![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeği devam edenlere bir göz atalım: Cam güzelleri coşkulu bir şekilde devam ediyor. Haa unutmadan söyleyeyim bunlar bizim bahçenin ürünü. Hepsini ya geçen senenin tohumlarından içeride çimlendirdik, ya yerinde yere dökülen tohumlardan kendileri çimlendiler. ![]() Bahçenin bu köşesindeki Monarda didyma lar, kendilerine uygun bir mikro iklim buldular ki hala açmaya devam ediyorlar. Halbuki daha çok güneş alan bölgesinde çoktaaan geçtiler: ![]() Salvia greggii 'Dark Dancer', yazın sıcağında çiçeklenmeyi durdurmuştu, şimdi sonbaharın serinliği ile tekrar çoşkulu haline dönüyor: ![]() Alternenthara dentata'nın kızıl yaprakları ile Artemisia 'Powis castle' ın gri yaprakları ağrıbaşlı renk uyumları ile pek mutlular: ![]() Salvia 'Indigo Spires' ın heybetli gövdesini binlerce mavi çiçeği süslemeye devam ediyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Biraz da özelliklerini güzelliklerini yeni sunan bitkilerimize göz atalım. Cleome Hasslerina, bir zamanlar bahçemde çok yer verdiğim,çeşitli renklileri olan bir çiçek idi. Sonra çok boylu ve biraz işgalci olmaları dolayısıyla gözden düştüler. Ama yine de bahçede kalan tohumlardan kendileri çimlenirler. Ben de yerin ve mevsimin müsaitliğine göre bazılarının kalmasına izin veririim. Yani anlayacağınız bedavadan çiçek. Denemeye değer tavsiye ederim: ![]() Sedum spectabile 'Autumn Joy' kızarmaya başladı. Sizlere onun daha çook güzel fotoğraflarını göstereceğim ![]() Salvia guaranitica 'Blue Enigma' bu sene ilk senesi olmasına rağmen verimli ve mutlu bir şekilde açmaya devam ediyor: ![]() Baharda açamayan bir Delphiniım açığını sonbaharda kapatmaya çalışıyor ama biraz zayıf: ![]() Ve tabii Oyaların da mevsimi geldi: ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Solenostemon, Yaprağı güzellerden bir köşe ![]() Salvia Coccinea 'Coral Nymph', bahçen eksik edilmemesi gereken, kolay bir yıllık: ![]() ![]() Ve iki Penstemon çeşidi, tabii ikisi de çok yıllık, yani bir sefer yetiştirdin mi veya satın alıp diktin mi her sene bahçeyi süslemeye gelecek güzeller: ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Zeki bey Bahcenizden sunduğunuz her kare, mest olmama yetiyor. Acaba diyorum, benim bahcem bunun yarısı kadar ne zaman olacak. Yanlış hatırlamıyorsam toplantıda Sedum spectabile 'Autumn Joy' paylaşmıştınız. Bir saksıda bende de var. Henüz cicekleri tam acılmadı. Siz bahceye dikmişsiniz, kışa dayanıyor mu acaba. Kuşkonmazı bahceye dikmiştim, pek keyifli büyüyor. Umarım kışın donmaz. Güzel bahcenizde sağlıkla, mutlulukla yaşayın. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne demişler "evin yenisi bahçenin eskisi". Sabır Cemo sabır. Sedum spectabile kışa dayanıklı bahçeye güneşe dikebilirsin. Ama önce snbahar renkelrini izle sarsılmadan. Kışkunmaz da kışın donmaz. Selamlar sevgiler |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| botanik bahçesi, çok yıllık |
|
|