![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sayın Zeki bey bahçeniz kışında çok güzel çiçeklere bayıldım. Kendimi çiçeklerin içinde hissederek çayımı keyifle yudumluyorum. Tohum ekimini uygulamalı anlatımınız için teşekkür ederim çünkü benim eksik yaptığım işlemleri tamamlamış oldunuz. Baharda ki ekimlerimde sizin yöntemi takip ederek ugulayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Umarım yazdıklarımdan faydalanırsınız. Ek bilgi gerekirse bundan böyle buradan bakabilirsiniz. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Camelia japonica
Camelia japonica Camelia japonica ile ben 15 sene önce Zekeriyaköy'deki Kirazlı bahçede tanıştım. 5-6 metre boyunda parlak yeşil yapraklı ağacın tümü göz alıcı kırmızı çiçeklerle donanmış muhteşem bir ağaç/çalı. Nefesim kesilmişti güzelliği karşısında. Heyecanla eve koşup anlattım. Sonra hep beraber koşup seyrettiydik. Niye daha önce böyle bir bitkiyi daha önce başka yerde görmemiştim acaba. Belki de gördüm ama çiçek mevsimi dışındaydı pek o kadar dikkatimi çekmemişti Ertesi yıl bir dostum 50-60 cm boyunda bir Camellia hediye etti. Bu Camellia her sene Şubat- Mayıs açtı, büyüdü büyüdü 5 metreyi buldu. Geçen seneki en çok çiçekli döneminde şöyle idi: ![]() Çok etkileyici değil mi? Bu Camellia'm bu sene yeni yeni açmaya başlıyor. Şimdilik çiçekler yalnız yukarıda. ![]() İlerideki günlerde çiçeklendikçe sizleri sıkmadan arada sırada görüntüleri buraya koyacağım. Bu sene evin kapısında çok büyümüş ve engelleyici olmaya başlamış alev ağacını kesip yerine bir Camellia daha aldım. 1 metre civarında. O da ilk çiçeğini verdi. Seveceğinizi umuyorum: ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sarcococca hookeriana var. humilis
Sarcococca hookeriana var. humilis Bu bitkiyi yıllar önce Amerika'dan bir dostumun gönderdiği tohumdan yetiştirdim. 100-120 cm boyu, 60-70 cm eni, herdem yeşil parlak, hafif dalgalı koyu yeil yaprakları ile kendi köşesinde kolay yetişen kolay bir çalı. Yılın bu mevsiminde çok güzel kokulu güzel çiçekler açıyor, yakınında dolaşanları kokusu ile mest ediyor. Buradan kokusunu koklatmam mümkün değil ama görüntülerini paylaşayım: ![]() ![]() ![]() Fotoğraflarda siyah meyveler de görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sarcococca hookeriana var. dygina
Sarcococca hookeriana var. dygina Bu Sarcococca'nın tohumları da aynı partide gelmişti. Dygina daha bodur, 50-60 cm, daha dar, 30-40 cm, yaprakları daha açık ve sarımtırak ve dalgalı değil. Yine bu dönemde aynı şekilde güzel kokulu çiçek açıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
botanik bahçesi, çok yıllık |
|
|