agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni132Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-02-2011, 22:28   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-12-2010
Sayın N.Cebeci;

Bende size çok teşekkür ederim. Haklısınız, toprak çok cömert ve verilen emekleri hiç karşılıksız bırakmıyor.

novazet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2011, 22:30   #2
Ağaç Dostu

Sayın Güler;

Evet, çim ekimini tamamladıktan sonra springlerle sulamaya başladığımız anda aynı mutlu tebessüm bizim yüzümüzde de vardı. O anda tüm yorgunluğumuzu unutmuştuk. Sizler bu tecrübeleri çok daha fazla yaşadığınız için eminim ki daha iyi bilirsiniz.

Sizlerin büyük emekler sarf ederek oluşturduğunuz harika bahçelerinizden fikirler edinerek ve de sizlerden alacağımız şevkle çalışmalarımız devam edecektir.

İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Adresimi özelinize yazacağım. Selam ve saygılar sunarım.

Eski 26-04-2011, 22:53   #3
Ağaç Dostu

Bahçe çalışmalarıma bu hafta sonu biraz marangozluk yaparak başladım. Öncelikle havuz yapmayı düşündüğüm çukura bir çerçeve yaptım. Kamyon brandasından yaptıracağım havuzu bu çerçeveye tutturacağım. Çerçeve kare şeklinde olunca havuz biraz doğallıktan uzak gibi gibi görünüyor. Bunu da etrafını kapatacağım taşlarla falan yumuşatmaya çalışacağım. Baş tarafına da bir şelale yapmayı düşünüyorum. Bakalım ne derece başarabileceğim.

Name:  IMG_6584-y1.JPG
Views: 1774
Size:  42.5 KB

Havuz yapmayı düşündüğüm bu çukuru, Sn. Epsody kompost çukuru olarak değerlendirmemi önermişti. Bende arka tarafta yeni bir kompost çukuru açmayı planladığımı yazmıştım. Fakat 1 m³ lük çukur açmayı gözüm kesmedi. Eski tahtalardan 100x110x110 ölçülerinde bir kompost sandığı yaptım. Çuvallarda beklettiğim kuru yapraklar, yeni sökülen yeşil otlar, biçilen çimler, eski ahır gübresi ve biraz da toprak hepsini karıştırıp içine doldurdum. Zamanım yetmediği için kapak yapamadığımdan üzerini geçici bir şeylerle kapattım.

Name:  IMG_6576-y1.JPG
Views: 1433
Size:  47.1 KB

Name:  IMG_6577-y1.JPG
Views: 1489
Size:  42.9 KB

Ayazkızı ve Adil beğendi.
Eski 26-04-2011, 23:00   #4
Ağaç Dostu

Çim alanda sanki 2 cm. çapında bir demir çubukla açılmış gibi birçok delik var. Geçen yaz ilk gördüğümde 2-3 adetti ve ben çocukların yaptığını sanmıştım. Şu anda yaklaşık 15 tane olmuş hepside aynı genişlikte (baş parmak girebilecek genişlikte). Birde deliklerin yönü hep kuzeye bakıyor. Acaba bir böcek veya fare mi? Bilgisi olan var mı?

Name:  IMG_6537-y1.jpg
Views: 2237
Size:  73.2 KB

Name:  IMG_6539-y1.JPG
Views: 1589
Size:  64.9 KB

Ayazkızı beğendi.
Eski 27-04-2011, 14:16   #5
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi novazet Mesajı Göster
Çim alanda sanki 2 cm. çapında bir demir çubukla açılmış gibi birçok delik var. Geçen yaz ilk gördüğümde 2-3 adetti ve ben çocukların yaptığını sanmıştım. Şu anda yaklaşık 15 tane olmuş hepside aynı genişlikte (baş parmak girebilecek genişlikte). Birde deliklerin yönü hep kuzeye bakıyor. Acaba bir böcek veya fare mi? Bilgisi olan var mı?

Eklenti 206386

Eklenti 206387
Sayin novazet, tarla faresi, yilan, danaburnu gibi hayvanlar bu tip cukurlar acabiliyor. Fare ya da danaburnu ise önlem almaniz gerekir.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025