![]() |
|
![]() |
#4021 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgi hanım bu sera, Çengelköyde dir....siz herhalde Avrupa yakasında ikamet ediyorsunuz...pazar gezmesi gibi gelip gezebilirsiniz... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gülenyüz, Medinella salon çiçeğidir...Bir defa aldım, ama salon havası da, kendisine iyi gelmediği için günden güne bozuldu...Nemli sera ortamı istiyor bu tip nazik bitkiler....Çok beğendiğim halde bir daha da almak istemedim.... Ortamınız müsait ise alınız derim..gerçekten çiçekleri ve yaprakları fevkalade güzel bir çiçek......Selamlar..... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Bu işin uzmanı olarak eğer siz beceremediyseniz benim ne haddime hiç beceremem diye düşünüyorum.Ben bildiğim yolda ilerleyeyim.Sevgi ve Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gülenyüz , teşekkürler...Ama bende pek uzman görmüyorum kendimi doğrusu...İşin doğrusu biraz hasbelkaderciyim bu konuda....Çünkü çok çeşit oldğu için hepsinin toprağı,suyu, hava şartları ..yok efendim nemiymiş..... ![]() Bu işler de nota öğrenir gibi ....Tam ekoll..... ![]() Sizin Medinella gibi harika bir çiçeği bakıp büyüteceğinizi tahmin ediyorum....hevesiniz kırılmasın...meşgul olmak ilgilenmek gerekli... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Sn berrinb ,nerelerdesiniz.Kolunuz,omzunuz nasıl oldu.Galiba denizi izlerken bizleri unutuyorsunuz.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gülenyüz,sizleri unutmak mümkün değil....Bu kadar bitki ve çiçek delisi olan bir kişinin Ağaçlar .net i ve arkadaşları unutması mümkün müdür.. ![]() Dört veya beş gün ara ile sizlere paylaşımlar yapmaya çalışıyorum...Bu gün yine 100 adete yakın fotoğraf çektim...Tabi bazıları ayıklanarak kullanılıyor... Denize bu kış kıyamette ancak sizlere resim çekmek için bakıyorum sayılır..Çünkü iki gündür felaket bir soğuk vardı...kolum biraz iyileşmiş iken tekrarlatmak istemediğimden böyle havalarda rıhtıma çıkmak işime gelmiyor doğrusu... ![]() Amaaaa bir kar yağarsaaaa ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Ağaç Dostu
|
Ocak ayı ortalarında mutfakta yaşayan orkideler.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Ağaç Dostu
|
Orkidelere devamm......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Ağaç Dostu
|
Sukulentler dışarıya kondu..Evin sıcaklığı kendilerine yaramadı..
![]() Dışarıki saksılar soğuktan koruma amacı ile masanın altına kondu..çok soğuk havalarda üzerine kalın naylon kışlık masa koruma örtüsü örtülüyor...Mini serayı arada açıp havalandırıyorum...Çünki bazen çok buhar yapıp su tutuyor.. ![]() ![]() Bu soğanlar katmerli sümbül soğanları dikilmeyi bekliyorlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Ağaç Dostu
|
Sukulentler şimdilik buradalar.....
![]() ![]() Baharda hepsini büyük saksılarda aranjman yapmayı düşünüyorum... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Ağaç Dostu
|
Şuminik gül gibi olanlarıda çok beğeniyorum...
![]() Kırılan budaklar.... ![]() ![]() Mini seranın içindekiler...küpeler, soğan begonyaları bazı sukulentler ...baharda tekrar yeşillenirler inşallah... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Ağaç Dostu
|
Ön bahçenin bakımsız ve yaprak dolu halleri......
![]() Şu kısma dikilen hiçbir çim veya çiçek olmuyor..Çünkütatlı bela ördeklerimizin 24 saat kullanım alanları oldu...Artık bordür olarak tel çevirmeyi düşünüyorum...Bütün soğanlı bitkilerimi ve çuhalarımı perişan ettiler...Soğanları ertesi günü toprağın üzerinde yatar bulduk...... ![]() ![]() Bahçe kedileri balık bekliyorlar....Oltayı takipteler.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Ağaç Dostu
|
Ocak ayında ön bahçe.....
![]() Acem in kuru dalları kaldı..... ![]() Yeşil olara hedera ve Pervane yasemin duruyor... ![]() Pervane yasemin kış kıyamet de bile uzamaya devam etti.... ![]() Saksıdaki sakız da tomurcukta.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Ağaç Dostu
|
Soğanlı çiçekler görünmeye başladılar.....
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Ağaç Dostu
|
Bu cüceyi kızım bana yılbaşı hediyesi almış..bahçeye çıkmak için baharı bekliyor...:)
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Ağaç Dostu
|
Ön bahçede çekimler.....
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Ağaç Dostu
|
Martılarımız.......:))
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Ağaç Dostu
|
sukulentler yağmur altında....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Berrin Hanıım, harika; cüce, soğanlılar, martılar, vapurlar, boğaz, bitkileriniz harika hepsi harika. Gecenin bu saatinde yine gözüm gönlüm açıldı. Teşekkürleer. Soğanlı bitkileri çok seviyorum; komşularım hep der aman ne diye onlardan ekiyorsun ya 10 gün ya da 15 gün çiçekleri var. Halbuki bilmiyorlar ki onların ömürleri ne kadar uzun. Soğanı dikiyorsunuz, başlıyorsunuz gelip gitmeye başına; çıktı mı, göründü mü, var mı izle Allah izle... Sonra bir bakıyorsunuz minicik bir şey belirmiş toprak üzerinde. Aman ne mutluluk, ondan sonrası zaten devam ediyor hergün git gel bak çıkmış mı, ne kadar büyümüş. Büyük zevk alıyorum onları izlerken, onun için de soğanlıların ömrü bana göre kısa değil, oldukça da uzun. Hele bir de çiçeklerini görebilir iseek, ne mutlu bize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Ağaç Dostu
|
Dışarıda kalan Amarilysler biri tohumda diğeri tomurcukta...
![]() Bu arada yaptığım bir yağlıboya resim.... ![]() Bu açelyanın rengini çok seviyorum..... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Ağaç Dostu
|
Sukulentler.......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs ve skulentlere devamm...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Berrin Hanım yaprakları az biraz da olsa hâlâ yeşil kalan amarallis saksılarımı dışarıda mı yoksa gölge, fazla ışık almayan bir yerde mi tutmam gerekiyor?.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Ağaç Dostu
|
Bambu orkidesi ve Mücevher orkidesi....
![]() Gördüğüm kadarı ile Mücevher orkidesi herkesin hayranlığını kazanmışşş.... ![]() ![]() ![]() Gerçekten yaprakları çok güzel..Çiçekler de minyatür ... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Ağaç Dostu
|
Orkidelerin çiçeklenmeleri azalmaya başladı....
![]() ![]() ![]() Nevzat Alaz ın bahçesinde gördüğüm ..İsmi Leptospermum imiş...Kırmızısını bulamadım...Bu pembe beyazlı.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
Ağaç Dostu
|
Ön bahçeyi artık kuş cenneti ilan edeceğim.....:))
![]() Şu hale bakar mısınız...Kovalıyorum..sonra da üzülüyorum... ![]() ![]() Masa üstleri ...Lamba tepeleri ...Parmaklıklar... ![]() Martılar ve kargalar heryerde.... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Ağaç Dostu
|
Bu pıtırık yapraklı ya yeni aldım...Bahçe içinmiş...İsmini bilmiyorum..??
![]() ![]() Sevgili Kaptan zst in geçen sene hediyesi Kafkas gülü...Bu mevsim açacak gibi... ![]() Sinek kapan..kızımın evinden bana gelenlerden.... ![]() Kalancho ya çok soğuk yaramadı...Tomurcuklar yanmış gibi..Bir türlü açamıyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Ağaç Dostu
|
Muhteşem Yüzyıl Kaktüslerine bakar mısınız.....:)))
![]() ![]() Bu ikinci alışım...Bu ne kadar nazlı bir çiçek... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|