Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı
Liquidambar styraciflua = Amerikan sığlası, boyu 25 metreyi eni 12 metreyi bulabilen görkemli bir ağaçtır.
Benim bahçemdekinin boyu 12, eni 5 metreyi buldu.
Yazın canlı yeşil yaprakları, o sene o bölgedeki gece gündüz sıcaklık farkları ne kadar çok ise o kadar güzel olmak üzere, kızarır.
Gövdesi ve dallarının etkileyeci kanatları vardır:
Bahçe içinde konumu:
Eklenti 179882
Genel sonbahar görünümü:
Eklenti 179883
Gövdesi:
Eklenti 179884
Dalı:
Eklenti 179885
Dal yakın planı:
Eklenti 179886
Bundan sonraki görünümleri ile de bu ağacı seveceğinizi umuyorum.
|
Sayın Zeki Yağlı;Bahçenizde bir gezinti yaptığım sizin gerçek bir doğa dostuna yakışır çalışmalarla ağaç sevginizin boyutlarını gördüm, dünyada adete yalancı bir cennet yaratmışınız sizi bu çalışmalarınızdan ötürü kutlarım.
Yetiştirmiş olduğunuz ağaçlar topraklarınızın ve bitkilerinizin ihtiyacı oldukları besin maddelerini kendileri sağlamanın yanında sizlerede küçük bitki ve sebzelerinize besin sağlıyacak artık maddeler (yapraklar dal ve budama artıkları) ile sizi dışardan organik bitki besini sağlamanın külfetinden kurtarmış olmalılar.
Size sormak istediğim nokta bahçenizin bu artıkları nasıl bir değerlendirme yaptığınızdır., sevgilerimle hoşça kalın.