![]() |
|
![]() |
#2371 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Hedera yı bu sene budayamadık..Ağırlıktan düşmesinden korkuyorum..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Ağaç Dostu
|
Bu son görüntüleri bir sene daha bekleyeceğim..:(
![]() ![]() ![]() ![]() Güle güle güzel çiçek..Arada yine buluşuruz.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Ağaç Dostu
|
Rüzgarsız havadan faydalanarak ön bahçedeki çalışmalarım..
![]() Mum çiçeklerini ve diğer salon çiçeklerini varendaya çıkarıp, topraklarını değiştirdim..çoğu yerini buldular.. ![]() ![]() Seradaki soğan begonyalarını korumak için ,serayı henüz kaldıramadım..Yeniden filiz verenler var..Geceleri çok soğuk olduğu için,korumk gerekli... ![]() Ful budandı...Çelikleri de yanlara dikildi..İnşallah tutarlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Ağaç Dostu
|
Budanan ful...
![]() Fulun çeliklerini yanlara diktim.. Yeşerirlerse çok sevineceğim..İlk defa budandı.. ![]() Ördekler de beni hiç yanlız bırakmadılar.. ![]() ![]() Şuraya bakar mısınız..Erguvanlar yeşil ağaçların arasında çok güzeller... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Ağaç Dostu
|
Palmiye seraya uğradımm..Orkideleri harikaydı...Fiyatlar da yakıyor du..:))
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Ağaç Dostu
|
Seradan görüntüler...
![]() ![]() Bu bitkiyi ilk görüyorum.. ![]() Ebruli ortancalar... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Ağaç Dostu
|
Ortancaların bu rengini seviyorum...
[attach]290251[/att [attach]290252[/attach) Çok güzel de , sadece baharda mı çiçekleniyor..Sera da ve bende öyle telaş içindeydik ki öğrenemeden çıktım... ![]() ![]() Mürdüm renkli yapraklısı daha güzel... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Ağaç Dostu
|
Bodur dahliaların renklerine bayıldım...
![]() Mor mineler askıda... ![]() [attach]290258[/attach) Karadeniz bölgesinin en güzel ağacı ...sarı renkli olanı harika kokar..Ben İstanbuldaki seralarda sarı renkli olanına hiç rastlamadım... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Ağaç Dostu
|
Renkler ve biçimlerini çok beğendim...
![]() ![]() Uğur ve en beğendiği çiçek ...hemen kaptı... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Ağaç Dostu
|
Maviş in mavisini hiç göremiyorum..hepsi mor renk ve tek katlı...
![]() Küpeler çok cılız ve tek katlıydı... ![]() Açeyaların bazıları aynı renk saksıya konmuş...Arka da kaktüsler..... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler Berrin Hanım, çok mutlu oldum. ![]() Nisan, Mayıs hercailerin en keyifli zamanları gerçekten. Haftasonu havalar biraz ısınırsa ben de dikeceğim. Saat farkından dolayı sitede yalnız olduğum bu saatlerde bana eşlik etmiş oldunuz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Ağaç Dostu
|
Berrin hanım ne diyeyim öyle müthiş renkleri buraya topladınız ki hemen kalkıp şöyle bir seraları dolaşasım geldi. Çok güzel çiçekler, müthiş renk cümbüşü siteye renk ve ahenk verdiniz. Ayrıca bahçenizin he tarafını gezdim, bir an için kendimi cennette sandım. Ellerinize sağlık. Artık hemen hemen hergün sayfada olacağım, bahar geldi çiçek zamanı. Çiçekler ilgi ve sevgi bekliyor, kış uykusundaydım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Ağaç Dostu
|
Berrin hanım selam. O 20 senelik ağaç sizin iyi niyetinizi suistimal ediyor.. Vallaha testereyle mi , baltayla mı, orak ile mi yoksa bıçak ile mi bir gözdağı verirsiniz bilemem ama bana sorarsanız, baltayı hak etmiş fazlasıyla ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Berrin abla yine sayfanız coşmuş. ![]() Maşallah yok yok sayfanızda.Sizde bu doğa ,çiçek sevgisi oldukça.Bizler durada sayenizde ihya olacağız.Ellerinize sağlık Berrin ablacığım Saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilancığım, size arkadaşlık edebildiğime sevindim...En azından memleket havasını anında almış gibi olmuşsunuzdur...Sevgi ve selamlar...Kendinize iyi bakınız canım....)) Sevgili yaylacı, vallahi durduğunuz kabahat...Bu mevsim seraların en güzel zamanları...Çarşamba günü Palmiye sera ya uğradığımda ,inanınız şok oldum...Öyle ki bakmaktan fotoğraf bile çekmeyi istemedim...Çünkü resim paylaşmak çok güzel ama, ulaşamayan arkadaşların da bu güzellerde içi kalıyor...Üzüntü olması diye o gün resim de çekmedim.. ![]() Her zaman beklerim arkadaşım...Bende güzel balkonunuza bir kuş olup uçarım bugünlerde.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kaptanzst, leylak korkudan bu sene üç adet açtı...Şakayık 20 senelik..Ön bahçedeki 1 , arkadaki 3 adet açtılar..Bence çok az..Galiba yerlerini sevmediler diyorum... Siz bana baltayı tavsiye ediyorsunuz da ...Siz de meyve verdiren bir ilaç varmış ...Kuşlardan haber aldım.. ![]() Şakayıklara da bir denerim...Vallahi battı balık yan gider, misali ölürseler de bu yüzden ölsünler...En azından çiçek ağaçları içinde bir deneme olur...Sevgi ve selamlar... ![]() Sevgili Adil kardeşim..:sağolasınız...Uğuru da alıştırdım.. ![]() ![]() Ama çocuk pek anlamıyorda , gidip gidip en pahalı çiçekleri beğenip alıyor..Bende üzülüyorum...O günde fiyatını dahi sormadan kucaklayıp almış,banada anne beni çekermisiniz diyerek poz verdi.. ![]() Selam ve sevgilerimi gönderiyorum ailenize ve size... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Ağaç Dostu
|
Biliniz bakalım ,ben nerdeyimmmm????.....
![]() Efendim Perşembe günü ,Sevgili Alacakaranlığı bulmak için yollara düştüm...Küplüce bayırından çıkıp Beylerbeyin den Çengelköy sırtlarına doğru ve bir çok kişiye sordukan sonra, nihayet Alacakaranlık arkadaşımızın işyerine geldik.... ![]() ![]() Annesi olduğunu öğrendiğimiz hanımefendi ,kendisinin orada olmadığı için çok üzüldüğünü söyledi...Ben resim çekmeye devam ettim... ![]() Aman Tanrım burası nalburiye değil de çiçek serasından farksızdı...her çeşit çiçek vardı..Ve çoğunu da kendisi üretiyordu...Büyük başarı doğrusu.. ![]() ![]() Kaktüsler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Ağaç Dostu
|
Şu saksılara ve kaktüslere bakar mısınız...
![]() ![]() ![]() ![]() Şu telgrafın tellerine ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Ağaç Dostu
|
Her tür çiçek vardı...
![]() Ben resimlerken, Alacakaranlık da elinde bir kasa ile geldi...Genç oğlumuzla tanıştık...Çok sakin ve nazik bir oğlumuz...Kendisini buradan da tebrik ediyorum..Bu genç yaşta böyle uğraşıları olduğu için... ![]() ![]() Clematisler.... ![]() Sarı ponpon güller ve şimşirler... ![]() Kaktüsler ve çeşitli çiçekler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Ağaç Dostu
|
Çoğunu kendi yetiştiriyormuş...O kadar küçük fideler vardı ki ...
![]() İşyerinin içi de çiçek fideleri ve saksılarla doluydu... ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar hepsi yeni yetişen küçücük kaktüsler ve salon bitkileri... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Ağaç Dostu
|
İçerideki bitkiler ....Kaktüs ve menekşeler.....
![]() ![]() Şu kaktüsü çok beğendim... ![]() Kaktüs ve sukulentler.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Ağaç Dostu
|
Sukulent ve kaktüsler çoğunlukta yetişiyorlardı...
![]() Ve biz de gittiğimiz yolun ters istikametinden Çengelköy parkına çıkan yoldan geriye döndük.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili alacakaranlık ve ailesine buradan da ; gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkürler ediyorum.. Bilhassa Düğün çiçekleri ilgili olarak verdiği bilgiyi yazmak isterim.. Düğün çiçeklerinin sapları kuruyuncaya kadar aynı yerde kalmasına ve sulanmasına dikkat edilecek...Tam kuruduklarında rizomlarını sökerek veya aynı saksıda kapalı bir yerde veya bahçenin bir tarafında susuz olarak saklanacaklarmış... sevgili alacakaranlık çok teşekkürler.. İstanbul Anadolu yakasındaki arkadaşların bu sevimli ve çeşit içeren serayı da görmelerini tavsiye ederim...Sevgiler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Ağaç Dostu
|
Alacakaranlık dan alınanlar....
![]() ![]() ![]() ![]() Kalb kalbe karşıymışşş.... ![]() çok da sevdiğim bir salon çiçeğidir...İnşallah bu defa yaşatırım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Ağaç Dostu
|
Doğum günü hediyelerim devam ediyor.....))
![]() Bu ayda doğduğum için kendimi çok şanslı görüyorum... ![]() ![]() ![]() ![]() Clematis kadar ,şu güzele de bayıldım... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Ağaç Dostu
|
Canaryanın rengini çok sevdim...
![]() Mutlu Kutlu bey in seralarından istediğim çiçekler nihayet büyük bir koli ile geldiler...Su sümbülünü şimdilik bu saksıda tutuyorum...Yetişme şekli için bilgiye ihtiyacım var...Sümbül sahiplerinin dikkatine arz olunur...Yardımmm.. ![]() Alcenn....cemooo...ses veriniz ses..... ![]() ![]() ![]() Aşağıdaki arap fulü ..Onuda şubat ayından beri bekliyordum...Nihayet kavuştum.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki çiçeği herhalde Mutlu bey hediye olarak yollamış.. teşekkürler..:))
![]() Arka bahçedeki düğün çiçekleri artık bittiler... ![]() sümbül tohumlarına bakar mısınız.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Ağaç Dostu
|
Hediyelere devam...
[attach] ![]() Canarya nın bu rengini çok beğenirim..Kızkardeşim üç adet almış..teşekkürler.. ![]() ![]() ![]() Önbahçede açanlar...Tek tek tabii.... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Ağaç Dostu
|
Seranın içindeki soğan begonyaları..Yaprak vermeye başladılar.
![]() serayı artık kaldırmayı düşünüyorum...Çünkü çok yer kapladı...İçindekilerin de çoğu donmuş...Sadece begonyalar duruyor gibi ...saksıları tek tek kontrol edip bakmak gerekliydi...Bu gün o işe başladım... ![]() Hercainin rengine bakar mısınız... ![]() Mineleri öndeki sepet saksıya dikmeyi düşünüyorum..Yarı gölgede olabileceklerini seracılardan öğrendim...Deneyeceğim.. ![]() Sıdıka hanım gülü açmaya başladı..Bu senenin ilk goncası.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|