![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Zeki Bey, verbana rigida çiçeğinden toplantıda alamamıştım ama favorilerim arasına girdi. Toplantıda getirdiğim altın başak (Solidago virgaurea)'ları dikebildiniz mi? Belki biliyorsunuz ama ben bu sene öğrendim, sonraki seneye inanılmaz yayılıyorlar, sökülmesi de biraz zor oluyor. Her ne kadar sebze bahçeme taşıdıysam da, eski yerinde yine çok var. Bana geldiğinde üç köktü, bir senede onlarca oldu, kökün sürgünlerinden mi, dökülen tohumlardan mı çoğaldığına emin olamadım. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Verbena rigida nın yüzü kolay kolay eskimez. Toplantıda Solidago virgua aldığımı hatırlamıyorum. Tohum mu fide mi idi? Dolayısyla dikmedim. Yeni bitki denemek uğruna maalesef hepimiz böyle işgal edeci bitkiye bulaşıyoruz. Tecrübelerimiz paylaşıp hasarı minimuma indirmeliyiz. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
İşlerimin yoğunluğu dolayısıyla iki haftadır bahçedeki güzel zamanı gelen bitkilerimden bahsedemiyorum. Biraz rahatlayınca çektiğim fotoğraflardan ilginç bulacaklarınızı yayınlayacağım. Bu arada sizlere bu hafta sonundan birkaç genel görüntü sunayım: Selamlar |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Son fotoğraflar harika, sağlıkla keyfini çıkarın. İlk karedeki bitkilerin isimlerini öğrenebilir miyim? |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Onun arkasındaki kırmızı yapraklılar Althernanthera dentata, bu sene ilk defa denedim, tohumdan çok güzel ve değişik bitkilerle uyumlu renkli yaprakları var. Onun arkasındakiler Rudbeckia 'Cherry Brandy', bu tohum çok yeni geliştirilmiş. Bendeki brikaç tanesi hariç katalogundaki gibi çıkmadı. Alternanthera'nın sağındakiler Penstemon x mexicale 'Sunburst Ruby'. O da umduğumdan farklı renkli geldi. Arka sağdakiler ise Dahlia variabilis 'Figaro' Vakit bulursam hepsinin yakın planını da koyacağım. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Zeki Bey, güzel fotoğraflar yanında bilgilerini de almak faydalı oluyor, çok güzel bitkilerle tanışıyoruz. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üretmek için çok gayret sarfetmedim. Birkaç tane bölerek ürettim. Galiba çelikle de kolay üretilibiliyor. Şöyle bir belge buldum. Belki faydalanabilirsiniz. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Belgeden bir not: "Ülkemizde ve dünyada solidago çok eskiden beri bilinmekle birlikte kesme çiçek olarak kullanımı yenidir. Solidago kesme çiçek olarak daha çok diğer çiçeklerle birlikte dolgu maddesi denen yeşillik olarak kullanılır. Aranjmanların değişmez kesme yeşilliklerindendir." Sizin aranjmanınızı da çok beğendim. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| botanik bahçesi, çok yıllık |
|
|