![]() |
|
![]() |
#1411 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
bahçe düzenleme.
Yeni bir alan daha oluşturmak için kalıbımızı yaptık. Bu işleri bahçe işleri ,aşı ve tohum ekme zamanı geldiği için bitirmeye çalışıyorum. 7m.daha çiçek dikme alanı kazanmış olacağız.ve çamurdan korunmak için yürüme yolu ekledim.Yürüme yolunun alt tarafıda çiçek dikmek için kullanılacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenleme.
Kalıbın içini taşlarla doldurarak fazla harç yemesini önledik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenleme.
Biraz yorulsakta ,yorgunluğa değdiğine eminim.Beton işinide hallettik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenleme.
Merdiven basamaklarına ek yaparak ayağımız çamura bulaşmadan çiçeklerimizin yanına ulaşabileceğiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenleme.
kamelya alanı etrafında yeni bir bölüm oluşturmuş olduk.Çiçek çeşitlerinde yer problemini şimdilik çözmüş gibiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Ağaç Dostu
|
Meleklerin boruları
Yapılan duvarın üzerine ilk olarak seramda saksıda bulunan beyaz Meleklerin borularını dikerek başladım.. Duvarın 50cm arkasına diktim.Duvar boyunca ,beyaz ,pembe, beyaz, sarı ve beyaz olmak üzere bir sıralamayla dikeceğim.Ön tarafta kısa boylu veya sarkaç çiçekler dikerek farklı bir düzen oluşturmaya çalışacağım. Meleklerin boruları açtığı zaman bir çiçek tüneli oluşacak.Ön tarafında da farklı aranjmanlar oluşturmayı düşünüyorum. Herşey hayal ettiğim gibi olur inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenleme
Meleklerin borusu vadisinden geçtikten sonra fındık bahçesine çıkacağımız alanda biraz rampa vardı ve yağmurlu ıslak havalarda kaygan bir yerdi .Burayada 3 basamak merdiven yaparak ulaşımı kolaylaştırdım. Bu yaptığım beton duvarların sıvasını yaptıktan sonra duvar üzerinde fırça ve boya ile doku çalışması yapacağım.Barbekü nün renginide değiştirip bu renklere uyduracağım. Taş rengine uygun bir renk düşünüyorum.derz ve taş parçaları şeklinde bir doku. Nasıl olacak diye,Şimdiden bende merak etmeye başladım. ![]() BU konuda ilk denemem olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Allah kolaylık versin bitince güzel olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Ağaç Dostu
|
Amin Çok teşekkür ederim. Esin hanım Güzel bir alan oluşturmak için uğraşıyoruz. Eksikler tamamlanınca yazın çok güzel bir görüntü oluşacağına eminim. Yazdan kalma fotoğraflarla ilgili sayfalara bakıldığı zaman neler olacağını tahmin edebiliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Adil abi kolay gelsin güzel ve otantik bir ortam olacak gibi inşallah orada olup çalışıp yorulduktan sonra o turuncu Ocak'ta önce mangal üstünede çay super olur yanlışmıyım abi Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Kolay gelsin gelişmelerin takipçisiyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu aralar evden çayım, kahvem geliyor,Mola vermem için . ![]() Hanım sağolsun. Sacayağı (üç ayağı olan üzerine kap kacak konulan ve yemek pişirilen demirden bir düzenek)veya köz üzerinde aliminyum dışı kara isli demlikte çayın lezzetini biliyorum. Fındık çalılarından odunlarından güzel bir ateş yakılıp, böyle bir ortam yaşanabilir.Güzelde olur doğrusu. Bunu aklımın bir köşesinde tutacağım kardeşim sağol. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Dalya35 .Takip etmenize çok memnun oldum.Her zaman beklerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Ağaç Dostu
|
Sayın jeozuu teşekkür ederim.Trabzon a gelmek nasip olursa, uğrarsanız memnun olurum. Düzenleyen Adil : 16-02-2013 saat 16:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Sayın Adil, bahçe düzenlemenizi merakla takip ediyorum. Bunu kendinizin yapıyor olması ve resimlerle adım adım bize de deneyiminizi aktarmanız takdiri hak ediyor. Umarım bahçenizde hayal ettiğiniz her şey sizin gayretlerinizle teker teker gerçeğe dönüşür. Kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretiniz , bu güzel övgü ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Beğeninize memnun oldum. Burada amacımız değerli dostlarımıza teferruatıyla konuyu izah edebilmektir. Yapabiliyorsak nemutlu bize. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Ellerinize sağlık.Yapılan işin kötüsü olurmu takipteyim gelişmelerin.Sevgi ve Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Ağaç Dostu
|
Sayın attar. Bitmiş ve çiçeklenmiş halini görmekte nasip olur inşallah. Çalışmalarımız devam edecek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Takdir sizlerin efendim. Saygılar selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenlemesi.
Kalıplar söküldü, sıvaya hazır hale geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenleme.
15 m uzunluğunda bir çiçek dikme seti kazanmış olduk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Maşallah efendim, siz abi-kardeş ne kadar çalışkansınız.Resimlere baktıkca ben çalışmış gibi yoruluyorum sanki.Gücünüz hiç eksik olmasın,tekrar maşalllah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenlemesi.
işte çiçek dikeceğim set sisteminden görüntüler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenlemesi.
Set duvarların arkaları toprakla doldurularak çiçek dikimine hazır hale getiriliyor.Bu son yaptığımız bölüm. Önce otlar temizleniyor.Sonra toprak tesviyesi yapılıyor.Tavuk kompos gübre ile güzelce gübrelenip sonra sulanarak bırakılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenlemesi.
dolgu ve tesviye gübreleme işlemleri yapıldıktan sonraki durum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Baharda rengarenk harika bir manzaranız olacak, orada olupta bir birbardak çayınızı içmek isterdim. Siz benim yerimede için lütfen. Kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretinize sevindim. Bu gün yağmur ve soğuk olmasına rağmen evde durmak istemedim.Yine bahçe ve sera işleriyle uğraşmayı tercih ettim.Çok soğuk olunca seranın içini tercih ediyorum. ![]() Yağmur yağmadan önce meyvelerin köklerine organik gübre attım.üstlerine yağmur yağmaya başlayınca mutlu oldum. İnsan birşeyler yaptıkça hevesi ve sevgisi artıyor. Şimdi yaptığım bu alana çiçekleri dikeceğim günü iple çekiyorum. İlkbaharda özlediğim güzellikleri görmem dileğiyle. Saygılar selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böyle güzel anları yaşamak hepimizin özlemi.Keşke aynı düşüncelere sahip olan tüm doğa sever dostlarımızla çayımızı yudumlarken o güzel anları paylaşabilsek.Dostlarımız için çayımız her zaman hazırdır. ![]() O güzel günleri burada paylaşmak inşallah nasip olur. Saygılar selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|