi daha iyi duruyorlar. ![]() Bakalım buradaki neymiş derken Selçuk abimin verdiği plumeria ortaya çıktı aldığım gibi duruyor saksını değiştirmedim. Çok yakışıklı bir saksımız var dimi ama ![]() ![]() Zafer İnandıklı abimden gelen tek gecelik gelin bu yeni kraliçemiz bir de kızımız var sormayın gitsin. Bu sene beni çok sevindirdi her yerinde bir sürü yaprak var 6-7 yaprağı bir anda büyütmeye çalışıyor. Üstünden aldığım tek yaprakta çok rahat köklendi. Üstadım bana bu keyfi yaşattığın için ne kadar teşekkür etsem azdır... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Bu bıdırıkta benim favorim nasıl başladı bu çiçeğe sevdam bilmiyorum ama dur sanki hatırladım ımm... Okulda Bahar hocam var felsefe hocam çok sever beni benim onu sevdiğim gibi. Validesinden kalan kalp kalbe karşı çiçeğini öldürmüş benden bulmamı rica etti bende hocama ararken kendime de getirtmiştim. Üç saksı geldiğinde biraz üzülmüştüm saksılar çok küçüktü 4 cm çapında kaktüs saksılarına ekilmişti. Saksıları değiştirdim ve birini hocama götürdüm yanına bir sürü telgraf çiçeğinin çeliğinden de eklemiştim görünce gözleri doldu, dayanamadı ağlamaya başladı mete bir yerde annemin bana bıraktığı çiçek bir yerde babamın bu ne güzel bir tesadüf dedi gözyaşları içinde teşekkür etti ve sarıldı... O an hiç unutulur mu ? İşte bana kalan saksılardan birsinin son hali diğeri de Hasan dedemde o benimkinden de fazla uzadı ne yapalım bu bile çok adam olana ![]() Hem çiçeklerimiz bile var hani ... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Kalp
Bahar hocamın yaşadığı o anları hatırlayınca duygulandım arkadan Farid Farjad zaten kemanın telleriyle dans ede ede beni mest ediyor iki üç satır yazmak geldi artık duyular susar duygular konuşur... Nice çiviler çaktım nice nadide kalplere de uslanmadım öğrenemedim kalp kırıldıktan sonra bir daha eskisi gibi olmuyor. Eski günleri hatırladım her günüme en az bir asır sığdırdığım hayatımda. Şu öyküyü fısıldar oldu zihnim bana; Zamanın birinde öfkesinden dünyayı sevdiklerine dar eden bir delikanlı yaşarmış. Kimsenin durduramadığı bu genci en sonunda babası köşeye çekerek: evlat senden bir şey rica edeceğim her öfkelendiğinde şu dışarıdaki çite birer çivi çak al bu bir kasa çivi al bu çekiç ama unutma öfkelendikten sonra mutlaka o çiviyi oraya çak ! Hayatına çakacaksın o çivileri esasında diyerek mırıldanır baba. Peki baba der delikanlı sadece peki. Ardından ilk günde bilanço çok ağırdır ben dedim 70 siz dediniz 80... Delikanlı her gün her sinirinden sonra tek tek çakmaya devam etmiş. Eder eder ama azalır her gün çiviler önce 60 sonra 50 derken aylar sonra bir bakar evlat tek çivi çakmamıştır bu gün. Atlar babasının şevkat dolu kollarına babam der usulca bu gün hiç çivi çakmadım ki hayatıma ... Baba tebessüm eder oğluna eder ama devamı var bu işin aslında. Evlat bak gel buraya şimdide her sabır ettiğinde hayata söküp atacaksın çivileri uzağa. Tamam der evlat bırakır çekiç alır değişir alet edevat. Kerpeten elde dolaşa dursun genç her gün azalarak bitecektir çivi elbet. Bakar aylar sonra oğul çite kalmamış ki neyi söksün kerpeten ile koşar açar kapıyı tebessüm ile baba diye bir nara atar ki içeriye yer gök inler gencin heyecanıyle. Tutar babasını çeker çitin önüne göğsünü gere gere der baba elde ne alet ne edavat kaldı ne çivi ne çekiç. Baba yoklar eliyle her çivi deliğini der evlat öfke deşer işte kalbin eşiğini. Çeksen de çaktığın her çivini kalır elbet izi ne çak o melun öfkeyi ne özür dile sök çivini... Dedim dedim ya bunu gönlüme tekler oldu kalp sessizce... Kimleri üzdüğüm gelir hayalime kimleri kırdığım ... Biz sevdaya sevdalanmıştık yolun başında olmadı sevdamıza sahip çıkamadık bazen dava adamı olamadık bazende erkek bu mu derler diye sustuk. Her sustuğumda içimde fırtınalar oldu kimse farkında olmadı. Kimi zaman yanlış anlaşılmaktan korktuk kimi zaman kimin ne diyeceğinden. Ben şunu iyi biliyorum muhattabın kimse onu kırma bırak kim ne derse desin. Geceleri yattığımda düşünmeden uyuyorsam demek ki vicdanım rahat ben rahat... Dostlar uzun dedim gene ama vazoyu alın yere atın sonra pardon böyle olsun istememiştim deyin işte orada aldığınız kadar kötü bir sonuç almaktan önce bence kendimize çeki düzen vermek lazım. Yarın yok dün geride kaldı ve bir saniye sonrası meçhul... Özür dilemek bizi küçültmez küçültmez de şu bencilliğimizi küçültür yoksa bundan mı korkuyoruz anlamadım ben merkezli bir sistem bu ayakta duracak bir sistem değil o yoksa şu yoksa bende yokum demektir. Daha sabah kırdım candaşımın kalbini hemde hiç uğruna hem bir şey uğruna olsa kırdığım gerçeğini değiştirecekmiydi sanmıyorum. Varsın biz haklı olalım hoş görü ile imtahan edelim gelen gelir ardımız sıra giden gider karşımız sıra... Mete bize der kendin yaparmısın derseniz delidir ne yapsa yeridir diyor bazen çizgiyi aştığımı farkediyorum. Tüm dostlara selam olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mete bey sayfalarınıza hızlıca göz attım o kadar çok bilgiler varki faydalanabilmek için bol zamana ihtiyacım olacak, şimdilik hızlı geçiş yaptım içerik zenginliği olduğu için zaman yetersiz, her sayfayı teker teker inceleyeceğim. Emeklerinize sağlık, saygılar selamlar efendim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() Su gibi ömrün olsun... ![]() ( suyun ömrü kaç milyon yıldı...) ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Saygılarımla üstadım (bu arada bu senin bilgisayar dipsiz kuyu gibi her bir yerinden fotoğraf çıkıyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Olmuyorsa zorlamayacaksın ...
Sayfayı aksattım sanırım ama keyfim biraz kaçar gibi canımı sıkan olaylar oluyor. Son rüzgarlarda yaptığım sarmaşık saksılarının hepsi en azından 10 defa yıkıldı. Elbet her hırpalanmada olduğu gibi bitkiler zarar gördü. Elden ne gelir yeni filizleri, yeni umutları düzelttik yola devam etmeye çalıştık rüzgarın ardı arkası kesilmedi. Bu olumsuzluklar sarmaşık sevdamızı bitirir mi ? sanmıyorum. Ama rafa kaldırtabilir. Evlat gibi bakar büyütürsünüz sonra başı bozuk bir velet ya koparır atar ya rüzgar devirir. Hiçbirisi çiçek açmadı birisi hariç hani şu Selis hanımın tohum istediği hariç ![]() ![]() Zehra kaktüs ve sukulentlere merak salmıştı belki bende ona yardım ederim kim bilir bakarsınız onlarla anlaşır onları da katarız peşimize sel gibi gelir geçeriz. Adeniumlarımdan memnunum bazıları kurudu ama kalanlar güzel gelişiyor. Bazılarımız nazlı ama nazlı olmayanlar onların bu haraketlerini ört pas edecek gibi. Gelelim kudret narlarına adam boyu oldular hemen hemen çok sık ektim bu sene bakalım ne olacak ? Bazen insan diyor bunca emek neye içten bir ses geliyor aşk diye kara toprağa aşk diye bir yeşile sevgi diye ... Sonra şair bağırıyor Sevdiğini düşünen hep yanar... Mevlana fısıldıyor sonradan akıl penceresine Sevdiğini düşünmeyen neye yarar ? Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün çok büyülü bir gün geçirdik isbatımı elbet var ![]() Şimdilik dünkü toplantının devamı olarak gördüğümüz toplantımızdan bir kare aktarmak istiyorum... Ben Sn mrduran ve Sn drhegeli Sn selcuk44 abimizin evinde buluştuk harika inanılmaz bir gündü evet büyülü günden büyülü bir manzara ![]() Sn drhegeli hokus pokus ile nasıl bir anda adeniumları pat diye büyüttüğünü göstermeye başladı... ![]() Abi bu nasıl oluyor şu neydi diye sorarken ortalık karıştı pat saksıda adenium yerine yeşim belirivermez mi ![]() ![]() Bir kahkahadır sonra aldı başını gitti sonra durdurabilene aşk olsun vallahi ![]() ![]() Hasan abi oradan mete orda iki tutam üfürmeyi unutturdun diye sesleniyor İsmail abi dur oğlum iş raconuna uysun kaç şunun önünden üfürükler sana gidiyor derken Selçuk abiyle ben gülmekten kriz geçireceğiz... ![]() Arkası yarın diyorum herkese iyi geceler hürmetler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Sizin gördüğünüz sehpadaki adenium yani sorduğunuz bitki hediye değil benim eski Sevgili Mutlu Kutlu'dan aldığım adenium ama bu defa çok büyük ve güzel açtı ve sevgili Hasan bey(drhegeli) çiçeklerinin KATMERLİ koyu pembe olduğunu teyit etti , bu arada mehmet bey den aldığım yaklaşık 4 yaşındaki adeniumun(resimleri Mete kardeşim yarın yayınlar) bir çiçeğine süni dölleme yaptı yani kısa süre sonra çiçekten tüp bebeğim olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Öğle arası bir kaç dakika kaytardım eh iki fotoğraf yüklersek ne ala ![]() Elde koca tabak dondurmalar ye ye bitmiyor mubarek eh sohbetlerimize tatlı ile başladık tatlı ile bitirdik ![]() ![]() Ne ara yakaldım bu kareyi bilmiyorum ama İsmail abi ceviz mi ne satıyordu ![]() Bakanda bir bakmayan da dedik sohpetimize devam ettik. ![]() En çok konuşulan bitki mi vee katmerli adenium. Selçuk abinin harika adeniumlarından bu sadece birisi bakalım daha açtıkça neler olacak neler izleyerek göreceğiz. ![]() Akşam da adenium suni döllemeyi uygulama olarak çektiğimiz resimleri ekleyeceğim öğle arası ancak bu kadar kaytarabiliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Adenium suni dölleme
Uzmanımız Sn drhegeli'nin yaptığı adenium suni dölleme çalışması. Öncelikle işlemin bir doktor titizliğinde gerçekleştiğini bilmenizi isterim yani uzman ellerden çıkan bir çalışma daha önce insanlar için neşter tutan parmaklar bu sefer tohumlar için neşter tuttu ![]() ![]() Çiçeğimizi polen bulunan kısma kadar yarmakla işe başlandı. ![]() Sonra cımbızla poleni bulunduğu bölümden alıp cımbızımıza yerleştirdik. ![]() Cımbızın ucundaki küçük polenleri sanırım hayal meyal görüyorsunuz... ![]() Polenleri yerleştireceğimiz çiçeğimiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Adenium suni dölleme
Çiçeğimizin dişiciğine ulaşabilmek için tabiri caiz ise soymaya başladık sadece bir kaç taç yaprak kalasıya kadar ön tarafını tamamen aldık arkada sanırım 1 ya da 2 taç yaprak kaldı ![]() Bazen yakını daha iyi görebilmek için üstadıma gözlükler lazım oldu ama gözlerini kapatsak gene yapardı sanırım ![]() ![]() Sünger gibiyim farkındaysanız her bilginin zerresini kaçırmamak için yakın takipteyim ![]() ![]() Acemice sorular sorunca tabi üstat nasıl basite indirgesem tam anlatsam meteye de anlasa diye kıvrandı bazen. ![]() Abi polenleri şuramaya mı buraya mı koyuyoruz ? Mete görmedin mi nereye koyduğumu ? Gördüm de garantiye alayım kendimi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Adenium suni dölleme
En son olarak çiçek alt kısmında biraz geniş olarak bir para bandı ile bantlandı. gevşek bir şekilde olması önemli imiş. Son fotoğraf çekmeyi unutmuşum. Yani anlayacağınız rüya gibi bir gün ve çalışma oldu. Sohbetler, yediğimiz, içtiğimizi saymıyorum. Görsel şölen zaten tüm gün bizi takip etti o ender türler o nadide bitkiler... Sn Selcuk44 Sn drhegeli Sn mrduran başta olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılar hürmetler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili Mete,İzmirlilerin toplantısı kahkahalı dondurmalı, ve suni döllendirmeli ; velhasılı kelam çok çok güzel geçmiş...Arkadaşları da resimlerden tanıtmanıza memnun oldum... ![]() Sayın drhegeli ;ne kadar bilgili ve deneyimli bir arkadaşımız... Yakınınızda oldukları için şanslısınız...Tahminim kırmızılı da; renkli kişiliğiyle , Enerji veren harika mesajlarından tanıdığım sevgili mrduran arkadaşımız olmalı.... ![]() Bahçe de herhalde kayısı veya zerdali olmalı...Görüntüleri çok güzeldi...kalb kalbe çiçeğiniz de....Bende alacakaranlıkdan bir tane aldım..ist. da kaldı tabii....Acaba bira olsun büyüdü mü diyerek meraktayım.. ![]() Resimler için ellerinize sağlık...Oradaki herkese ve size selam ve sevgiler.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ah hocam yaramı deştiniz drhegeli İstanbul'da İzmir'e gelmişken paçasına yapıştım bilgilerden alabildiğimi aldım ![]() Berrin hocam buyurun gelin sizleride bekleriz bakarsınız bizlerde bir gece ansızın gelebiliriz ![]() Kayısı zerdali ben ekmedim ama Allah Allah bahçede olsa fena olmazdı hani oradaki görüntüler Aliağadan Halil Önen'in kardeşinin bahçesinden. Hocam bu kalp kalbe karşı suyu çok seviyor 3 gün susuz bıraktım filizerden birisini kurutmuş ![]() Fotoğraf makinasını mrduran üstat getirdi ben unutmuşum iyi ki de getirdi baksanıza ne kadar çok hoş kareler yakalanmış. Saygılar Hürmetler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Şansımız Sayın Drhegeli' nin gerçek yuvası İstanbul' dan bir kuş misali İzmir' imizde rota üstü mola vermesi ile oluşmuş idi efendim. Komşunuz olma hasebi ile siz daha çok şanslısınız. Sizin gibi gezginler sınıfından efendim, anladığım ![]() Tespitleriniz saygıdeğer. Tüm aileniz ve sevdikleriniz ile sağlık içinde yaşayınız inşallah. Saygılar bizden efendim, lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() bu yıl pekmez yapar tadına bakarız... Senin sorgunlar azotlu gübreyi bulunca hızlandılar... ![]() bir hafta önceydi şimdi tanıyamazsın, büyüdüler... bundan nasıl pekmez olur bilemem gari... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sonrasında çıkan suyu üzüm suyu gibi kayata kaynata pekmezleştireceğiz. Sn egetropikal bir yöntem bulmuştu yakın zamanda kendisinin yanına uğrayıp biraz kendisinden de bilgi alırım. Önemli olan bitkinin bünyesinde bulunduran şekerin en fazla olduğu zamanda bunu yapmak bunu bu konuda çalışma yapan Yar. Prof. Hakan hocama soracağım. Bakalım lezzet ve besin değeri nasıl olacak tek tek göreceğiz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Dondurmalar kahkahalar yazdıklarınız ne kadar güzel bir anlatım. Toplantınızı kıskanmadım desem yalan olur. Sarmaşık sevdasına gelincede bence vaz geçme rüzgar kırsada tekrar büyüyolar. Ellerine emeklerine sağlık. sevgi ve saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben ilişkilerimde samimiyete göre değer biçerim insanlara, resmi insanlardan pek hoşlanmam nedense. Sn drhegeli'yi toplantıda ilk gördüğümde mete diye seslendi sesinden tanıdım Hasan abi diye cevap verdim sarıldık sanki 40 yıllık tanışıklığımız var gibi. Kemiklerimizden dahi ses geldi sarılırken... Bu samimiyetin en belirgin özelliği sanırım... Ayrılırken dahi abi umarım görüşürüz dedim görüsüz metecim dedi eller sert şekilde sıkışıldı öyle samimiyetsiz alal ade el sıkışmak da değil. Sonra Selçuk beyin evindeki sohbetimizde aynı samimi sözler aynı hoş sohbet gülüşme. Selçuk beye gelince samimi bir üstat daha önce evinde oturup yemiş içmişliğimiz var. Beni sevdi bağrına bastı bende kendisini gönlünden bir yerlere gitmemek için elimden geleni yapıyorum. Dostluğumuz hiç sekteye uğramasın hiç bozulmasın diyorum, ben Selçuk abiden ebedi razıyım umarım o da benden razıdır. ![]() İsmail abiye gelince haftada en az bir gün beraberiz çok işlere beraber fikir birliği yaptık. Uzun uzun sohbetler çok yaparız pat diye evine gidebileceğim az insanlardan birisidir. Her hafta sonu Halil abiye giderken yoldaş sohbetdaş oluyoruz birbirimize anlayacağınız su sızmak için bizden öteye yanımızdan dolaşması lazım... Şimdi böyle samimi içten insanlarla bir olunur da ortaya güzel karaler çıkmaz mı ? Zaten fotoğrafların doğal olmasına biraz özen göstermeye çalıştık ortaya hoş kareler çıktı işte. Daha çok fotoğraflar düşman çatlatır bu sayfada ![]() Bizi dost görüp kalp listesine eklemiş herkese selam olsun... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Davet
Az önce Hasan dedelerdeydim. Dede dedim ey guzum dedi ya seni ziyaret etmek isteyenler tanımak isteyenler var bizim internet sitesinden dedim cevap verdi dedemde sözleri aynen şöyledir ; Gavuru, kafiri, alimi, zalimi, sabisi, yaşlısı, genci, delisi, akıllısı, sakallısı, kösesi, elinde olsa bebesi buyursunlar başım üzerinde yerleri var çocuğum... Davet açık sanırsam sen sen siz demeye gerek yok bizi dost gören görmeyen seven sevmeyen gelsin diyorum bende ![]() Eh şimdi bu seferlik de babaannenin bahçesini gezelim hem ne bahçe görelim bakalım. Anadolu kokar halleri Riyasızdır o sözleri Aç kalır da kokar nefesi Gene hoş eder misafiri.... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Davet
Babaannenin bahçesini gezelim bakalım 83'lük Osmanlı kadını ... Gelişe bakın nasılda salına salına geliyor babaanne şimdikinlere 20 kere taş çıkarmazsan ben bu adı değiştiririm... ![]() Var mı seksenüçünde olup ta bu merdivenleri her gün üç beş defa elde su dolu kova ile inip çıkıp çiçekleri sulamaya cesaret edebilecek ? ![]() Asmanın maşallahı var üzerindeki salkımları saymakla zor bitirirsiniz bırakın yemeyi ![]() ![]() Kel kör demeyin şu çamaşır leğenine bir bakın neler olurmuş bir görelim... ![]() Kim demiş adeniumu herkes bilmiyor diye bakın dedemin evinde de var hatta babaanneye vermiş onun bahçesinde çünkü ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
Davet
Biberleri bu sene dede geç ektiğinden bir de güneş görmeyince olmamış ama babaannenikinler güneşi görünce adam boyu kalkmış desek yeri var tarla gibi mubarek ![]() ![]() Çatıda sadece iki leğen var bolluğu görünce kaç tane diye merak etmeyin ![]() ![]() Beş litrelik yağ tenekesini yarmış dede babaannede içine biber ekmiş işte bizim buraların öyküsü böyle oluyor. ![]() Börülce ve reyhan tarlası tek bir leğende onlarca hayat ... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Davet
Fazla söze gerek yok imkansızlıkların imkanı işte burada. ![]() ![]() ![]() Babaannenin çatı bahçesinden bizim evin görünümü. İşte tanışmamız oradaki saç terastan dedemlerin evini görmemle başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Davet
İndik Hasan dedenin bahçesine biraz da onun bahçesinden bir kaç fotoğraf yayınlayalım ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Davet
Ve son olarak kral sofralarına değişmeyeceğim yer soframız şükür olsun bu günde tokuz... Demiri demirle dövdüler Biri sıcak biri soğuktu İnsanı insanla kırdılar Biri açtı biri toktu Allah bu millete bir daha açlık yaşatmasın. ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mete, sizi forumda pek çok yerde okuyordum ama bahçe sayfanızı okumak bugüne nasip oldu. Çok güzel keyifli bir tur oldu. Anlatım tarzındaki hikayeleştirme ve espritüel yaklaşımlarını çok beğendim. ![]() Hasan Dede ve ninene Allah uzun ömürler versin, çok şekerler. Telgraf çiçekleri mi onlar öyle, ilginç bir uygulama olmuş, ilk kez böylesini gördüm. Bu arada bizim de var bir Hasan dedemiz. 86 yaşında ama doğadan, çiçekten, böcekten kopamayan bir insan. Köyde oturuyor, her baharda şehir merkezine çiçekçilere gelir kasa kasa çiçek alır, evinin önünü süsler. Yanlız bildiğinden şaşmaz, baharda ona kaktüs çeşitlerimden götürdüm. 'Dede bunları çok sulama çürürler yoksa' dedim ama 'sen karışma bana' dedi. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen sakdag : 29-06-2012 saat 08:34 Neden: İmla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|