18-11-2010, 11:11
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-02-2008
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı
Allah'tan sevgili kiraz hatırlattı (fırça attı diye de anlayabilirsiniz) da bahçemde geçmekte olan sonbahar görüntülerini koymaya vakit ayırmaya karar verdim.
|
İyi ki de yapmışım  Zeki Bey, bu mevsimin fotoğraflarını kaçırırsam yazık olacakmış. En az ilkbahar kadar sonbaharı ve renklerini de seviyorum. Bahçeniz de bunun için şölen yeri.
Kızım iki yaşındayken sonbaharın kırmızı-sarı-mor yapraklarını toplayıp demet halinde vazoya koymuştuk ki, bütün kış bakalım diye. O ağacın çınar yapraklı akçaağaç olduğunu sanıyorum. Bahçenizdeki amerikan sığla ağacına bakarken o yaprakları hatırladım. Amerikan sığla ağacının sonbahar renkleri yanında dallarının da çok güzel olduğunu sizin fotoğrafınızda gördüm. Ayrıca ağacın bulunduğu yer de çok güzel, bütün çarpıcılığı ile dikkatleri topluyor.
Siz bahçede çok daha iyi hissetmişsinizdir, bu sene son günlerin uzun süreli lodosu, yaprakları iyice kuruttu ve ufacık bir rüzgarla bile yere dökülürken çıkardıkları ses çok güzel. Sokağımızdaki küçük huş ağacı, hafif bir rüzgarla yapraklarını dökerken köpeğim bile sese heyecanlandı, ben de bu sesi ilk defa bu kadar duydum.
Meşe yapraklı ortanca da neredeyse bütün sene seyirlikmiş.
|
|
|