agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni3122Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-08-2011, 08:34   #11
Ağaç Dostu
 
gülsu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2011
Şehir: ordu
Mesajlar: 915
Konserveden arta kalan domatesleri de salça yapıyorum. Böyle kışlık hazırlık yapmayı seviyorum. Bahçeden yetişen hiçbir şeyi ziyan etmek istemiyorum. Domatesten nasıl salça yaptığımı anlatayım. Domatesleri temizleyip doğrayarak biraz tuz ilave ederek kavanozlara koyuyorum. Bu işlemi sabah yapıyorum. Domatesler akaşama kadar kendinden geçiyor. Aşağıda resimdeki gibi blendırla bir güzel parçalıyorum. Daha sonra süzgeçten geçiriyorum. Posaları ayrılmış oluyor. Sonra mutfakta kullandığım tülbentlerim var. Süzgeçten geçidiğim domatesleri tülbentten süzdürüyorum. Sabaha kadar suyu geçiyor. Yoğurt süzmesi yapar gibi. Sabah oluncada tülbentin içindeki katı domatesleri porselen tabağa alarak güneşte 1-2 günde kurutuyorum. Sonrada kavanoza koyarak üzerine zeytinyağı gezdirerek kapatıyorum. Bu şekilde domateslerimi değerlendirmiş oluyorum. Belki faydalı olabilirim diye sizlerle paylaşmak istedim. Tabii güneşte kuruturken üzerine tül kapatıyorum.

Eklenen Resimler
   
gülsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025