Sayın Csydn ; Teşekkür ediyorum.
Sayın Epsody;
Göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim. Bahçemi sitede sizlerle paylaşmamın nedenlerinden biriside, bundan sonra yapabileceğim işlerde sizlerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istememdir. Her konu hakkında , siz ve diğer üyelerin gördükleri eksik ve yanlışlıkları veya tavsiyeleri paylaşmaları beni çok memnun edecektir.
Sizin çalışmalarınızı ve paylaşımlarınızı takip ediyor ve takdirle karşılıyorum. Ayrıca bloğunuzuda hızlı bir şekilde gözden geçirip daha uygun bir zamanda detaylıca okuyup incelemek için “sık kullanılanlar” menüme ekledim. Sitedeki paylaşımları mümkün olduğu kadar takip etsem de zamanım müsait olmadığından çok fazla katılım gösteremiyorum.
Bahçe çalışmalarıma başladığımda bir dergide gördükten sonra, aklımın bir ucunda hep bir kompost bidonu edinmek vardı ama ihmal ediyordum. Sizin yapmış olduğunuz paylaşımları da okuduktan sonra, bahçede yapacağım öncelikli işlerimin arasına, bir kompost çukuru açmayıda ekledim. Bahsettiğiniz sondaj devir daim çukuru, oturma bölümünün önünde olduğu için, kompost çukuru olarak uygun olmayacağını düşünüyorum. O çukura bir süs havuzu yapmak için sabırsızlıkla baharı bekliyorum. Kompost çukurunu biraz daha arka plan bir yerde açmayı düşünüyorum. Bu düşüncemi uygulamaya geçirdiğimde kompost uygulamaları için sizin bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Ayrıca son günlerde solucan gübresi üretimi ilgimi çekiyor. Acaba bende bahçede kendime göre bir üretim yapabilir miyim diye düşünüyorum.
Bahçe oluşumum yeni olduğundan daha çok altyapı çalışmaları ve teknik işlerle uğraştığım için, bitkiler ve toprakla çok fazla ilgilenemedim. Bu işleri tamamladığımda bütün ilgimi bitki çeşitliliği, bitki ve toprak verimliliği, bitki düzenlemesi gibi konulara ayırmak istiyorum. O zaman sizlerin bilgi ve tecrübelerinize daha da çok ihtiyacım olacağını düşünüyorum.
İlgi ve alakanıza tekrar teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
|