![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çok teşekkür ederim. Beğendiysen gideceğin bir yön var demektir. Durma çık yola. Amatör bahçesi yol aldıkça gelişir. Rahmetli kayınpederim "evin yenisi, bahçesin eskisi" derdi. Sabır ve gayretle photoshop'a gerek kalmaz ![]() Yine beklerim. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili dostlar, Sevgili Kiraz'a söz vermiştim bahçenin bu mevsimdeki durumunu görüntülemeye. Tabii yumuşak da geçse kış yine de kış! Genel görüntülerle başlayalım. ![]() ![]() ![]() Yazın olduğu gibi renkli değil ama yazın neler olduğunu daha iyi canlandırabilirsiniz hayalinizde. Belki sık uğrayanlar farketmiştir bahçenin dip tarafında bir limoni servi (cupressus macrocarpa 'Aurea') vardı. Onu kestim. Bahçenin o sınırındaki duvar 4 metre düşüyor. Bakım yapamıyorduk, Amerikan sığlasının büyümesini engelliyordu ve en önemlisi o bölgenin güneşini çok kesiyor ve kullanılmaz hale getiriyordu. Çok üzüldüm ama feda ettim. Bazen böyle zor kararlar almak gerekiyor. Oraya başka taraflardan güzel çalılar aktardım. Umarım onları da seveceksiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Helleborus Orientalis
Bahçenin bu mevsimdeki en gösterişli yerleşik çok yıllığı Helleborus Orientalis. Belgrad ormanlardan! Bütün Karadeniz kıyısındaki ormanlarda bolca bulunuyor. Helleborus Aralık-Mart arasında, hiçbirşeyin olmadığı dönemde açıyor. Ağaç altlarında gölge, yarı gölge, serin yerlerde yetişiyor. Boyu 40-50 cm. Çiçek dönemi dışında, kısa bir dönem hariç, canlı güzel yaprakları bulunduğu yeri güzel dolduruyor. Önce 25 Aralık 2010 dan birkaç fotoğraf: ![]() En arkadaki Helleborus Foetidus!. Boyu 70-80 cm. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Helleborus orientalis ve foetidus
Şimdi aynı Helleborus Orientalis'leri bugün 23 Ocak 2011 itibarı ile görelim. Bugün hava yağmurlu idi, fotoğraflar Helleborus'lar kadar güzel olmadı. ![]() ![]() ![]() ![]() ve tohumdan yetiştirdiğim Helleborus foetidus ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Arum italicum 'marmorantum'
Arum italicum yaprak güzelliği için yetiştirilen bir bitki. Kışın Aralık-Nisan döneminde çok gösterişli yaprakları ile, dönem itibarı bahçelerde pek rekabet olmamasından yararlanıp gönülleri fethediyorlar. marmorantum mermer görünümlü demek. Eskiler adıyla müsemma derlerdi. 30-40 cm yüksekliğinde, gölge, yarı gölge, serin yerlerde yetişiyor. Çiçek ve daha sonra kırmızı meyveleri var ama yaprakları ayarında değil. Tohumdan kolayca yetişiyor. 25 Aralık'tan: ![]() ![]() 23 Ocak 2011'den: ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 24-01-2011 saat 11:54 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Anemanthele lessoniana
Anemathele lessoniana (Stipa arundinacea) çok yıllık bir saz türü. Birkaç yıl önce tohumdan denemiş başaramamıştım. Bu sene başardım. Bahçenin değişik yerlerine yerleştirdiklerim ilk sene çok gelişmedi. Ama bir tanesini emniyetli olsun diye saksıya diktim. Neticesine siz karar verin. Bu sazı gelecek sene yılın diğer aylarında da takip edin. Boyu 60-70 cm, eni biraz daha fazla olacak yazın. Bu sazın ingilizce adı Pheasant's Tail Grass = Sülün kuyruğu sazı. Fena tutturmamışlar değil mi ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Camellia japonica
Bahçemizde bir Camellia japonica'mız var. Bir dostumuz on iki sene önce hediye ettiğinde 50-60 cm idi boyu. Onu size ilerdeki günlerde etraflıca göstereceğim. Bugünlük size açmış bir çiçeğini göstereyim yalnız. Biraz merak edin ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Alıntı:
Kökünden söküp, başka bir yere dikilebilir miydi acaba diye düşündüm. İçim acıdı doğrusu. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Boyu altı metreyi geçmişti. Yerini değiştirmek mümkün değildi. Dedim ya, bazen zor tercihleri yapmak lazım. Umarım yerine koydulkarımı daha çok beğenirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Amerikan sığla ağacınızın sonbahardaki halini ve yerini çok beğenmiştim. Şimdi çıplak hali kadar yerinin de çok güzel olduğunu bir kez daha görüyorum. İyice geliştikçe çıplak halinin çok daha güzel olacağını tahmin ediyorum. Helleborus türleri ne güzelmiş. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uğraşıyorum. İyiki de öyle yapıyorum. Selamlar |