![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Begonya ve sardunyaların keyflerine diyecek yok...
![]() Bu arada Uğur ile denizin son defa keyfine vardık... ![]() ![]() ![]() Çakıl taşlarını topladım...Kaktüsler için.. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bayram için varendayı biraz renklendirmek gerektiğini düşündüm....
![]() Yine Aytekin sera nın yolunu tuttum...Kasımpatları ve güzel güller vardı..Meyve fidanları çokluktaydı... ![]() ![]() Bayram süresinde bana eşlik edecek güzeller.... )![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arka bahçenin sarı gülü açmış....:)
![]() ![]() Bu kasımpatları ve begonyalar beni dört gün idare ederler...Daha sonra toprağa dikilecekler.... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Maviye pembe yakışırr......:))
![]() ![]() Ortadaki pembeyi çok beğendim..... ![]() ![]() Sol taraftaki ebrulilerde çok güzel... ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdi kasımpatı zamanı.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Hepsini de çok beğendim...Ama çiçeği büyük kasımpatı bulamıyorum..
![]() ![]() ![]() ![]() Bu begonyaların son güzelliklerini biraz daha devam ettirdikten sonra soğanlarını çıkarıp saklayacağım... ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ekim ayından görüntüler......
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamlı açan japonlara hayranım....:)
![]() Kumda yetişen bir iğde ağacı.... ![]() Bunlarda kumda kendiliğinden çıkan karpuzlar....Bunları kimse görmemiş ki bu kadar büyüyebilmişler... )![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeyi tarümar edip dahliaların çok eskilerini çıkarttım...:)
![]() Sapları ve yaprakları içim sızlayarak kesip attım ama, neredeyse ağlayacak hale geldim.... Bu sene talaşda saklamayı düşünüyorum...Geçe sene toprakta kalan eski dahlialarımın çoğu kayboldu....Belki bu sakladıklarımda çürüyebilirler....Artık herşeyi göze aldım...Söktüklerimi talaşiçine yerleştirerek serin bir yere kaldırdım...![]() Gökyüzü bir kararıp , sonra yine açılıyor..Yağmur gelecek gibi.... ![]() Susak kabaklarının sapları kurumadı..Geç kaldılar...Biraz daha dalında bırakacağım.. ![]() ![]() Düzenleyen berrinb : 14-11-2012 saat 04:28 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Pembe gül de açıyor....
![]() Duvarların üstlerindeki saksılar toplandı...Bahçede toprak üstünde biryerlere yerleştirilmek üzere.... ![]() ![]() ![]() Şu bulutlar hayra alamet değil gibi..Ama yağmur işime çok yarar...Toprak bir hayli sertleşmiş.... ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bayram tatilinden görüntülerrr......:))
![]() Bahçe ile uğraşıp, sahilde gezintiler yaptık... ![]() Bilgisayarın yanı sıra yeni bir örgüye başlayıp..Bazende boyalarla çalıştım... ![]() ![]() Ömer ile Uğur balık tutmaya çalıştılar ..Ama fiyasko bir olta macerası.... )![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Berrin Hanım; benim de bir tek saksıda yıldız çiçeğim (Dahlia) var 1 hafta öncesine kadar üzerinde 2 tane açmış çiçeği var idi, onlar da soldu gitti. Şimdi saksıda bütün yaprakları bembeyaz olmuş 3 dal halinde duruyor. Yapraklar da neden öyle bembeyaz oldu onu da anlayabilmiş değilim. Peki bundan sonra ne yapmalıyım sizce? Yardımcı olur iseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçenin çöplerini temizleyerek biraz şekil vermek için çalıştım...
![]() ![]() ![]() Sardunyaların içindeki şu büyük yeşilyapraklı soğanlı bitki ; bahçenin çok yrinde her sene ayıklandığı halde yine çıkıyor...Ufak bir parçası bile kalsa devasa büyüyüp çiçeklerin kökünü sıkıştırıyor...Gaspçı bir soğanlı türü bu. ))...Bahçelerde bir arkadaşın bahçesinde mor bir çiçek açmış olarak gördüğümde , bu sene bir iki tanesini bırakmaya karar verdim...Çünkü çiçeği zambak gibi harikaydı...![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Düşen tohumundan üç tane bodrum papatyası çıkmış....:)
![]() ![]() Glayöl ve dahliaların çıkarıldığı yerler... ![]() Begonya saksılarını bir süre daha nemli kalabilmeleri için toprağın üzerine yerleştirdim.... ![]() Şu papatyayı da çok seviyorum....Seneye daha fazlalaştırmak gerek...Rengi çok hoş. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeden görüntüler.....
![]() Kalan obelya...... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçekler açmaya devam ediyorlar.....:)
![]() Şu mor çiçek de yerini çok sevdi....İnşallah kış ona bir zarar vermez.. ![]() Kasımpatlarını toprağa aldımmm..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar......
![]() Bu yavru ,geldiğimizden beri bizi hiç bırakmadı...Sürekli bahçede ve varendada gece uyuyor... ![]() ![]() Bu arada Silivri de ,Köfteci Osman da , her seneki seyyar bamyacı yine bana yapıştı... )) Ve 15 paket bamyayı bana tatlı dili ile güzelce havale etti....Gel de şimdi bunları tek tek ayıkla...Bu kadar bamya yenilmeyeceği için konserve yapmaya karar verdim... 4 kg konserve oldu... ama bir daha mı bamya sevdası... Tanrı Korusun..... )) ![]() Bizim tontoşumuz da içeride sıkıntıdan patladığı için ,koltuklarda keyif yapmasına izin veriyoruz..... ))![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
"ama bir daha mı bamya sevdası... Tanrı Korusun.....))" Seneye bu şekilde düşüneceğinizi hiç sanmıyorum Berrin Hanıım.... Seneye bamya alımına devam inşallah. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Begonyanın coşkusu.....:)
![]() ![]() Bir çiçeği elimin büyüklüğünde .... ![]() Kızım ile büyük oğlum denizden toplanan taşlarla...... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
O taşlardan ben de istiyoruum. Geçenlerde bir AVM nin girişinde yapay kocaman saksıların içinde vardı. 4-5 tane aldım. E elimde de 5-6 tane vardı, etti bana 10-11. Hatta tatile giden bir komşumdan da rica etmiş idim ama maalesef unutmuş(muş) işine gelmemiş tabi. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk beş günde açanlar.....
![]() ![]() ![]() Bu beyaz güzeli İst. daki bahçeden saksıda getirmiştim..İki senedir buralı oldu... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Yukkalar bayramda tekrar açarak bizi kutladılar..Görebildiğime sevindim..:)
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Tek tek açanlar........
![]() Kolyozu budaktan kırıp dikmiştim...Bir hayli büyümüş.. ![]() ![]() ![]() ![]() Galatasaraylı nın sarısı azalmış... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Güller........
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Kumdaki güzeller de yağmurlarla iyice büyümüşler...:))
![]() Sarmaşıkların üstü çiçek ve tohum doluydu... ![]() ![]() ![]() Hardal otları yazın kurumuşlardı ...Tekrar çıktıkları için çok tazeydiler.. Etli bulgur pilavına çok yakıştılar yine... ) Yeşil salata da ayrı tabii....![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu meyvelerin biraz daha olması gerekiyor....
![]() ![]() ![]() Bütün Yukkalar ataktalar..... ) Bu sene üçüncü defa açtılar...![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Şehzadenin tırnakları bieniyorlar....:)
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu güzeller,meraklı bir beyefendinin bahçesinden.....:))
![]() G.Yaka Mithat Paşa yalılarından birinin bahçesindeki şu dahliaya ağzım açık kalarak bakarken , sahibine yakalandım... ) Müsaade isteyip resimledim... Dahlia hastası oluğumu anlayınca sohbet koyulaştı...Ve bu dahliadan baharda bana vermekten memnun olacağını belirtti...Küçük ama harika bir bahçeydi....Ben o bahçeyi gelip geçerken hayranlık ile izlerdim...Kendisine buradan da teşekkürler ve tebrikler...![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu güzelliğe bakar mısınız.....:)
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Yazlık sitelerde hayat kalmamıştı , ama bahçelerde yaşam devam ediyor..:))
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|