![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
Şehir: ordu
Mesajlar: 915
|
Konserveden arta kalan domatesleri de salça yapıyorum. Böyle kışlık hazırlık yapmayı seviyorum. Bahçeden yetişen hiçbir şeyi ziyan etmek istemiyorum. Domatesten nasıl salça yaptığımı anlatayım. Domatesleri temizleyip doğrayarak biraz tuz ilave ederek kavanozlara koyuyorum. Bu işlemi sabah yapıyorum. Domatesler akaşama kadar kendinden geçiyor. Aşağıda resimdeki gibi blendırla bir güzel parçalıyorum. Daha sonra süzgeçten geçiriyorum. Posaları ayrılmış oluyor. Sonra mutfakta kullandığım tülbentlerim var. Süzgeçten geçidiğim domatesleri tülbentten süzdürüyorum. Sabaha kadar suyu geçiyor. Yoğurt süzmesi yapar gibi. Sabah oluncada tülbentin içindeki katı domatesleri porselen tabağa alarak güneşte 1-2 günde kurutuyorum. Sonrada kavanoza koyarak üzerine zeytinyağı gezdirerek kapatıyorum. Bu şekilde domateslerimi değerlendirmiş oluyorum. Belki faydalı olabilirim diye sizlerle paylaşmak istedim. Tabii güneşte kuruturken üzerine tül kapatıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|