![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Acer palmatum 'Heptalobum' = Japon akçaağacı
Acer palmatum 'Heptalobum' eni ve boyu 5 metreyi bulan, yetiştirmesi kolay bir japon akçaağacı. Heptalobum, yedi loblu (=parmaklı) demek. Bahçemdeki 4 metreyi buldu. Heptalobum hızlı ve kolay büyüyor. İstenmeyen yönlere giden dalları cesurca kesilip kısa sürede istenilen şekil verilebilir. Kışın dökülen yaprakları yazın güzel bir açık yeşil rengidir. Sonbaharda, eğer gece ve gündüz ısı farkları yeterince fazla ise, yaprakları sarı, turuncu, kırmızı ve kızılın çeşitli tonlarında bir renk cümbüşüne döner. Bu seneki cümbüş şöyle oldu: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Eonymus alatus compactum
Euonymus alatus compactum 1 metre boyunda 3 metreye varan eninde, gövdesi ve dalları kanatlı, yazın mavi-yeşil olan yaprakları dökülmeden önce cart bir pembe kırmızı renge bürünen bir çalıdır. Kolay bir bitkidir. Eğer gece gündüz sıcaklıkları yeterli miktarda fazla ve o sene böcekler fazla hırpalamamışlarsa sonbaharda şu hale geliyorlar: İyi güneş almış olan: ![]() ![]() Daha az güneş alıp biraz geç kalmış olan: ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Euonymus europaeus
Euonymus europaeus 3 metre boyunda ve 2 metre eninde koyu parlak yeşil yaprakları dökülmeden önce koyu kırmızı olan, aynı zamanda çiçek de açan bir çalı/ağaç. Bu mevsimde aşağıdaki gibi oluyor: ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Euonymuslar nefis Zeki Bey. Kisin yaprak döküyorlar mi? |
|