![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Alıntı:
Ziyaretiniz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. İklim olarak çok şanslı bir bölgedeyiz.Bunun avantajlarından faydalanmaya çalışıyoruz. Saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın Adil fotoğrafları yağmurdan sonra mı çektiniz, sizin oralarda yağmur var mı? Bizde yağmur yok zira... ![]() Şubat ayında gülhatmi ne kadar güzel; hoş bütün çiçekleriniz harika Sayın Adil. Maşallah, ellerinize, gönlünüze sağlık... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın YeniGine. Yağmur yağıp durmuştu .Bu çiseli çiçekler daha farklı güzel görünür diye düşündüm.Şu anda da yağmurlu bir hava var.Bu yıl yağmurlara çok ihtiyaç olacak. Çiçekler konusunda şunu söyleyebilirim.Onlar benim stres atma yaşam kaynaklarım. Bugün yine 100tl ye 9 saksı bitki ve çiçek aldım Havuz için. Bu bir hastalık bende . Doktorlar çaresi yok diyor.![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
bahçem.
Bu gün hava kapalı ve ara ara yağmurluydu bizde soluğu çiçekçide aldık.100tl lik havuz kenarı için bitkiler aldım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın maktas61 bende ilk kez bu çiçeği gördüm.Bilgi için teşekkürler.Saygılar selamlar kardeşim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
bahçe.
Bahçe çalışmalarımız hızlandı. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
bahçe.
bahçe çalışmaları-2 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
bahçem.
ot temizliği yapıldı ve çiçeklerin kökleri çapalandı. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
bahçem.
bahçe temizliği çapa. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
bahçem.
bahar temizliği ve çapa. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın Adil Bismillah deyip rastgelsin inşallah!.. Ben genelde gül; güllerin dibini kabartıyoruz ve mevsimlik çiçeklerle, soğanlılarla uğraştığım için çapalamak hiç aklıma gelmedi şimdiye kadar. Ve sanırım çapaladığınız bitki şebboy. Ellerinize sağlık... Düzenleyen YeniGine : 17-03-2014 saat 00:47 Neden: Ek |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çapaladığım bitkiyi sonradan şebboy olduğunu anladım.Mavi beyaz karışımını biliyordum bu daha farklı bir form a sahip.Çok yıllık bir bitki olması güzel. Benimde birçok gül çeşidim var yeni gelenlerle çeşit çoğaldı.Onlarında köklerini çapaladım.Soğanlı birçok çiçek diktim.Onları burada henüz yayınlama şansı bulamadım.Çiçeklenince inşallah paylaşırım. Hepimize kolay gelsin.Sizinde ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Adil Bey yaptığınız havuza böyle bir bahçe yakışırdı ancak, pek güzel... Yürüyüş yolunu nasıl yaptınız? Bir de kenara yaptığınız çitler; sanırım direkler metal, çukurları çimento, çakıl vs. doldurup sabitledikten sonra çiti tellerle bağladığımız direklere. Çukurların derinliği ne kadar? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yürüyüş yolunu toprak yüzeyine tel gererek yol yapacağım alandaki toprağı yumuşattım sonra bu yumruk iriliğindeki çakıl taşlarını sabırla çekiçle hafifçe zemine çakarak fayans gibi dizdim.Üzerine aralara işlesin diye ince kum serdim. Direkler 30*30 profil 2milim.6m lik bir çubuktan 4 adet çıktı 150 cm olarak. 5 Çubuk kullandım.direk araları 120cm .Çubuğun tanesi 19 tl. Tel 25 metrelik bir top 165tl Önce beton yolun kenarına paralel 120 cm den yerlerini işaretledim.direkleri çakarken yoldan mastar uzattım 115cm kalana kadar işaretli yere kadar çaktım.yol seviyesinden üste 115cm mesafe kaldı.Tel örgünün boyuda 1 m. altta 15 cm mesafe boşluk bıraktım.direkleri su terazisiyle düzelttim. toprağa 35cm çakılmış oldu direkler.sonra direk diplerinde kare şeklinde 15cm derinliğinde çukur açtım.harç dökerken tekrar sağlı sollu terazi kontrolü yaptım.Teraziyle direkler dikildiği için telde pot oluşmadı.her 3 direkte sabitleme yaparak sonra hepsini sabitledim.Direk uçlarına da önce köpük sıktım fazlalıkları kestim temizledim.Düz olsun diye krem silikonla ufak boşlukları kapattım.Böylece yağmur iç kısma işlememiş olacak böylece. Umarım gerekli bilgiyi verebildim. Saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2013
|
Kolay gelsin Adil abi.Belleyecek yerin kaldıysa tarla bellerken de çekersin değil mi ? ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bellenecek yer çok ta ben nasıl başaracağım onun derdindeyim.Bunca işin arasında. ![]() Bugün belleme yaptım fotoğraf çekmek aklıma gelmedi yorgunluktan. ![]() Yarın nasip olursa inşallah. Karadeniz köy hayatı aklına geldi eminim .Yarın bu hasretini,özlemini gidermek için bunu yapmaya çalışacağım. ![]() Saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Sayın Adil, şakayıklarınız çok güzel, maşallah dedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
nuaymu teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
hibiscus
hibiscus-1 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Hibiskusunuz çok güzelmiş ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2010
|
Hoş geldiniz.. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
ömer sever. Teşekkür ederim güzel kardeşim.Selamlar saygılar. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2010
|
Adil Bey fotoğraflarınız çok güzel.Aramıza hoşgeldiniz. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
namik1470 Çok teşekkür ederim güzel kardeşim.Saygılar selamlar. Düzenleyen Adil : 14-06-2011 saat 17:58 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-01-2011
|
köyde bu otun yanına oturmuştum,altında sakırtlak yuvası varmış,kaç dakika oturduğumu hatırlamıyorum bir baktım pantalonumun üzeri sakırtlak dolmuş, simsiyahtı pantalon görünmüyordu diyebilirim, şimdi gülerek hatırlıyorum ama ozaman çok korkmuştum, nerdeyse 25 yıl öncesine gittim,o zaman kene bile zararsızdı sadece kaşındırırdı .... ![]() |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Anlattıklarınızı bizde çocukluğumuzda yaşadık. 25 veya 40 yıl öncesi çok farklıydı .Her şey doğaldı.Dünyamız hızlı bir şekilde değişimler yaşıyor.O günleri özleyeceğiz galiba.Yediğimiz içtiğimiz bile sağlıklı değil.Doğallık kayboluyor. |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bugün bahçe düzenlemesi yaparken çok yoruldum.Şimdi siz değerli dostlarımın satırlarını okurken yorgunluğumu unutuyorum.Saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bugün hava çok güzel pırıl pırıl.Sizlere yazdıktan sonra hemen bahçeye çıkacağım.Domatesleri sırıklara bağlayacağım.Biraz da yapraklarını budayacağım.Belki birazda ilaçlama yaparım. Manzara konusunda şunu söyleyebilirim.Tipik Karadeniz doğası. ![]() Burada doğduğum için kendimi şanslı kabul ediyorum. Fındık bahçelerimize girildiğinde gökyüzünü görmek pek mümkün olmuyor.Yeşilin içine gömülüyor insan adeta. Saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçenizin manzarası, çiçekler, çilekler çok güzel, yavru kuşlara bayıldım. Ne güzel yakalamış ve resmini çekmişsiniz. Böyle güzel resimleri gördükçe fotoğrafçılığa özenmiyor değilim, ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Fotoğrafçılık teknoloji sayesinde okadar kolaylaştıki.İnsanlar gönül gözleriyle baktıkları o kareleri başarıyla kaydedip paylaşabiliyor artık.Herkesin gönül gözü diğerinden farklıdır.Bu farklılık ilgiyi artırıyor. Fotoğrafçılığı size kesinlikle tavsiye ederim.Sizinde gönül gözünüzün gördüğü güzel kareleri görmek isteriz. Saygılar selamlar. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|