![]() |
|
![]() |
#271 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Alıntı:
Bu anlattıklarınıza katılıyorum tohumdan bitki yetiştirmek gerçekten de aynen çocuk yetiştirmek gibi ve onun kadar mutluluk ve heyecan verici ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
En son resim esimin motorlu tirpanina kurban giden zavalli juniperusum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
|
Bu da leylagin altinda keyifli büyüyen blue carpet. Ona hic dokunmuyorum kistan beri iki kati kadar büyüdü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben çalışmaya devam ediyorum daha. Tek başıma bu bahçeyi çevirmem mümkün değil. Haftada iki gün gelen bir yardımcım var. Sağolsun becerikli ve epey şey öğrendi. Bana çok doğrudan el emği sarfettirmiyor. Selamlar sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Kelimeler yetersiz kalıyor, bu güzellikler karşısında. Yüreğinize sağlık. Bir saksı rudbeckiayı bahçeye mi götürsem ne. Ama bu sıcakta yer değiştirmek çiçeği öldürür mü? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
Bu mevsim öne çıkan bitkiler Rudbeckia'lar, Dahlia'lar, Salvia'lar. Önce Rudbeckia' lardan başlayalım. Rudbeckia hirta 'Prairie Sun' yıllardır bahçemden eksik etmedeğim, yıllık bir cins. Diğerlerinden farkı da göbeğinin yeşil olması. Kolay yetişir. Ama erken ve uzun açabimesi için içerde çimlendirmekte yarar var. ![]() Yıllık rudbeckia lara bu sene Rudbeckia 'Cherry Brandy' yı ekledim. Ben daha vişne tonalrında olmasını bekliyordum. Vişneye çalanları az, daha kahve tonlarında geldi. Ama yine de güzeller: ![]() ![]() Rudbeckia fulgida sullivantii 'Golstrum' çok yıllık bir Rudbeckia. Bu mevsimde başlıyor, soğuklara kadar açıyor. Hem tohumdan hem bölünerek kolay üretilebiliyor. Her bahçede olmasını önerdiğim çok kolay ve güzel ir çeşit: ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel zeki bey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
|
Bahcede yesil ve cicegin bir arada kullanimi gercekten zengin bir görüntü veriyor. Ben o kadar cok cicekli bitki ektim ki simdi onlari nasil yesillerle kombine ederim diye kara kara düsünüyorum. Bir kac yere simdir ve juniperus ektim. Zamanla arttirmayi planliyorum. Sizin bahce resimlerinize devamli bakip örnek almaya calisiyorum. Ne iyi ettiniz bahcenizi bizlerle paylasmakla. Sevgiyle kalin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın Zeki bey Clematis sayfasından Clematislerinizi hayranlıkla takip ederken, esas Sayfanızı atlamışım. Bahçe değil sizinki Botanik bahçesi. Gözümüze gönlümüze yaşattığınız bu güzellikler için teşekkür ederiz. Bu güzellikler içinde sağlıklı yaşlanmalar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerimin çoğu yeterli güneş alamamaktan muzdarip. Ben sürekli ağaçların ve çalıların fazla gördüğüm dallarını kesip daha fazla güneş gelmesini sağlamaya çalışıyorum. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sıcakta köklerin etrafındaki toprağı hiç oynatmadan saksıdan toprağa aktarmak mümkün. Ama çok dikkatli olmak lazım. Eğer kılcal kökleri topraktan ayrılırsa bitki beslenmekte zorlanır. Daha önce böyle bir şey denemediyseniz bence yapmasanız daha iyi olur. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer bahçem size değişik fikirler veriyorsa çok sevinirim. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet benimki minik bir botanik bahçesi oldu. Şimdiki amacım da ziyaret edenlere farklı bitkiler gösterip onların bahçelerinin de zenginleşmesine ön ayak olmak, zor olmadığını, biraz uğraşanın yapabileceğini göstermek, fikir vermek, sorulara cevap vermek,... Sağlıklı yaşlanma dileğinizin "sağlıklı" kısmını şimdi kabul ediyorum, "yaşlanma" kısmını ileride kabul edececeğim ![]() Ama her ikisi için de çok teşekkür ederim. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Dahlia lar
Dahlia lar biliyorsunuz çok zengin çeşitli. Daha önce birkaç kez Dahlia 'Figaro': ![]() ve Dahlia 'Fireworks' den bahsetmiştim: ![]() ![]() ![]() Her ikisi de tohumdan kolayca yetiştirilebilen, Haziran başından itibaren açan, 35-40 cm bıyunda, yeşil yapraklı çeşitler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Zeki Bey, Ben şimdi çantamı alıp çıksam, bildiğim birkaç yerde "Rudbeckia fulgida" tohumu arasam; bulduğumuzu farzedersek çimlendirmeye başlasam.. Şimdiden, sonbahara ve sonrasına bu güzellikleri evimde misafir etme şansım sizce var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
Dahlia lar II
Şimdi bahseceğim dahlia lar biraz daha farklı. Bunlar, kırmızı, kırmızıya çalan yeşil yapraklı, soylu duruşlu, çiçek renkleri özel. Bu özelliklerini koruyarak üretmek ancak çelik ve yumru bölme yöntemi ile mümkün olur. Kısmet olursa gelecek baharda onları da yakından göstereceğim. Boyu yaklaşık 1,80metre. Yaprak renkleri ve duruşları ile İngiliz bahçelerinde farklı bir yere sahipler. Bir tanesi: Dahlia 'David Howard': ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerin çimlendirme+şaşıtma+çiçeğe geçme süresi en erken 3 ay, ortalama 4-5 aydır. Bu sonbahara yetişmez. Bu işlere içeride başlama imkanınız varsa Şubat Mart, yoksa dışarıda son dondan sonra başlamak uygun olur. Selamlar Düzenleyen Zeki Yağlı : 01-08-2010 saat 22:59 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
|
Dahlia lar IV
Kırmızı yapraklı dahliaların en güzel örneklerinde bir tanesi Dahlia 'Bishop of Llandaff' dır. Kırmızı dantel gibi yaprakları, can alıcı kırmızı çiçeği ile yerini iyi bulurusa çok güzel görüntüler verir: ![]() ![]() ![]() Bu kategoriden bir dahlia çeşidim daha var. Kısmet olursa onu ileride ki haftalarda resimleyeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
|
Salvia lar - Adaçayları IV
Salvia ailesi çok kalabalık, çoğu bütün yaz boyunca açan çok çeşidi var, özellikle yaz sonu ve sonbahara sarkanlar o mevsimde bahçeye çok katkıda bulunuyorlar. İşte bunlardan iki tanesi daha. Salvia farinacea x longispicata 'Indigo Fire' , otsu çok yıllık, yaklaşık 1,8metre, 1,2 metre çapında çivit mavisi muhteşem bir cinsi: ![]() ![]() Mavi- Lacivert sonbahar salvia ları içinde Salvia guaranatica önemli bir yer işgal eder. Bahçemdeki cinsi 'Blue Enigma'. Otsu bir çok yıllık Bu sene yeni geldi ilk defa çiçek açıyor. Seneye daha genişleyip gösterişli hale gelmesini bekliyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
Zeki bey Rudbeckia'larınız çok güzel. Benim de çok sevdiğim ve yetiştirdiğim çiçeklerden biri. Terasda saksıda yetiştikleri için dayanıklı ve uzun süre çiçekli kalan bitkiler favorilerim, rudbeckialarda da bu özellikler fazlasıyla var. Cherry brandy çok sevdiğim (resimlerinden ) ve yetiştirmek istediğim türü rudbeckiaların, geçen sene karışık paket tohum almıştım hemen her türü çıktı birtek cherry brandy çimlenmedi, bu sene tek paket olarak cherry brandy alacağım sizde gördüğüm iyi oldu daha çok heveslendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cevap vermekte geç kaldım, kusuruma bakmayın. Rudbeckialar hem çok çeşitli, hem kolay, hem de mevsimi bayağı uzun. Ben de seviyorum. İnşallah sizin 'Cherry Brandy' ler tamamen vişne rengi olur paketin üzerindekiler gibi. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
Anemone Japonica
Bu haftaya sizlere haftanın güzelini tanıtmakla başlayayım: Anemone japonica. Anemone japonica, otsu bir çok yıllık. Çiçekleri ile beraber boyu 1-1,2m. Güneşi ve yarı gölgeyi seviyor. İlk baharda yaprakları çıkmaya başlıyor ve çiçeklerin başladığı Ağustos başına kadar yalnız yaprakları bile görsel bir tablo oluşturuyor. Köklerinden kolayca bölünüyor. Toprak çimlendirmeye uygun ise kendi tohumlarından çimlendiği bile oluyor. Ağustos başı başlayan çiçekler sonbaharda geç vakitlere kadar devam ediyor. İşte bu güzelin birkaç fotoğrafı: ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Gerçekten görsel olarak mükemmel bir bitki,paylaşım için teşekkür ederim.Çiçeğinin rengi de güzelmiş..Kışa dayanıklı mıdır? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
botanik bahçesi, çok yıllık |
|
|