![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sonbaharın en güzel görüntüleri. Çok teşekkürler bizimle paylaştığınız için ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün bir ara resim yükleyemedim. sebebini bilmiyorum. Bu hafta sonu kalanlardan birkaç güzel fotoğraf daha yüklüyorum: Cleome hassleriana'nın, kendiliğinden geçen sene dökülen tohumlardan çıkıyor. Bazen gelişi güzel çıkan tohumlar boşluğu iyi dolduruyor. Birçok çiçek geçtikten sonra hala canlı renkleri ile makbule geçiyor: ![]() Aconitum charmichaelii yi daha önce formunu düzeltip resmini koymuştum. Pek güzel durmuyordu. Şimdi artık şakulünü buldu. Gerçek güzelliğini şimdi seyredebilirsiniz. Taze Nandina domestica yaprağı altında: ![]() ve komple güzel bir salkım: ![]() Sedum spectabile 'Autumn Joy' sonbahar rengini aldı. Yalnız gariban arkasındaki Salvia'nın gölgesinde kaldı. Bu sebepten yeterince kızaramadı. Bir de salvia'nın çiçekleri sürekli üzerine dökülüyor, o yüzden biraz kirli yüzlü. Ama yine de fena değil! ![]() Begonia grandis = Çok yıllık begonya. Bu sene tohumdan çimlendirdim. Şu anda çok iyi görünüyor. Aynı görüntünün gelecek sene kendiliğinden yine gelecek olmasını düşünmek hoşuna gidiyor insanın. Ama bakalım bekleyip görelim başkaca bir sorun çıkaracak mı? ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Baktım bir ayı devirmişim yazmayalı. Hafta içinde işimden hafta sonunda da her seferinde başka bir sebepten geciktim. Aslında arada sırada fotoğraflar çektim ama bir sürü derleyip siteye fırsatım olmadı. Allah'tan sevgili kiraz hatırlattı (fırça attı diye de anlayabilirsiniz) da bahçemde geçmekte olan sonbahar görüntülerini koymaya vakit ayırmaya karar verdim. Bayram tatili uzun. Yavaş yavaş çektiğim resimleri koymaya çalışacağım. Bu arada daha önce cevap veremediğim sayın ayşe_afyonlu, asiye ye selamlar. İzlemeye devam etsinler. Her zaman yararlanacakları birşeyler bulacaklar. Satı hanım, anemone ları sevdiğinizi not ettim. Umarım sizin de olur ![]() Şimdi gelelim bahçemin sonbahar hallerine! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonbahar Genel Görüntüler
Önce ön bahçemin sonbahardaki genel görünümünden görüntüler verelim. Sonbahar havası çöktü. Geçenler geçti, gelecek seneyi bekliyor. Herdem yeşiller meydanı boş buldu kendilerini daha çok gösteriyorlar. Ama kendini en çok gösteren sonbahar kızıllığına bürünmüş Liquidambar styraciflua = Amerikan sığlası Genel görüntülerden sonra Liquidambar'ın çok değişik fotoğraflarını göstereceğim. ![]() ![]() ![]() ![]() Hey gidi uzun tarh hey, sonbahar sana da gelmiş ama hala güzelsin! ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonbahar Genel Görüntüler II
Arka bahçemin ve taş bahçesinin durumu ise şöyle: Burada kızarıp kendini gösterenler, Acer palmatum 'Heptalobum', Hydrangea quercifolia, Euonymus europeus, Euonymus alatus compactum. Bunları da ilerideki başlıklarda yakından göreceğiz. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 14-11-2010 saat 15:38 |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zeki Bey, bu mevsimin fotoğraflarını kaçırırsam yazık olacakmış. En az ilkbahar kadar sonbaharı ve renklerini de seviyorum. Bahçeniz de bunun için şölen yeri.Kızım iki yaşındayken sonbaharın kırmızı-sarı-mor yapraklarını toplayıp demet halinde vazoya koymuştuk ki, bütün kış bakalım diye. O ağacın çınar yapraklı akçaağaç olduğunu sanıyorum. Bahçenizdeki amerikan sığla ağacına bakarken o yaprakları hatırladım. Amerikan sığla ağacının sonbahar renkleri yanında dallarının da çok güzel olduğunu sizin fotoğrafınızda gördüm. Ayrıca ağacın bulunduğu yer de çok güzel, bütün çarpıcılığı ile dikkatleri topluyor. Siz bahçede çok daha iyi hissetmişsinizdir, bu sene son günlerin uzun süreli lodosu, yaprakları iyice kuruttu ve ufacık bir rüzgarla bile yere dökülürken çıkardıkları ses çok güzel. Sokağımızdaki küçük huş ağacı, hafif bir rüzgarla yapraklarını dökerken köpeğim bile sese heyecanlandı, ben de bu sesi ilk defa bu kadar duydum. Meşe yapraklı ortanca da neredeyse bütün sene seyirlikmiş. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |