![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-12-2010
|
Sayın N.Cebeci; Bende size çok teşekkür ederim. Haklısınız, toprak çok cömert ve verilen emekleri hiç karşılıksız bırakmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Güler; Evet, çim ekimini tamamladıktan sonra springlerle sulamaya başladığımız anda aynı mutlu tebessüm bizim yüzümüzde de vardı. O anda tüm yorgunluğumuzu unutmuştuk. Sizler bu tecrübeleri çok daha fazla yaşadığınız için eminim ki daha iyi bilirsiniz. Sizlerin büyük emekler sarf ederek oluşturduğunuz harika bahçelerinizden fikirler edinerek ve de sizlerden alacağımız şevkle çalışmalarımız devam edecektir. İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Adresimi özelinize yazacağım. Selam ve saygılar sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe çalışmalarıma bu hafta sonu biraz marangozluk yaparak başladım. Öncelikle havuz yapmayı düşündüğüm çukura bir çerçeve yaptım. Kamyon brandasından yaptıracağım havuzu bu çerçeveye tutturacağım. Çerçeve kare şeklinde olunca havuz biraz doğallıktan uzak gibi gibi görünüyor. Bunu da etrafını kapatacağım taşlarla falan yumuşatmaya çalışacağım. Baş tarafına da bir şelale yapmayı düşünüyorum. Bakalım ne derece başarabileceğim. ![]() Havuz yapmayı düşündüğüm bu çukuru, Sn. Epsody kompost çukuru olarak değerlendirmemi önermişti. Bende arka tarafta yeni bir kompost çukuru açmayı planladığımı yazmıştım. Fakat 1 m³ lük çukur açmayı gözüm kesmedi. Eski tahtalardan 100x110x110 ölçülerinde bir kompost sandığı yaptım. Çuvallarda beklettiğim kuru yapraklar, yeni sökülen yeşil otlar, biçilen çimler, eski ahır gübresi ve biraz da toprak hepsini karıştırıp içine doldurdum. Zamanım yetmediği için kapak yapamadığımdan üzerini geçici bir şeylerle kapattım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Çim alanda sanki 2 cm. çapında bir demir çubukla açılmış gibi birçok delik var. Geçen yaz ilk gördüğümde 2-3 adetti ve ben çocukların yaptığını sanmıştım. Şu anda yaklaşık 15 tane olmuş hepside aynı genişlikte (baş parmak girebilecek genişlikte). Birde deliklerin yönü hep kuzeye bakıyor. Acaba bir böcek veya fare mi? Bilgisi olan var mı? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |