![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın Zeki bey Clematis sayfasından Clematislerinizi hayranlıkla takip ederken, esas Sayfanızı atlamışım. Bahçe değil sizinki Botanik bahçesi. Gözümüze gönlümüze yaşattığınız bu güzellikler için teşekkür ederiz. Bu güzellikler içinde sağlıklı yaşlanmalar dilerim. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet benimki minik bir botanik bahçesi oldu. Şimdiki amacım da ziyaret edenlere farklı bitkiler gösterip onların bahçelerinin de zenginleşmesine ön ayak olmak, zor olmadığını, biraz uğraşanın yapabileceğini göstermek, fikir vermek, sorulara cevap vermek,... Sağlıklı yaşlanma dileğinizin "sağlıklı" kısmını şimdi kabul ediyorum, "yaşlanma" kısmını ileride kabul edececeğim )Ama her ikisi için de çok teşekkür ederim. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Dahlia lar
Dahlia lar biliyorsunuz çok zengin çeşitli. Daha önce birkaç kez Dahlia 'Figaro': ![]() ve Dahlia 'Fireworks' den bahsetmiştim: ![]() ![]() ![]() Her ikisi de tohumdan kolayca yetiştirilebilen, Haziran başından itibaren açan, 35-40 cm bıyunda, yeşil yapraklı çeşitler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Zeki Bey, Ben şimdi çantamı alıp çıksam, bildiğim birkaç yerde "Rudbeckia fulgida" tohumu arasam; bulduğumuzu farzedersek çimlendirmeye başlasam.. Şimdiden, sonbahara ve sonrasına bu güzellikleri evimde misafir etme şansım sizce var mıdır? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerin çimlendirme+şaşıtma+çiçeğe geçme süresi en erken 3 ay, ortalama 4-5 aydır. Bu sonbahara yetişmez. Bu işlere içeride başlama imkanınız varsa Şubat Mart, yoksa dışarıda son dondan sonra başlamak uygun olur. Selamlar Düzenleyen Zeki Yağlı : 01-08-2010 saat 23:59 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Dahlia lar IV
Kırmızı yapraklı dahliaların en güzel örneklerinde bir tanesi Dahlia 'Bishop of Llandaff' dır. Kırmızı dantel gibi yaprakları, can alıcı kırmızı çiçeği ile yerini iyi bulurusa çok güzel görüntüler verir: ![]() ![]() ![]() Bu kategoriden bir dahlia çeşidim daha var. Kısmet olursa onu ileride ki haftalarda resimleyeceğim |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Salvia lar - Adaçayları IV
Salvia ailesi çok kalabalık, çoğu bütün yaz boyunca açan çok çeşidi var, özellikle yaz sonu ve sonbahara sarkanlar o mevsimde bahçeye çok katkıda bulunuyorlar. İşte bunlardan iki tanesi daha. Salvia farinacea x longispicata 'Indigo Fire' , otsu çok yıllık, yaklaşık 1,8metre, 1,2 metre çapında çivit mavisi muhteşem bir cinsi: ![]() ![]() Mavi- Lacivert sonbahar salvia ları içinde Salvia guaranatica önemli bir yer işgal eder. Bahçemdeki cinsi 'Blue Enigma'. Otsu bir çok yıllık Bu sene yeni geldi ilk defa çiçek açıyor. Seneye daha genişleyip gösterişli hale gelmesini bekliyorum. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Dahlia lar II
Şimdi bahseceğim dahlia lar biraz daha farklı. Bunlar, kırmızı, kırmızıya çalan yeşil yapraklı, soylu duruşlu, çiçek renkleri özel. Bu özelliklerini koruyarak üretmek ancak çelik ve yumru bölme yöntemi ile mümkün olur. Kısmet olursa gelecek baharda onları da yakından göstereceğim. Boyu yaklaşık 1,80metre. Yaprak renkleri ve duruşları ile İngiliz bahçelerinde farklı bir yere sahipler. Bir tanesi: Dahlia 'David Howard': ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| botanik bahçesi, çok yıllık |
|
|